“Her maç tecrübe kazanıyorum”

“Her maç tecrübe kazanıyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (10) – MUSTAFA SÜZGEN

A+A-

Binatlı’nın gelecek vaat eden oyuncularından biri olan Mustafa Süzgen, her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine konuk oldu. Genç oyuncu, futbolda hem şu ana kadarki gördüklerini, hem de gelecekteki futbol hayatı hakkında konuştu.

 

“HEDEFİM YURT DIŞI”… “Benim de ilk hedefim diğer gençler gibi yurt dışında oynamak. Bu düzenli olarak oynadığım 2’nci senem, her oynadığım maç bana daha fazla tecrübe kazandırıyor. Üniversiteyi bitirince şartları zorlayıp yurt dışında oynamak istiyorum”

 

 “DAHA PROFESYONEL BİR ZİHNİYETLE HAREKET ETMELİYİZ”… “Bence ilk önce kendi zihnimizdeki ambargoları da kaldırmamız lazım. Burada oynayıp daha sonra Şampiyonlar Ligi’nde oynayan futbolcuları gördük. Bu yüzden biz ambargolar yarın kalkacakmış gibi düşünüp daha profesyonel bir zihniyetle hareket etmeliyiz.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in batı ekiplerinden Binatlı’nın genç oyuncusu Mustafa Süzgen. Şu anda 20 yaşında olan Süzgen, hem yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Cuma günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız… Duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçımı şampiyonluğa oynadığımız sezon olan 2015-2016 sezonundaki Değirmenlik deplasmanındaydı... O gün genç takımda 90 dakika oynayıp A takımda da forvet sakatlığından dolayı oyuna girmiştim. Maçı kaybetmiştik ama oynadığım o 10 dakika benim için her zaman çok değerli olacak.

 

Takım olarak sezona istediğiniz gibi başlayamadınız. Bu hafta da rakibiniz Türk Ocağı… Bu maç hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu haftaki rakibimiz Türk Ocağı altyapısından gelen jenerasyonla tecrübeli oyuncuları harmanlayıp bu sezon lige gerçekten güzel renk kattılar. Konumları itibariyle de saygı göstermemiz gereken bir takım. Fakat ben kendi takımıma da güveniyorum. Gerçekten çok şanssız maçlar geçirdik, oyun olarak iyi performans sergiliyoruz. Eğer son pasları da düzgün kullanıp gol atma sıkıntımızı çözersek bir kaç basamak yükseleceğimizi düşünüyorum. Bence hak ettiğimiz yerde değiliz, bu hafta cezalıyım ama takımımın galibiyet için elinden geleni yapacağına inanıyorum.

 

“Bence en büyük sıkıntı altyapı sorunudur”

Sizce batı kulüplerinin en büyük eksikliği nedir? Arzulanan başarı niçin gelmiyor?

Bence en büyük sıkıntı altyapı sorunudur. Altyapıdan A takıma kazandırılan oyuncusu sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Çok zor durumlarda antrenmanlara gitmek için uğraşan bir sürü genç var. Bu açıdan yöneticilerin ilgisinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Fakat son yıllarda altyapı zihniyetimiz değişti ve U15, U17 kategorilerinde Binatlı da, Baf Ülkü Yurdu da şampiyonluk kazandı. Alttan gelen jenerasyonun A takıma kazandırılmasıyla önümüzdeki yıllarda batıdan şampiyon çıkması bence sürpriz olmayacak.

 

Size daha kişisel bir soru sorayım. Gelecek hakkındaki hedefleriniz nelerdir?

Öncelikle çok çalışıp kendimi daha fazla geliştirmek ilk hedefim. Benim de ilk hedefim diğer gençler gibi yurt dışında oynamak. Bu düzenli olarak oynadığım 2’nci senem, her oynadığım maç bana daha fazla tecrübe kazandırıyor. Üniversitemi bitirmeme son 1,5 yıl kaldı. Bitirince bütün şartları zorlayıp yurtdışında denemek istiyorum. Fakat hayatta ne olup ne biteceğini bilemeyiz. Belki bu fırsat daha da erken gelir.

2-015.jpg

Binatlı’da oynayan genç oyuncular her zaman vitrinde olmuştur. Başka takımlardan size transfer teklifi geldi mi?  Eğer geldiyse gitmeyi düşünür müsünüz? Yoksa Binatlı ile özdeşleşen bir oyuncu olmak mı istersiniz?

Transfer teklifi olup olmadığını bilmiyorum teklif olursa kulüpler görüşür, fakat ilgilenen kulüplerin olduğunu duydum. Adanın en köklü ve en başarılı takımlarından birindeyim. 2 sezondur pek başarılı olamasak da bu kulübün geçmişini bilen yaşayan biri olarak camiamı gerçekten çok seviyorum. Fakat ada içinde diğer büyük takımlarda da oynayıp oralarda da boy göstermek istiyorum.

 

 

“Profesyonel bir zihniyetle hareket etmeliyiz”

Bildiğiniz gibi ülkemize spora uygulanan ambargolar var ve dışa açılım maalesef yok. Genç bir futbolcu olarak bu konuda neler söylemek istersiniz?

Siyasi sebeplerden dolayı biz futbolcuların özellikle gençlerin bu durumdan çok kötü etkilendiğini düşünüyorum. Bence ilk önce kendi zihnimizdeki ambargoları da kaldırmamız lazım. Burada oynayıp daha sonra Şampiyonlar Ligi’nde oynayan futbolcuları gördük. Bu yüzden biz ambargolar yarın kalkacakmış gibi düşünüp daha profesyonel bir zihniyetle hareket etmeliyiz. Bu hem kulüplerin sürdürülebilirliği açısından, hem de futbolcuların gelişimlerinin daha üst seviyede olması açısından bence çok önemli.

 

Peki diğer sizin gibi genç oyunculara neler söylemek istersiniz?

Her şeyi kendiniz için yapın. Hiçbir yönetici, hoca veya kulüp sizin futbolu bırakmanıza sebep olmasın. Bu şekilde harcanıp giden bir sürü yetenek gördük. Bu yüzden ilk önce kendiniz sonra çevreniz, kulübünüz için çalışın. Fakat bu çalışma, takımla yapılan çalışmalar değil, ekstra idmanlarınız olsun. Hangi bölgenizi geliştirmek istiyorsanız oraya yönelik çalışın, zamanla istediğiniz yerde olduğunuzu göreceksiniz.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu yazı dizisini gerçekleştirip ülkemizdeki gençlere ekstra motivasyon sağladığınız için özelde kendi adıma genelde genç futbolcular adına size Yenidüzen Gazetesine çok teşekkür ederim.


Binatlı formasını hiç bırakmadı

Genç oyuncu Mustafa Süzgen, ilk kez Binatlı’da 2011-12 sezonunda lisans çıkarttı. O sezondan bu yana U15, U21 ve A takım olmak üzere farklı kategorilerde sarı yeşilli formayı terletti. Şu anda 20 yaşında olan Mustafa Süzgen, şu ana kadar 108 A takım maçı, 100 U21 maçı, 30 da U15 maçı oynadı. A takımda şu ana 6 gol kaydeden genç oyuncu, U21 takımında 57, U15 takımında da 28 gol kaydetti. Süzgen, farklı kategorilerde formasını giydiği Binatlı’da şu ana kadar toplamda 238 maça çıktı ve 91 gol attı.

1-015.jpg

Bu haber toplam 2245 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.