“Gençler mecburiyetten değil, katkı vereceği için oynamalı”

“Gençler mecburiyetten değil, katkı vereceği için oynamalı”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (48) – ERİN ULUÇLAR

A+A-

“GENÇLER SIRF KURAL İÇİN OYNATILMAMALI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Erin Uluçlar; “21 yaş altı kuralını ben de genç bir futbolcu olduğum için destekliyorum. Fakat yetenekli olan herhangi bir futbolcu sırf 21 yaş altı olduğu için oynamasını değil, o takıma gerçekten katkı vereceği için oynatılmasını istiyorum.”

 

“UNUTULMAYAN FUTBOLCULAR ARASINA GİRMEK İSTİYORUM”… Erin Uluçlar; “Hedefim Kıbrıs’ta ileride ismimin ön planda olduğu unutulmayacak futbolcular arasına girmek ve ülkemizde kupalar kazanmaktır.

 

Hüseyin Özbarışcı

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Gençlik Gücü’nün genç oyuncusu Erin Uluçlar…  Şu anda 22 yaşında olan Uluçlar, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım sizin için nasıl geçti, o maçta duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma 16 yaşında Hamitköy takımına karşı çıktım. O dönem Göçmenköy’de forma giyiyordum. O maçı 3-1 kazanmıştık. 3’üncü golün asistini de ben yapmıştım. Sahada inanılmaz heyecanlıydım. İlk maçımda asist yaptığım için de mutlu olmuştum.

 

Gençlik Gücü bu sezon Birinci Lig'de mücadele edecek. Yeni sezon hakkında hedefleriniz nelerdir?

Daha önce Göçmenköy’de yaşadığım 1. Lig şampiyonluğunu bu sezon Gençlik Gücü’nde yaşamak istiyorum. Geçen sezon ki düşüşün ardından yeni sezonda Gençlik Gücü takımını hak ettiği yere yeniden çıkarmak için mücadele edeceğiz.

 

“Unutulmayacak futbolcular arasına girmek istiyorum”

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Herkes gibi benim de hedefim yurt dışında oynayıp daha farklı tecrübeler kazanmak ve kendimi geliştirmektir. Hedefim Kıbrıs’ta ileride ismimin ön planda olduğu unutulmayacak futbolcular arasına girmek ve ülkemizde kupalar kazanmaktır.

 

 

“Gençler mecburiyetten değil, katkı sağladığı için oynamalı”

 

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

21 yaş altı kuralını ben de genç bir futbolcu olduğum için destekliyorum. Fakat yetenekli olan herhangi bir futbolcu sırf 21 yaş altı olduğu için oynamasını değil, o takıma gerçekten katkı vereceği için oynatılmasını istiyorum. Kısacası, hak ediliyorsa 1 değil, 1’den fazla 21 yaş altı futbolculara ilk 11’de şans verilmesini gerektiğini düşünüyorum.

 

Bildiğiniz gibi Zihni Temelci Kütahya'ya, Ahmet Sivri de Ankara Demirspor'a transfer oldu. Sizin gibi genç arkadaşlarınız hakkında ne söyleye bilirsiniz?

Ülkece gurur duyarak başarılarını takip ediyorum ve buradan destekliyorum. Umarım, oralarda başarılı olur ve daha yüksek yerlere gelirler.

 

“Disiplinli olmak ve eleştiriye açık olmalıyız”

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarının sırrı disiplinli olmak ve her zaman eleştiriye açık olmaktır. Disiplinli bir şekilde çalışmalıyız. Bizden daha tecrübeli abilerimiz ile hocalarımızdan eleştiri geldiğinde küsmek yerine onları dinleyip kendimizi geliştirebiliriz. Unutmamak lazım ki onlar da bu yollardan geçti. Ondan sonra başarı zaten arkasından gelir.

 

“En büyük sorun profesyonel olmamamızdır”

 

Sizce ülkemiz futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülkemiz futbolunun en büyük sorunu profesyonel olmamamızdır. Genel olarak bizim ülkemizde futbolcular sabah işlerine veya benim gibi genç futbolcular okullarına gitmek, akşam ise antrenmana gelmek zorundadırlar. Maalesef bizim ülkemizde futbolcuların sadece futbol oynayarak geçinemeyecekleri için hayatlarında futboldan önce iş veya eğitimleri gelir. Profesyonel olamamak, ülkemiz futbolunun en büyük sorunudur.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Ülke futbolundaki en büyük idolüm 1950’li yıllarda Efsane Çetinkaya kadrosunda yer alan dedem Suat Uluçlar’dır. Dedem, o yıllarda Pakos Şildi’ni kazanan Çetinkaya kadrosunda yer almaktaydı.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Benimle röportaj yaptığınız için ve gençlerin sesine kulak verdiğiniz için size çok teşekkür ederim. 2020-2021 sezonunun tüm futbolcu arkadaşlarıma sakatlıksız bir sezon geçirmelerini dilerim.

 


Bir yıl daha Gençlik Gücü’nde mücadele edecek

Futbol kariyerine Yenicami’nin altyapısında başlayan Erinç Uluçlar, sonrasında Göçmenköy’e transfer oldu. İlk A takım deneyimini Göçmenköy’de yaşayan genç oyuncu, kırmızı mavili ekipte Süper Lig’e çıkma sevincini de yaşadı. Geçen sezon bir diğer Lefkoşa ekibi Gençlik Gücü’ne kiralanan Erin Uluçlar, yeni sezonda da yeşil beyazlı ekipte kiralık olarak forma giyecek.

Bu haber toplam 16369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.