En fazla süre Kercem’e

En fazla süre Kercem’e

Süper Lig’in ilk yarısında Koopspor’dan Kercem İnancı 214 dakika 37 saniye ile en fazla süre alan oyuncu oldu.

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Erkekler Süper Ligi’nde ilk yarının tamamlanmasının ardından oyuncuların istatistikleri de belli oldu. Federasyonun resmi internet sayfasında yayınlanan verilere göre ilk devrede en fazla süre ile parke zeminde yer alan isim Koopspor’dan Kercem İnancı oldu. Kercem 214 dakika 37 saniye görev aldı. Kercem İnancı’nın ardından en fazla süre alan isim GAÜ’den 214 dakika 34 saniye ile Erdem Tiryakioğlu, üçüncü isim ise DAÜ’den 211 dakika 55 saniye ile Uğur Kaya oldu.

 

En verimli Palmer

İlk yarıda verimlilik sayılarına (Oyuncunun takıma olumlu ve olumsuz katkıları) bakıldığında en verimli oyuncu 26,33 puan ile YDÜ’den Darryl Palmer oldu. Palmer’in ardından 24,25 verimlilik puanı ile LAÜ’den Dennis Balentine ikinci, Koopspor’dan 21,83 verimlilik puanı ile Marvin Dominique yer aldı.

 

Top çalma, top kaybı, blok ve ribaund

Top çalma verilerinde ilk yarıda 18’er top çalma ile DAÜ’den Utku Yavaş ve Akinjide Omisakin ilk sırada bulunuyor. Top kayıplarında ise 38 top kaybı ile GAÜ’den Erdem Tiryakioğlu bu alanda birinci sırada. Bloklarda ise yine DAÜ’den Akinjide Omisakin 11 blokla ilk sırada bulunurken, ilk devrede 80 ribaund alan YDÜ oyuncusu Darryl Palmer 66 ribaundla ikinci sırada yer alan Marvin Dominique’in önünde açık ara lider konumda yer alıyor.

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.