GURUR

GURUR

Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi, spor kariyerindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Çelebi’nin yer aldığı Türkiye, Arjantin’de yarı final gördü.

A+A-

Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi, Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı ile Arjantin’e giderek Dünya Kar Voleybolu Turu organizasyonunda yarıştı. Merve’nin de yer aldığı Türkiye Milli Takımı, yarı finalde Brezilya’ya 2-0 yenilerek önemli bir başarı elde etti.

 

Türkiye, Sambacılar karşısında 15-10 ve15-9’luk setlerle mağlup oldu. Juliana Felisberta Da Silva, Josemari Alves ve Tainá Silva Bigi’den oluşan Brezilya kadrosunun karşısına Türkiye takımı Ayşe Dil, Bahanur Gökalp, Merve Çelebi ve Simge Yalçın ile birlikte yer aldı.

Tarihi derece

Türkiye’nin kar voleybolu tarihindeki en önemli başarısı olarak kayıtlara geçen Arjantin’deki derece büyük sevinç yarattı. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen 2019 Pro Beach Tour’un Sinop etabında partneri Olga Motrich ile şampiyon olma başarısı gösteren Merve Çelebi, kariyerindeki başarılara bir yenisini daha eklemiş oldu.

Etkili oyun

Çelebi, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Kar Voleybolu Dünya Turu kapsamında Arjantin’in Bariloche şehrinde düzenlenen organizasyonda da etkili oyunuyla başarının mimarlarından oldu.

11 ülkeden 13 takımın yer aldığı organizasyona Türkiye, FIVB’nin özel davetlisi olarak katıldı.

 

Bu haber toplam 1215 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.