“Genç oyunculara önem verilmesi futbolu geliştirecek”

“Genç oyunculara önem verilmesi futbolu geliştirecek”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (23) – FERHAT ARAS

A+A-

"GENÇ OYUNCULARA ÖNEM VERİLİYOR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Ferhat Aras; “Her genç futbolcu A takımda oynamak ister. Bu şekilde genç futbolcuların önemsenip, o oyunculara değer verilmesi bana göre ülke futbolunu da geliştirecektir.”

 

“BURADA SAMİMİYET VAR”… “Buradaki samimiyet ve insanların bakış açısı daha güzel bununda benim oynadığım futbola olumlu katkısı oluyor.  Burada daha rahat ve daha özgüvenli oynayabiliyorum.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig’in lideri Mesarya’nın genç oyuncusu Ferhat Aras… Şu anda 21 yaşında olan Aras, hem Türkiye’de, hem de Kıbrıs’ın kuzeyinde oynama fırsatı buldu. Aras, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Türkiye’de Gölcükspor’da, Kıbrıs’ın kuzeyinde ise Mesarya’da oynama fırsatı buldunuz. Buradaki futbolla, Türkiye'de oynadığınız futbol arasında ne gibi farklar var?

Türkiye’de üzerinizde oldukça baskı var.  Tabii, daha fazla gelişmişlik açısından da biraz farklar var ama buradaki samimiyet ve insanların bakış açısı daha güzel bununda benim oynadığım futbola olumlu katkısı oluyor. Kafamdakileri yaparken, ya da yapmaya çalışırken olumlu veya olumsuz sonuçlansa da kızmak yerine teselli edecek birilerinin olması her zaman her futbolcunun oyununu olumlu etkiler. Burada daha rahat ve daha özgüvenli oynayabiliyorum. Bu pozitif tarafı tabii, negatif tarafları da var zeminler hakemler gibi…

 

“Süper Lig yolu takım olmaktan geçer”

Takım olarak Süper Lig'e doğru yürüyorsunuz. Bu sezon hakkında neler söylemek istersiniz?

Takımımızın Süper Lig’e çıkacağından şüphem yok. Çünkü Süper Lig yolu takım olmaktan geçer ve bizde adanın gerçekten takım olmuş oyuncularıyız. Takımda herkes samimi ve cana yakın. Takımımız Halil Turan, İbrahim Çıdamlı, Hasan Piro, Orhan Kalaycı, Mustafa Ayker gibi büyük oyuncular bulunduruyor. Bunların bizlere gösterdiği abi şefkati bizim kenetlenmemizi ve gerçek bir takım olmamızı sağlıyor.

 

Kendi kişisel hedefleriniz nelerdir? Futbol hayatına burada mı devam etmek istersiniz, yoksa Türkiye'de mi?

Kişisel hedef olarak şampiyonluk yaşamak ve Kuzey Kıbrıs’ta güzel bir izlenim bırakmak istiyorum. Ondan sonraki hedeflerim ise Türkiye’de de şampiyonluklar yaşamak ve profesyonel futbolcu olarak devam edebilmek en büyük hedefim.

img_0906-001.jpg

“Gençlere önem verilmesi, futbolu geliştirecek”

Son yıllarda ülkemizde genç oyunculara kulüpler önem vermeye başladı. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Genç oyuncular için çok güzel bir olay. Her genç futbolcu A takımda oynamak ister. Bu şekilde genç futbolcuların önemsenip, o oyunculara değer verilmesi bana göre ülke futbolunu da geliştirecektir.

 

Bildiğiniz üzere Kıbrıslı Türklere yönelik uygulanan ambargolar var. Sizce gelişim konusunda geri kalınmasında ambargoların etkisi nedir?

Bu ambargolar Kıbrıs futbolunu ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. Ambargolar hafifletilirse ya da kaldırılırsa Kıbrıs futbolunun gelişimi olumlu yönde ivme kazanacaktır.

 

“Başarı için disiplin ve kendini geliştirmek şart…”

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir ve gençler bu konuda en fazla nelere dikkat etmeli?

Bana göre başarılı olmanın sırrı disiplin ve kendini geliştirmektir. Bir futbolcu ne kadar disiplinli çalışıp, ne kadar kendini geliştirmeye yönelik hareket ederse, o kadar başarılı bir sezon geçirir. Gençler her zaman disiplinli ve planlı çalışmalı çünkü iyi bir futbolcu olabilmek bu ikisinden geçiyor.

 

Son olarak sizin eklemek istediğin bir şey var mı?

Bu adada herkes futbolu seviyor. Umarım buradaki futbolun gelişmişliği, her geçen yıl daha da fazla artar ve buradaki futbol severleri tatmin edebilir. Sizlere de bu röportaj için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.


Gölcükspor’dan Mesarya’ya…

Birinci Lig ekiplerinden Mesarya’da TC vatandaşı kontenjanında oynayan 21 yaşındaki oyuncu Ferhat Aras, takıma bu sezon başında katıldı. Şu ana kadar Mesarya’da A takım seviyesinde maçlara çıkan Aras, 3 kez de fileleri havalandırdı. Genç oyuncu, daha önce TFF 3. Lig ekiplerinden Gölcükspor’da oynuyordu.

img_5574.jpg

Bu haber toplam 2290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.