“Hayallerimin peşinden gideceğim”

“Hayallerimin peşinden gideceğim”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (38) –MUSTAFA VARDİ

A+A-

“HOBİ OLARAK DEĞİL, İŞ OLARAK YAPACAĞIM” … ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mustafa Vardi; “Futbolu hobi olarak değil, bir iş olarak yapmak istiyorum. Futbol benim hayalim, hayallerimin peşinden daima gideceğim. Sadece burada değil, yurt dışına da gidip orada da oynamak istiyorum.”

 

“GENÇLER DAHA ÇOK KATKI SAĞLAYACAK” … Vardi; “Açıkçası son yıllarda bizlere çok değer veriliyor. Şans bulan gençlerin ileriki zamanlarda kulüplerine çok katkı vereceğini düşünüyorum.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın genç oyuncusu Mustafa Vardi… Şu anda 19 yaşında olan Vardi, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızda sahaya çıktığınız zaman duygularınız nelerdi?

Benim için gerçekten çok heyecanlı bir maçtı. Sahaya ilk kez çıktığım zaman İster istemez içimde bir korku vardı ama şimdi hiç öyle bir durumda değilim. Kendime her şekilde güveniyorum. O gün Mağusa Türk Gücü ile oynuyorduk ve ilk 11’de başlamıştım. O maçta asist de yapmıştım.

 

Bir salgın süreci geride kaldı ve bugün itibariyle lig yeniden başlıyor. Sizin de rakibiniz Baf Ülkü Yurdu… Sezonun geriye kalan bölümü hakkında neler söylersiniz?

Şu an bizim için lig yeni başlıyormuş gibi her zaman hazır şekilde antrenmanlarımızı sık ve yorucu bir şekilde geçirdik. Antrenmanlarımız yoğun geçti, kampımız oldu. Hiçbir takım bu salgın sürecinde kamp yapmadı. Bu yüzden kendi kulübüme ve sponsorumuz Merit’e çok teşekkür ederiz. Geri kalan 8 haftaya iyi başlayacağımızı düşünüyorum. Umarım, sezonu hedeflediğimiz yerde bitirebiliriz.

 

“Hayallerimin peşinden gideceğim”

Bireysel olarak gelecekteki hedefleriniz nedir?

Futbolu hobi olarak değil, bir iş olarak yapmak istiyorum. Futbol benim hayalim, hayallerimin peşinden daima gideceğim. Sadece burada değil, yurt dışına da gidip orada da oynamak istiyorum. Daha çok çalışıp elimden geldiğince kademe kademe kendimi göstermeye çalışacağım.

 

“Şans bulan gençler, ilerleyen zamanlarda çok katkı verecek”

Son yıllarda genç oyunculara verilen önem eskiye göre daha fazla. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Açıkçası son yıllarda bizlere çok değer veriliyor. Şans bulan gençlerin ileriki zamanlarda kulüplerine çok katkı vereceğini düşünüyorum. Diğer genç arkadaşlarım da hırsla ve tecrübe kazanarak 1-2 yıla mevkisinde ilk 11 başlayacak ve artık onları kesmek çok zor olacaktır.

 

“Çok çalışmak, istekli ve saygılı olmak…”

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bence başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktan geçer. Bunun yanında istekli olmak, saygılı olmak gerekir.  Antrenman veya maçlarda takım arkadaşlarını motive etmemiz çok önemli bir şey. Bunları yaparsak zaten başarı arkasından gelir.

 

“Genç oyunculara daha fazla şans verilmeli”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence tek sorun var yabancılara verilen değer genç oyunculara verilmeli. Bu şansı genç ve yerli oyunculara verseler futbolumuzun çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bir de bu ülkemizde çok ayrımcılık yapılıyor. Bu gibi konular düzeltilmeli.

 

Ülkemizde gerek yerli, gerekse yabancı birçok başaralı oyuncu oldu. Sizin idolünüz kim?

Benim idolüm Mağusa Türk Gücü’nün yabancı oyuncusu Dinopeter Jude… Hem oyun stili, hem de kişiliğiyle örnek alınacak bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle biz genç oyunculara bu fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkürlerimi ediyorum. Son olarak buradan genç arkadaşlarıma çok çalışmalarını ve her zaman istekli olmalarını söylemek istiyorum. İstek ve hırs olduktan sonra başarı da gelir. Bunun böyle olmasıyla da ilerleyen zamanlarda kulüplerin bizlerden gurur duyacağını düşünüyorum.


A takımda sürekli olarak şans buluyor

Henüz 19 yaşında olan Mustafa Vardi, sezon başından bu yana sürekli olarak şans buluyor. Genelde oyuna sonradan giren oyuncu, ülke futbolu ve Merit Alsancak Yeşilova’nın gelecek vadeden oyuncularından… Performansıyla dikkat çeken genç oyuncu, Düzkaya maçında gol sevinci yaşamıştı.

img_7844-001.jpg

Bu haber toplam 12251 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.