Hentbolun geleceği konuşulacak

Hentbolun geleceği konuşulacak

KKTC Hentbol Federasyonu, Perşembe günü tüm üye kulüplerle video konferans yolunda toplantı yapmayı planlıyor

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, Perşembe günü kulüplerle yapacakları toplantı ile hentbolun geleceğine şekil vereceklerini açıkladı.

BRT ekranlarında yayınlanan Spor Gündemi programına konuşan KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, kendisine göre sporun yapılması için planlanması gereken dönemin Eylül ayı olduğunu belirtirken, tüm kulüp yetkilileri ile Perşembe günü yapacakları video konferansla yol haritasının çizileceğini aktardı.

 

Ayhan: “Sağlıklı ortamlar yaratılmadan sporun yapılmasının bir amacı yok”

Ligde şu ana kadar 178 maç oynandığını, 89 maçın oynanmadığını belirten Bahadır Ayhan, “Bu virüsün ne zaman biteceği ile ilgili bilim adamları yorum yapamıyor. Bizim ne haddimize ki. Dünyada bu söz konusu. Bu virüs tamamen ortadan kalkmadan, sağlıklı ortamlar yaratılmadan sporun yapılmasının bir amacı yok. Sağlık her şeyden önce geldiği için biz de gelişmelere göre hareket edeceğiz. Devlet bize şu zaman başlayabilirsiniz derse o zaman başlayacağız” dedi.

 

“Kulüplerle yapacağımız toplantıyla yol haritası çizeceğiz”

Federasyon olarak hazırlıklarını yaptıklarını, Perşembe akşamı tüm kulüp yetkilileri ile video konferans yaparak düşüncelerini aktaracaklarını, aynı şekilde onların düşüncelerini alarak mevcut durumun sona ermesi halinde nasıl bir yok haritası çizilecek onu değerlendireceklerini belirten Ayhan, “Şimdi virüsün bir günde, bir ay içerisinde ortadan kalkacağını zannetmiyorum. Her geçen gün vaka sayısı çıkıyor. Kuzey Kıbrıs’ta bu tavan da yapmadı. Kontrollü bir şekilde gidildi. Emek verenlere çok teşekkür ederim. Sporun yapılması için planlanması gereken dönem eylül diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 

“Eylül en iyi aydır”

“Elzem bir durum yaşıyoruz, varsın sezon geç açılsın” diyen Bahadır Ayhan, “Hiç kimse böyle bir olayla karşılaşmadı. Bir an önce ligleri bitirmek demek bence çok yanlış bir düşünce” dedi. Ayhan, “Sağlıklı ortamlarda, herkesin mutlu olacağı şekilde bunu bitirmek gerekir. Kulüpler para harcıyor, emek veriyor. Virüs kalkınca sonraki planlama çok önemli. Ben eylülden önce düşünmüyorum. Nisanda normale dönse bile takımların hazırlık süreci var. Bu mayıs sonuna gelir. Hava sıcaklıkları bildiğiniz gibi yükselir. Yurt dışında olan yabancı oyuncular var. Bunun en sağlıklı şekilde yapılması için Eylül en iyi aydır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 7335 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.