“İyi yerlere gelebilmek için çok çalışmak gerekiyor”

“İyi yerlere gelebilmek için çok çalışmak gerekiyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (17) – METİN SERDAR

A+A-

“HEDEFİM İYİ YERLERE GELEBİLMEK”… Yalova’nın genç oyuncusu Metin Serdar; “Kıbrıs’taki her genç futbolcunun hayali gibi ülke çapında iyi yerlere gelmek istiyorum. Buna ulaşmakta acelem yok. Bu süreç kolay bir süreç değil, onun da bilincindeyim. İyi yerlere gelebilmek için çok çalışmak gerekiyor.”

 

“YALOVA’DA HEDEFLER HER ZAMAN YÜKSEKTİR” … “Yalova bu ülkenin köklü bir camialarından biri… Burada hedefler her zaman yüksektir. İlk devrede 2-3 hafta dışında her maç çok iyi oyun oynadık ve ilk devreyi bize göre iyi bir yerde bitirdik. 2’nci devrede yine hedefler yüksek ve yine mücadele eden bir takım olacağız.”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Yalova’nın genç oyuncusu Metin Serdar… Şu anda 19 yaşında olan Metin Serdar,  hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçını anlata bilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

Süper Lig’de mücadele ettiğimiz 2017-2018 sezonunda Doğan Türk Birliği maçıydı. 80’inci dakika oyuna girmiştim. İlk maçım olduğundan dolayı çok heyecanlıydım ve çok mutluydum.

 

“Yalova bu ülkenin köklü camialarından biri…”

Yalova, Birinci Lig’de ilk devreyi 4’üncü sırada tamamladı. Size göre ikinci devrede nasıl bir Yalova izleriz?

Yalova bu ülkenin köklü bir camialarından biri… Burada hedefler her zaman yüksektir. İlk devrede 2-3 hafta dışında her maç çok iyi oyun oynadık ve ilk devreyi bize göre iyi bir yerde bitirdik. 2’nci devrede yine hedefler yüksek ve yine mücadele eden bir takım olacağız. Önümüzdeki süreçte de yukarıları kovalayacağımızı düşünüyorum.

 

Bu sezon Süper Lig'e yükselir misiniz?

Tabii ki hedefimiz o yönde. Antrenman ve çalışmalarımızın amacını inşallah en kötü Play off oynamakla ödüllendireceğiz. Çok kaliteli takımlar var ama bu ligde kalite kadar mücadelede önemli... Bizde her ikisinin de olduğunu düşünüyorum.

 

“Çok çalışmalıyım”

Kişisel anlamda gelecek hakkında hedefleriniz nelerdir?

Kıbrıs’taki her genç futbolcunun hayali gibi ülke çapında iyi yerlere gelmek istiyorum. Buna ulaşmakta acelem yok. Bu süreç kolay bir süreç değil, onun da bilincindeyim. İyi yerlere gelebilmek için çok çalışmak gerekiyor. Zamanla çalışarak başaracağıma inancım tamdır.

img_0830.jpg

Teklif gelmesi durumunda takımından ayrılmayı düşünür müsünüz?

Benim için bu yaşta maddi yönden daha önemli şeyler var. Teklif gelse bile şu an için Yalova’da kalmak daha iyi… Yalova bu ülkenin köklü ve büyük takımlarından biri… Ben de bu takımın bir parçasıyım. İlk olarak iyi yerlere gelebilmem gerekiyor. Eğer ilerleyen zamanlarda daha fazla şans veya oynayabileceğim bir takım olursa neden olmasın diye düşünüyorum.

 

“Ambargolar futbolumuz için büyük bir engel”

Bildiğiniz gibi Kıbrıslı Türklere her anlamda olduğu gibi sporda da uygulanan ambargolar var. Genç bir futbolcu olarak bu konuda neler söylersiniz?

Açıkçası bu ambargoların kalkacağına pek inanmıyorum. Çünkü bu konuda yıllardır bir gelişme yok ve bu futbolumuz için büyük bir engel. Bireysel anlamda ambargoları yıkabiliyoruz. Bunun örneklerini de görüyoruz. Biz gençler olarak bunları görmeksizin çalışmamız ve asla pes etmememiz lazım.

 

Sizin gibi genç arkadaşlarınıza buradan neler söylemek istersiniz?

Oynayan veya oynamayan bütün genç arkadaşlarıma o şansın elbet geleceği ve o zamana kadar çalışmaları gerektiğini söyleyebilirim. Umutlar, hiçbir zaman tükenmemeli… Bu işler çok çalışmayla olur. Her zaman azimle çalışmaya devam etmeliyiz.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Herkes çalışarak bir gün hedefine ulaşacaktır. Asla pes etmemek gerek. Ülkemizde bizim gibi genç oyunculara böyle bir şans da verdiğiniz için ayrıca sizlere de teşekkür ediyorum. Bizim gibi genç oyunculara daha fazla değer verilmeli…


Düzenli olarak forma şansı buluyor

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Yalova’da A takım seviyesinde ilk kez 2 sezon önce forma giymeye başlayan genç oyuncu Metin Serdar, o sezondan bu yana zaman zaman A takımda şans buluyor. Bu sezon Genç oyuncu, ilk devrede toplam 324 dakika süre aldı. Serdar son olarak Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda Binatlı’ya karşı oynadıkları 1. Tur karşılaşmasında da forma giyme şansı bulmuştu.

img_0834.jpg

Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.