“Kupa kaldırmadan Yeşilova’dan ayrılmam”

“Kupa kaldırmadan Yeşilova’dan ayrılmam”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (14) – MEJDİ DİRENİŞ

A+A-

“KULÜBÜMDEN MEMNUNUM”… Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nun genç futbolcusu Mejdi Direniş: “Ben, kulübüm Yeşilova’dan oldukça memnunum. Başarı sağlamadan, kupa kaldırmadan Yeşilova’dan ayrılmam”

 

“AMBARGOLAR KALKARSA FUTBOLUMUZ DEĞER KAZANIR”… Direniş: “Gerçekten çok yetenekli arkadaşlarım ve kardeşlerim var. Eğer bir gün ambargolar kalkarsa ülke futbolumuz çok iyi yerlere geleceğinden eminim. Aynı zamanda futbolumuz büyük bir şekilde değer de kazanacak”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in Girne ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın genç oyuncusu Mejdi Direniş… 21 yaşında olan Mejdi Direniş,  hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Cuma günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız anlatmanızı istiyorum. Hangi maçtı ve o maçta duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Doğan Türk Birliği maçıydı. O aralar forvet oynuyordum ve A takım düzeyindeki ilk golümü o gün atmıştım. Maç 1-0’dı ve son bölümlere doğru oyuna girmiştim. LuaLua’nın verdiği pasla skoru 2-0 yapmıştım. O maç, benim hiç unutamayacağım bir maçtır. O gün 2-0‘lık güzel bir galibiyet almıştık.

 

İlk devredeki düşünceleri

İlk devrenin son maçını yarın Yenicami ile oynayacaksınız. 14 hafta sonunda 23 puanla 6. sıradasınız. Sizin adınıza nasıl bir ilk devre geçti?

Aslında sezona tam istediğimiz gibi başlayamadık. Sonradan takımda arkadaşlık ve sistemler geliştikçe bunlar skorlara yansımaya başladı. Yenicami ile oynayacağımız ilk yarının son maçında kazanıp 2’nci devreye moralli başlamak istiyoruz. Hedefimiz ligi en iyi yerlerde bitirmek…

 

 

“Takımımdan son derece memnunum”

Ülke futbolunun son dönemlerde yetişmiş iyi oyuncularından birisiniz. Hem takımınızda, hem de U21 milli takımında gösterdiğiniz performans ortada... Önümüzde de ara transfer dönemi var. Bir transfer teklifi gelmesi durumunda tercihiniz ne olur?

Ben, kulübüm Yeşilova’dan oldukça memnunum ve kupa kaldırmadan transfer olmayı düşünmüyorum. Yani başarı sağlamadan, kupa kaldırmadan Yeşilova’dan ayrılmam. Olurda bir gün transfer teklifi gelirse ona başkanımız ve yöneticilerimiz doğrultusunda karar veririz.

 

Peki, bireysel anlamda gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Yarın ne olacağını kimse bilemez ama ben Kıbrıs’ta ailemle kalıp ülke futboluna en iyi şekilde hizmet vermek istiyorum. Hedeflerim arasında her zaman için örnek bir futbolcu olmak da var.

 

Yakın geçmişte U21 Milli takımı formasıyla Cumhuriyet Kupası’nı kazandınız. Kupa kazanmak sizce nasıl bir duygu?

Maç kazanmak bambaşka bir duygu… Fakat kupa kaldırmak çok ayrı bir şey inşallah futbol yaşantım boyunca nice kupalar kaldırırım.

 

Bildiğiniz gibi Kıbrıslı Türklere her alanda olduğu gibi sporda da uygulanan ambargolar var. Ülke sporuna hizmet veren genç bir sporcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Gerçekten çok yetenekli arkadaşlarım ve kardeşlerim var. Eğer bir gün ambargolar kalkarsa ülke futbolumuz çok iyi yerlere geleceğinden eminim. Aynı zamanda futbolumuz büyük bir şekilde değer de kazanacak. Bu durumun ülkemizi en iyi şekilde etkileyeceğini düşünüyorum. Genç bir oyuncu olarak en büyük temennim bir an önce ambargoların kalkmasıdır.

ye©_lova-b_natli-burhan-(3).jpg

 

“Her şeyin başı çalışmaktan geçer”

Sizin gibi genç futbolculara ne gibi önerilerde bulunmak istersiniz?

Her şeyin başı çalışmaktan geçiyor. Ne kadar çalışırsan o kadar amacına yaklaşırsın. Ayrıca yaşantınıza da dikkat ederseniz başarı kaçınılmazdır.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Genç futbolculara böyle bir imkân sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum.


Yeşilova’nın yetiştirdiği yetenekli oyunculardan biri…

Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın son yıllarda ülkemize kazandırdığı büyük yeteneklerden biri olan Mejdi Direniş, A takımda 3’üncü sezonunu yaşıyor. Kısa sürede kendini kanıtlayan 21 yaşındaki oyuncu, A takım formasıyla şu ana kadar 9 kez fileleri havalandırdı. Kısa süre önce KTFF U21 Karması’na seçilen genç oyuncu, milli formayla Cumhuriyet Kupası’nı kazanma başarısını da gösterdi.

img_7211.jpg

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.