CONIFA Dünya Kupası’na salgın engeli

CONIFA Dünya Kupası’na salgın engeli

KTFF’nin de üyesi olduğu CONIFA, Kuzey Makedonya’da bu yaz düzenlenmesi planlanan 2020 Dünya Kupası’nın yeni tip koronavirüs nedeniyle ertelendiğini açıkladı

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) üyesi olduğu Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği (CONIFA), 30 Mayıs – 7 Haziran 2020 tarihleri arasında Kuzey Makedonya’da düzenleyeceği CONIFA 2020 Dünya Kupası’nı yeni tip koronavirüs salgını nedeni ile ertelediğini açıkladı.

CONIFA yaptığı açıklamada üyelerin, takımların, gönüllülerin ve taraftarların sağlıklarının birinci önceliği olduğu vurgulandı.

Kararın CONIFA Yürütme Komitesi tarafından Pazar akşamı yapılan oylama sonucunda alındığı aktarılan açıklamada CONIFA Global Başkanı Per-Anders Blind’in açıklamasına yer verildi.

 

Blind: “Önceliğimiz sağlık”

Blind’in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Mayıs-Haziran aylarında CONIFA 2020 Dünya Kupası’nın yapılmayacağını özür dileyerek duyuruyoruz. Ancak şu anki önceliğimiz üyelerimizin, takımlarımızın ve gönüllülerimizin sağlığıdır. COVID-19 salgını takımların çalışma yapamaması, organizasyon komitesinin Kuzey Makedonya’ya hazırlıklar için gidememesi ve dünyadaki seyahatin durumunun belirsizliğinden dolayı organizasyona katılmasının net olarak görülmemesini göstermektedir. Dünya Kupası ile ilgili tartışıp, gerekli bilgileri en kısa sürede paylaşacağız. CONIFA bu kararın alınmasındaki desteğinden dolayı sponsoru Sportsbeet.io’ya ve ayrıca Kuzey Makedonya’da yapılması planlanan organizasyonda birlikte çalışma isteğini iletenlere teşekkür eder. Sizlerle kısa süre sonra Dünya Kupası’nda görüşmek umuduyla.”

 

KTFF Karması’nın katılıp katılmayacağı açıklanmamıştı

Geçtiğimiz yıl Dağlık Karabağ’da yapılan 2019 Avrupa Şampiyonası’na siyasi nedenlerden ötürü KTFF Karması katılım göstermemişti. Bu yıl yapılması planlanan ancak yeni tip koronavirüs nedeniyle ertelendiği duyurulan CONIFA 2020 Dünya Kupası’na KTFF’nin katılıp katılmayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı.

Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.