Dağdelen ve Arhan Güney Afrika yolcusu

Dağdelen ve Arhan Güney Afrika yolcusu

Ares Spor Kulübünün IRONMAN triatletleri Cem Dağdelen ve Hüseyin Arhan "Ironman 70.3 Dünya Şampiyonası"nda mücadele etmek üzere Güney Afrika'ya uçuyor

A+A-

Ülkemizin başarılı triatloncuları ve ayni zamanda Türkiye şampiyonu Ares Spor Kulübü'nün sporcuları Cem Dağdelen ile Hüseyin Arhan, Güney Afrika'da yapılacak Nelson Mandela Ironman 70.3 Dünya Şampiyonası'na katılmak üzere yarın adadan ayrılıyor.

Yüzme-bisiklet ve koşu parkurlarının arka arkaya geçilerek en hızlı şekilde finişe ulaşmaya çalışılan triatlon sporunun en zorlu ikinci mesafesi olan Ironman 70.3 yarışında sporcular 1.9 kilometre yüzüyor, 90 kilometre bisiklet sürüyor ve akabinde 21.1 kilometre koşarak finişe ulaşmaya çalışıyor.

 

İlk Kıbrıslı Türk triatletler olacaklar

Türkiye'de 2017 yılında yapılan Ironman 70.3 yarışında yaş kategorisinde elde ettiği derece ile Dünya Şampiyonası'na slot kazanan Cem Dağdelen ve Haziran ayında Almanya'da katıldığı Ironman 70.3 yarışında slot kazanan Hüseyin Arhan, Dünya Şampiyonası'nda yarışacak ilk Kıbrıslı Türk triatletler olacak.

Güney Afrika Port Elizabeth kentinde 1-2 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Nelson Mandela Ironman 70.3 Dünya Şampiyonası'nda, sadece slot kazanarak katılım hakkı elde eden Dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce sporcu yarışacak.

Dünya şampiyonasında yarışarak yeni bir ilke imza atacak olan Ares'in Ironman sporcularına kulüp başkanı Ahmet Özsoy da eşlik edecek.

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.