Kalp sorunları nedeniyle futbolu bıraktılar

Kalp sorunları nedeniyle futbolu bıraktılar

İki futbolcu da kendilerine şırıngayla bazı maddeler enjekte edildiğini ve bu maddeleri aldıktan sonra kalp sorunlarının başladığını söyledi.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyindeki Alki Oroklini futbol takımına mensup 27 yaşındaki Panayotis Loizidis ve 23 yaşındaki Panayotis Frankesku isimli iki futbolcunun, dün Polise yaptığı suç duyurusunun Rum futbolunu alt üst ettiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Futbolda Enjeksiyon Şoku” başlığıyla manşetten yayımladığı haberinde, iki futbolcuda kısa zaman önce kalp sorunları baş gösterdiğini ve kendilerine geçen sene şırıngayla intravenöz (damardan) maddeler verildiğini yazdı.

Rum futbolcuların, baş gösteren kalp sorunları yüzünden futbolu bırakmak zorunda kaldıklarını ifade eden gazete, futbolcuların suç duyurularının Larnaka Polisi tarafından alınmasının akabinde, bir sonraki adımlara karar verilmesi ve suçlamaların ele alınacağı şekil konusunda bir toplantı yapıldığını belirtti.

İki futbolcunun, kendilerine bu maddeleri veren kişinin ismini de polise verdiklerini kaydeden gazete, ilk önce futbolculara enjekte edilen maddeler konusunda araştırma yapılacağını ve daha sonra bahsedilen kişinin sorguya çağrılacağını ifade etti.

İlgili mevzuata göre, intravenöz olarak verilen her türlü ilacın başka bir şahıs değil doktor tarafından yapılması gerektiğine vurgu yapan gazete, neredeyse tüm futbol dünyasını meşgul eden meseleyle ilgili belirleyici olan faktörün, futbolculara hangi maddelerin verildiği olduğuna işaret etti.

Bunun netleşmesinin akabinde, soruşturmaların da yön alacağını yazan gazete, futbolcuların dün “Tüm Kıbrıs Futbolcular Birliği” Başkanı eşliğinde polise giderek, 2017–2018 sezonu boyunca, takımla işbirliği bulunan bir kişinin şırıngayla kendilerine bazı maddeler enjekte ettiğini ve bu şahsın kendilerine bunların hangi maddelerden ibaret olduğunu söylemediği konusunda şikâyette bulunduklarını belirtti.

Gazete iki futbolcunun Rum polisinden, kısa zaman önce teşhisi konulan ve kendilerini futbol kariyerlerine erkenden son vermeye zorlayan kalp problemlerinin, ne ölçüde dış faktörlerden kaynaklandığını araştırmaya çağırdıklarını ekledi.

Politis gazetesi de “Kalple İlgili Şüpheli İlaçlar - İki Futbolcu İlaçları ve İsimleri de Verdi” başlıklı haberinde, suç duyurunda bulunan futbolcuların polise ilaçları ve bunları kendilerine uygulayan meşhur bir kimyagerin adını verdiklerini yazdı

Bu haber toplam 1828 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.