“Hak eden bir genç yaşına bakılmaksızın oynamalı”

“Hak eden bir genç yaşına bakılmaksızın oynamalı”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (49) – BORAN ESENLER

A+A-

“ÇOK BİR FARKLILIK YARATMAYACAK”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Boran Esenler, genç oyuncular için yeni kuralı değerlendirdi; “Bu dönemlerde birçok kulübümüz birçok gence şans vermiştir. Kuralın değişmesi bence çok bir farklılık yaratmayacak çünkü hak eden bir gencin yaşına bakılmaksızın oynaması gerekiyor”

 

“PROFESYONEL DEĞİLİZ”… Ülke futbolunun sorunlarına değinen K.Kaymaklı futbolcusu Esenler; “Bence futbolcu sözleşmelerinin olmaması ve profesyonelliğin az olması en büyük sorundur. Bizim ülkemizde futbol oynayan bir kişinin aynı zamanda başka bir işle de uğraşıyor olması, profesyonel olmadığımızın en büyük göstergesidir”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Küçük Kaymaklı’nın genç oyuncusu Boran Esenler…  Şu anda 20 yaşında olan Esenler, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma 2017-18 sezonunun ikinci devresinde kiralık olarak gittiğim Gençler Birliği’nde çıktım. Yenicami ile oynuyorduk. 2-1 mağlup olmuştuk fakat takım olarak çok iyi mücadele vermiştik. Benim de ilk maçımdı. Ondan dolayı çok mutlu ve heyecanlıydım.

 

“Yeni sezonda hedefim düzenli olarak forma giymek”

Yeni sezon çalışmaları yavaş yavaş başladı. Yeni sezon hakkında ne söylemek istersiniz?

Biz takım olarak yeni sezon için Niyazi hocanın verdiği salon programları ve yaptırdığı saha antrenmanları ile çok sıkı çalışıyoruz. Sabah-akşam antrenmanlar yapıyoruz. Benim bu sezon için hedefim düzenli olarak forma giymektir.

 

“Gelecekteki hedefim ismimden söz ettirmek”

Geleceğiniz için hedefiniz nedir?

Kıbrıs’ta ileriki zamanda ismimden söz ettirmek ve sürekli başarı elde eden ve kupalar kazanan bir takımda oynamak istiyorum. Bunun olması için çok çalışmam ve hocalarımızın bana aktardığı bilgileri dinlemem gerekiyor.

 

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bu dönemlerde birçok kulübümüz birçok gence şans vermiştir. Kuralın değişmesi bence çok bir farklılık yaratmayacak çünkü hak eden bir gencin yaşına bakılmaksızın oynaması gerekiyor.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı; pes etmeden düzenli olarak çalışmak ve bunun yanında eksiklerimizi bilerek bireysel antrenmanlar yapmak ve takımdaki büyüklerimizin bize anlattığı tecrübeleri dinlemek ve onları uygulamak gerekiyor. Bunlar uygulandığı zaman başarı zaten arkasından gelir.

 

“Profesyonel değiliz”           

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence futbolcu sözleşmelerinin olmaması ve profesyonelliğin az olması en büyük sorundur. Bizim ülkemizde futbol oynayan bir kişinin aynı zamanda başka bir işle de uğraşıyor olması, profesyonel olmadığımızın en büyük göstergesidir.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Ben oynama sansı bulduğum bütün abilerimden her zaman bir şey öğrenmeye çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim. Fakat Gençler Birliği’nde oynarken Sinan Öğüt abimin oyun tarzını çok beğeniyordum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Genç futbolculara değer verip bizlere zaman ayırdığınız ve bu röportajı yaptığınız için size teşekkür ediyorum. Bence genç futbolcuların başarılı olması ve hedeflerine ulaşması için sürekli ve pes etmeden çalışması gerekiyor.


Kaymaklı’nın yetiştirdiği yetenekli oyunculardan biri

Küçük Kaymaklı’nın alt yapısından yetişen oyunculardan biri olan Boran Esenler, henüz 20 yaşında olması rağmen sürekli olarak A takımda forma şansı bulabiliyor. Küçük Kaymaklı genç oyuncuyu, tecrübe kazanması için 2017-18 sezonunun ikinci devresinde Gençler Birliği’ne, 2018-19 sezonunun ilk devresinde de Tatlısu’ya kiralamıştı. Genç oyuncu, geçen sezonu Küçük Kaymaklı’da geçirdi. Genç oyuncu, yeteneğiyle dikkat çekiyor.

img_3266.jpg

Bu haber toplam 15797 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.