Gözler golcülerde olacak

Gözler golcülerde olacak

Kıbrıs Kupası çeyrek final ilk maçları yarın oynanacak.

A+A-

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda tek maç eleminasyon sistemi ile oynanan ilk ve ikinci turun ardından sıra çift maç eleminasyon sistemine göre oynanacak çeyrek final mücadelesine geldi. Bir maçın gündüz üç maçın da gece yapılacağı Koopbank Kıbrıs Kupası Çeyrek Final ilk maçları yarın oynanacak. Kulüpler ilk maçlarda avantajlı bir skor elde ederek rövanş maçlarına çıkmayı amaçlarken, gözler hiç kuşkusuz takımlarının son zamanlarda gol yükünü çeken isimlerde olacak.

 

Küçük Kaymaklı – Cihangir

İki takımın bu sezon ligde oynadıkları iki karşılaşmanın ilki Şehit Hüseyin Ruso’da 2-2 eşitlikle sonuçlanırken Cihangir Stadı’ndaki mücadelede gülen taraf 2-0’lık skorla K.Kaymaklı oldu. K.Kaymaklı devre arası yaptığı revizyonun ardından oldukça iyi bir ikinci devre geçiriyor. Zira, yeşil siyahlı ekip oynadığı 7 lig karşılaşmasının 6 tanesini galibiyetle tamamlarken bir tanesinde son dakika golü ile sahadan beraberlikle ayrıldı. İkinci yarıda oynadığı 7 lig karşılaşmasının 4 tanesini kazanan, 1 tanesinde berabere kalan ve 2 tanesinde mağlup olan Cihangir, son 3 lig maçında mağlup olmadı. 7 maçın 5 tanesinde fileleri havalandıran Mesarya ekibi, son dört deplasman maçının 3 tanesinde en az bir gol kaydetti.

 

Uğur Gök, Joshua Odo ve Halil Turan

Küçük Kaymaklı’da takımın gol yükünü bu devrede yeni transferler çekti. Özellikle ligde ikinci yarı atılan 16 golün 12’sinde yeni tranferler Uğur Gök ve Joshua Odo fileleri havalandırdı.

Cihangir’de ise gol yükünü golcü oyuncu Halil Turan çekiyor. Halil Turan takımının ikinci yarıda filelerle buluşturduğu 11 golün 8’ine imza attı. Bu karşılaşmada da gözler hiç kuşkusuz Halil Turan’da olacak.

 

Türk Ocağı – GAÜ Çetinkaya

Ligin ilk yarısında Lefkoşa’da oynanan karşılaşmada gülen taraf 2-1’lik skorla Türk Ocağı olmuştu. İki takım ligin ilk yarısına oranla ikinci yarıda çok da iyi bir performans sergilemedi. Türk Ocağı ilk devrede yakaladığı çıkışın ardından ikinci yarıda ligde oynadığı 7 karşılaşmanın 2 tanesini galibiyetle noktalarken, diğer 5 maçın 4’ünü kaybetti, 1 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. GAÜ Çetinkaya da Türk Ocağı gibi ligde istediği sonuçları elde edemedi. Sarı kırmızılılar, Girne ekibi gibi aynı performansı sergiledi. Ligde alınan sonuçlar da iki ekibin tamamen kupaya odaklandığını gösteriyor.

 

Ertaç Taşkıran, Faye ve Mustafa Yaşınses

İkinci yarı oynadığı tüm maçlarda gol atan Türk Ocağı’nın bu maçta hiç kuşkusuz en önemli gol silahı, gol krallığı sıralamasında da açık ara lider konumda bulunan Ertaç Taşkıran olacak. Ertaç ikinci yarıdaki 7 lig karşılaşmasının tamamında da takımı adına gol attı. Türk Ocağı’nın 12 gol attığı ikinci yarıda Ertaç bu gollerin 8’ini filelerle buluşturdu.

Çetinkaya’da ise ikinci yarı oynanan 7 lig maçının 5 tanesinde gol atma başarısı gösterildi. Fileleri 10 kez havalandıran sarı kırmızılılarda bu gollerin 7 tanesi yeni transferler Faye ve Mustafa Yaşınses’ten geldi. Faye 4, Yaşınses de 3 golle skora katkı yaptı.

 

Gençlik Gücü – Yalova

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada 2-0’lık skorla galip gelen taraf Gençlik Gücü olmuştu. G.Gücü’nün 3, Yalova’nın da 2 maç kaybettiği ligin ikinci devresinde Lefkoşa ekibi 2, Bostancı ekibi de 3 galibiyet elde etti. İkinci yarıda G.Gücü fileleri 10 kez havalandırırken, Yalova rakip filelere 11 gol gönderdi. İki takım da alt sıraların korkusunu yaşamamak için ligde verdiği mücadelenin kupaya ne kadar yansıyacağı ise merak konusu.

 

GG’de yerliler, Yalova’da yabancılar

İkinci yarıdaki ilk üç maçında gol atamayan G.Gücü, sonrasında oynadığı 4 maçın 3’ünde gol buldu. G.Gücü’nün kaydettiği 10 golün 8 tanesinde Özcan Saygı, Hascan Kırmaz ve Debola imzası mevcut.

Yalova’da ise ikinci yarıda oynadığı tüm maçlarda gol atma başarısı gösterdi. Yalova’da ise skora katkı yabancı oyunculardan geldi. İkinci yarıda oynadığı 7 lig maçında 11 gol kaydeden Yalova’da bu gollerin 8 tanesi yabancılardan gelirken, David Annas 4, Abia Israel 3 ve Emmanuel Clottey 1 kez fileleri havalandırdı.

 

Baf Ülkü Yurdu – Gençler Birliği

İki takım arasında ligde oynanan iki karşılaşmayı da 3-1 ve 3-0’lık skorlarla Gençler Birliği kazandı. Baf Ülkü Yurdu ikinci devrede aldığı galibiyetlerle adından söz ettirirken özellikle bu devrede iç sahada oynadığı üç maçın tamamını da kazandı. Dış sahada dört maç yapan Baf, sadece bir kez galip gelebilirken üç maçtan mağlup ayrıldı. Güzelyurt ekibi ikinci devrede oynadığı 7 lig maçının 5 tanesinde gol atma başarısı gösterdi.

Gençler Birliği ise ikinci yarıda iyi bir form grafiğine sahip. Oynadığı 7 lig maçının 5 tanesini kazanan, 1 tanesinde berabere kalan G.Birliği, sadece 1 maçtan mağlup ayrılırken bu maçların tamamında da en az 1 kez fileleri havalandırdı.

 

Baf’ta yabancı, G.Birliği’nde genç isimler

Baf Ülkü Yurdu ikinci yarıda oynadığı karşılaşmalarda 10 gol atarken bu goller ağırlıklı olarak yabancı oyunculardan geldi. Takımın en golcü ismi kaydettiği 3 golle Kıbrıslı Rum Charalampos Loizou olurken, bu oyuncunun ardından skora Joseph Obidiaso ve Lelo Mbele 2’şer golle katkı yaptı. Gençler Birliği’nde ise genç oyuncular gollerde ön plana çıkıyor. İkinci yarıda 12 gol atan İskele ekibinde kaydettiği 6 golle Şenol Şöför ön plana çıkarken, bu oyuncunun ardından Sertan Kurukafa ve Arif Uysal 2’şer golle skora katkı yapan isimler oldular.

Bu haber toplam 2075 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.