‘Efsane’ her şeyi göze aldı

‘Efsane’ her şeyi göze aldı

Çetinkaya ligi bu süreçte oynamak istemiyor, Son karar 30 Mayıs’taki Genel Kurul’da verilecek

A+A-

DİZDARLI: “ONAY ÇIKMAZSA İSTİFA EDER, GİDERİM” … Çetinkaya Başkanı Bülent Dizdarlı; “Genel Kurul’da eğer onay alınırsa, ligden çekileceğiz. Eğer onay çıkmazsa o zaman yapacak bir şey istifa eder giderim” dedi.

 

BOLKAN: “VEBALİ AĞIR OLUR” …  Çetinkaya teknik direktörü Mehmet Bolkan; “Bu şartlarda oynamak doğru değil. Bu virüs, sadece bir kişiye bile bulaşsa, bunun vebali ağır olur. Herkesin ailesi var, işine gidip geliyor. Bir bulaşma olması durumunda bunun hesabını kim verecek?” dedi.

 

SON KARAR 30 MAYIS’TA … Çetinkaya, 30 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleştireceği Genel Kurul’da ne yapılması konusunda son kararı verecek.

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya, ligin oynanmasını istemiyor. Takım, 18 Mayıs’tan itibaren mesafeli olarak çalışmalara başlasa da, 30 Mayıs’ta gerçekleşecek Genel Kurul toplantısında alınacak karar bekleniyor. Bu bağlamda Başkan Bülent Dizdarlı ve takımın teknik direktörü Mehmet Bolkan, YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. Her ikisi de, bu noktada ligin oynanmasının çok riskli olduğunu dile getirdi.

 

Dizdarlı: “İnsanlara ‘maske takın’ ve ‘mesafeyi koruyun’ diyoruz ama…”

Çetinkaya Başkanı Bülent Dizdarlı, kendisinin bir hekim olduğunu ve bu noktada sadece futbolun değil, temaslı olan tüm spor branşlarının oynanmaması gerektiğini söyledi. Dizdarlı; “Bildiğiniz üzere bir pandemi süreci yaşıyoruz.  İnsanlara ‘maske takın’ ve ‘mesafeyi koruyun’ diyoruz ama ikili mücadelesi bol olan futbol maçı oynatıyoruz. Bence bu oldukça çelişkili bir durum. Ben bir hekimim ve hekim kimliğimle bunu söylüyorum. Sadece futbol değil, temaslı tüm spor branşları bu noktada oynanmamalı” dedi.

 

“Hem sağlık, hem ekonomik yönden riskli”

Dizdarlı, önümüzdeki süreçte futbolun devam etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Bülent Dizdarlı; “Bildiğiniz üzere UEFA üyesi olan ülkelere hem sağlık, hem de ekonomik yönden risk olmaması durumunda liglerin Eylül ayına kadar noktalanmasını istedi. Şimdi bir baktığımızda, en yakın komşumuz Güney Kıbrıs’ta bile bilirkişilerin sözü dinlenildi ve ligler sonlandırıldı. Eğer o iki koşul da yoksa, devam etmesi mümkün değil… Bizde de bu iki koşulun ikisi de maalesef yok” dedi. Başlangıç için devletin bütçesinden ayrılan 2,5 milyon konusuna da değinen Dizdarlı; “Başlangıç için 2,5 milyonluk harcama yapılacak olmasını doğru bulmuyorum. Ülkede zaten ekonomik kriz vardı. Bu süreç de bunu biraz daha tetikledi. İnsanlar yoksullaşmaya doğru gidiyor. Henüz bir pandemi hastanesi bile yokken, böyle bir bütçe futbola ayrılmamalı” ifadelerini kullandı.

 

“Onay çıkmazsa, istifa eder giderim”

Çetinkaya Başkanı Dizdarlı, ligden çekilme konusunu tartışacaklarını, Genel Kurul’dan onay çıkmaması durumunda istifa edebileceğinin altını çizdi. Dizdarlı; “Takım şu anda mesafeli olarak çalışıyor ama her ne kadar hijyen koşulları alınsa da, görüyoruz ki, bunlar da yeterli olmuyor. Federasyon bu kuralları açıkladı ama bu kurallar yeterli değil. Bence bu konuda federasyon topu başkalarına atmak için bu kararı aldı. Ben Çetinkaya Başkanı olarak futbolun geleceği hakkında bir karar alamam ama günün sonunda takımımı da korumak durumundayım. Bu bağlamda 30 Mayıs’ta Genel Kurul gerçekleştirerek, Ligden çekilme konusunu gündeme getireceğiz. Eğer onay alınırsa, bu lig Çetinkaya’sız da oynanır. Tüm bunları anlatmamıza rağmen, onay çıkmazsa o zaman yapacak bir şey istifa eder giderim, Çetinkaya’ya da başarılar dilerim. Çünkü ben bir hekimim ve gerek Dünya Sağlık Örgütü, gerekse ülkemizdeki sağlık örgütleri bu durumun çok riskli bir durum olduğunu söylüyor.

98274357_247201446513239_5265104673345372160_n.jpg


Bolkan: “Benim görevim takımı hazır etmek”

Çetinkaya takımının teknik direktörü Bolkan da yaptığı değerlendirmede, kendisinin bir teknik direktör olduğunu, teknik direktörün de görevinin takımı hazır hale getirmesi gerektiğini söyledi. Şu anda, mesafeli olarak çalıştıklarını belirten Bolkan, 30 Mayıs’taki kararı beklediklerini dile getirdi.

 

“Hesabını kim verecek?”

Çetinkaya teknik direktörü Mehmet Bolkan, bu kararla birlikte risk alındığını, bir kişinin virüsü kapıp, ailesini bulaştırması durumunda vebalinin ağır olacağını söyledi. Bolkan; “Hükümet maske takımı ve mesafeli davranma konusunda hayatın her alanında ciddi kararlar alıyor. Hal böyle iken, futbol gibi riskli bir spor branşı da oynatılmak isteniyor. Birileri bunun böyle olmasını istiyor diye insanları riske atmak doğru değil. Güney Kıbrıs’ta bile ligi oynanmamış kabul etti. Niçin? Çünkü aklın yolu birdir. Bu şartlarda oynamak doğru değil. Bu virüs, sadece bir kişiye bile bulaşsa, bunun vebali ağır olur. Herkesin ailesi var, işine gidip geliyor. Bir bulaşma olması durumunda bunun hesabını kim verecek?” dedi.

 

“Onlara niye insan gibi davranmıyorsunuz?”

Deneyimli teknik adam, ligin yaz aylarında oynanmasını da doğru bulmadığını söyledi. Bolkan; “Bildiğiniz üzere yaz aylarında ülkemiz çok sıcak oluyor. Hatta şu anda Mayıs ayında olmamıza rağmen birkaç gündür hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde. Biz; Haziran ve Temmuz aylarında ligin oynanmasını planlıyoruz. Bu konu her gündeme geldiğinde ‘BTM futbolcuları insan değil mi?’ sorusu soruluyor. Tamam da kardeşim, sorun da orda zaten. Onlar da insan. Onlar niye liglerini her yıl yazın kavurucu sıcağında oynuyor?  Onlara niye insan gibi davranmıyorsunuz? Üstelik de biz şu anda Süper Lig ve Birinci Lig’in maçlarının gece oynanmasını konuşurken, onlar hep gündüz oynuyor. O insanlar da maçlarını gündüz değil, gece oynasın o zaman” ifadelerini kullandı.

98297434_256326562245858_5764686335684116480_n.jpg

Bu haber toplam 1570 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.