“Gençlere gösterilen ilgi bizleri mutlu ediyor”

“Gençlere gösterilen ilgi bizleri mutlu ediyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (32) – YILDIRAY FENERCİOĞLU

A+A-

“MOTİVASYONUMUZ ARTIYOR” … ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Yıldıray Fenercioğlu; Biz genç oyuncular olarak üzerimizde olan ilgi bizi mutlu ediyor. Gözlerin üzerimizde olması motivasyonumuzu artırıyor ve daha istekli çalışıyoruz.”

 

“EN BÜYÜK SORUN SÖZLEŞMENİN OLMAYIŞI VE AMBARGOLAR”… “Bana göre en büyük sorun ambargoların olması ve sözleşmenin olmamasıdır. Ülkemiz ambargolar yüzünden yurtdışına açılamıyor ve biz futbolcular sözleşme olmamasından dolayı bazı durumlarda mağdur oluyoruz. Ambargoların kalkması zor gibi görünüyor ama sözleşmenin geleceğine inanıyorum.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Maraş’ın genç oyuncusu Yıldıray Fenercioğlu… Şu anda 20 yaşında olan Fenercioğlu, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk çıktığınız A takım maçında duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma 16 yaşımdayken çıktım. Dumlupınar’dayken Süper Lig’de Binatlı ile küme düşme hattındaydık ve önemli bir maç oynuyorduk. Heyecanı bol bir maç geçiyordu ve son dakikalarda oyuna girdim. Bir da şanssız bir gol kaçırdım benim için asla unutamayacağım maçtı diyebilirim.

 

Sağlık anlamında içinde bulunduğumuz ciddi bir süreç var. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Ülke hatta dünya olarak çok zor bir süreç içerisindeyiz. Her şeyden önce sağlığımızı düşünmek zorundayız. İlk zamanlara göre çok daha iyi bir durumdayız. Futbolu çok özledik, futboldan uzak kalmak gerçekten çok zor. Bir kez daha anladık futbolsuz yapamayacağımızı... Tek temennimiz bu zor zamanların tamamen bitmesi ve bir an önce mutluluk duyduğumuz futbola geri dönmek.

 

“Milli formayı terletmek gurur verici…”

U21 Milli takımda da görev yaptınız. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Milli formayı giymek inanılmaz bir duygu. Çok heyecan ve gurur verici... İleride A milli takım formasını da giymek istiyorum ve çalışmalarıma bunun bilinciyle devam edeceğim

 

Lige ara verilmeden önce Esentepe'yi 2-0 mağlup etmiştiniz. Geriye kalan 8 hafta var. Bu 8 hafta sizin için nasıl geçecek?

Yaklaşık 50 gündür futboldan uzağız. Önümüzde 8 hafta var. Verilen sürede hocalarımızın doğrultusuyla elimizden geldiğince çok çalışıp üst sıralara oynamak için çalışacağız.

 

“Adımdan söz ettirmek istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Öncelikli hedefim başarılı ve disiplinli bir oyuncu olmak. Çok çalışarak, yaptığım her hatadan ders çıkarıp kendimi geliştirerek adımdan söz ettirmek istiyorum.

 

“Gözlerin üzerimizde olması motivasyonumuzu artırıyor”

Son dönemde genç oyunculara verilen önem fazla. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Biz genç oyuncular olarak üzerimizde olan ilgi bizi mutlu ediyor. Gözlerin üzerimizde olması motivasyonumuzu artırıyor ve daha istekli çalışıyoruz.

 

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre en büyük sorun ambargoların olması ve sözleşmenin olmamasıdır. Ülkemiz ambargolar yüzünden yurtdışına açılamıyor ve biz futbolcular sözleşme olmamasından dolayı bazı durumlarda mağdur oluyoruz. Ambargoların kalkması zor gibi görünüyor ama sözleşmenin geleceğine inanıyorum. Ambargolar yüzünden kendi kendimize mücadele ediyoruz. Her futbolcunun hayalidir Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde oynamak ama üzerimizde olan ambargolar yüzünden imkansız gibi gözüküyor.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı yapılan işe saygı göstererek, inanarak çok çalışmaktır. Çünkü unutmamak gerekir ki inanmak başarmanın yarısıdır.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Yenidüzen Spor Servisi’ne bizlere verdiğiniz değer için çok teşekkür ederiz. Üşenmeden, ertelemeden, vazgeçmeden çalışarak ve inanarak başarıya ulaşılabilir. KKTC küçük bir yer, spora verilen önemin daha da artması gerektiğini düşünüyorum.


Dumlupınar’da parladı

Bonservisi Birinci Lig ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar’da olan genç oyuncu, sezon başında bir diğer Mağusa takımı Maraş’a kiralandı. Maraş takımında gösterdiği performansla beğeni toplayan Fenercioğlu’nun bu sezon ligde 3 golü bulunuyor. Yıldıray Fenercioğlu, Dumlupınar’ın altyapısından yetişmişti.

 

 

img_9359.jpg

Bu haber toplam 8297 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.