Güneyde son kararı KOP verecek

Güneyde son kararı KOP verecek

Güneyde futbolun geleceği konuşuldu, ligin tescil edilmesi gündeme geldi

A+A-

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) heyeti dün, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve hükümet yetkilileriyle futbolun geleceğini görüştü. Buna göre, güneyde futbolun geleceğine ilişkin son kararı Kıbrıs Futbol Federasyonu verecek.

 

Kulüp temsilcileri de katıldı

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı’nda yapılan toplantıya Kıbrıs Futbol Federasyonu yetkililerinin yanı sıra kulüp temsilcileri de katıldı.

 

KOP kararını verecek

Kıbrıs Futbol Federasyonu, toplantı sonrasında bir açıklama yaparak, gerçekleşecek Yönetim Kurulu toplantısının ardından son kararı vereceğini açıkladı.

 

Liglerin tescil edilmesi gündemde

Kıbrıs’ın güneyinde dün gerçekleşen zirvede, Kıbrıs Futbol Federasyonu tarafından hazırlanan bir protokol konuşuldu. Ancak, protokolde yer alan soyunma odaları ve spor salonlarının 9 Haziran’da açılacak olmasından dolayı bir uzlaşıya varılamadı. Bununla birlikte ligin tescillenmesi de gündeme geldi. Bu konuda son kararı Kıbrıs Futbol Federasyonu verecek. Güneyde alınacak karar doğrultusunda sezonu tescilleme yoluna gidilirse, ligin lideri Omonia şampiyon unvanı almadan Şampiyonlar Ligi elemelerine katılacak. Anorthosis, APOEL ve Apollon Avrupa Ligi’nde yer alacak. Ligin alt sırasında ise küme düşme olmayacak ve takım sayısı 12’den 14’e yükselecek.

Bu haber toplam 5279 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.