“Cihangir’de kupalar kazanmak istiyorum”

“Cihangir’de kupalar kazanmak istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (40) – HASANCAN CELAL...

A+A-

“İLK HEDEFİM CİHANGİR’DE BAŞARILI OLMAK” … ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Hasancan Celal; “Öncelikli hedefim Cihangir’de başarılı olarak, kupalar kazanmaktır. İlerleyen dönemde de Türkiye’de oynayıp profesyonel olmak hedefindeyim.”

 

“ASLA VAZGEÇMESİNLER”… Celal; “Benim yaşımdakiler ve benden küçük olanlar asla pes etmesinler. Çalışsınlar, çabalasınlar ve asla vazgeçmesinler. Elbet onlara da şans gelecektir. Şans geldiği zaman ise en iyi şekilde değerlendirsinler”

 

 

Hüseyin Özbarışcı

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Cihangir’in genç oyuncusu Hasancan Celal… Şu anda 18 yaşında olan Celal, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız… O maçta duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım geçen haftalarda oynadığımız Lefke maçıydı. Benim için çok anlamlı bir maçtı. Oldukça heyecanlıydım. Sonuçta ilk A takım maçına çıkmıştım ve bir de Karadağ’da o maç gece maçıydı.

 

Uzun bir aradan sonra lig kaldığı yerden devam ediyor. Sezonun geriye kalan bölümü hakkında neler söylemek istersiniz?

Kimsenin beklemediği, zorunlu bir aradan verildi. Uzun bir aradan sonra başladığımız için sakatlıksız güzel bir 8 hafta geçmesini dilerim. Bu 8 haftalık süre, benim yaşlarımda oynayan genç kardeşlerim için de bir tecrübe ve bir şanstır. Bence bu şansı çok iyi değerlendirmeliyiz.

 

“İlk hedefim Cihangir’de başarılar ve kupa kazanmak”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

İlk önce Cihangir kalesini devralmak ve dışarıdan birilerinin getirilmesini engellemektir. Sonra ki hedefim Cihangir camiasında kupalar ve başarılar kazanmaktır. İlerleyen dönemde de Türkiye’de oynayıp profesyonel olmak hedefindeyim.

 

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülke futbolunun en büyük sorunu ambargoların olmasıdır. Artık, ambargoların kaldırılması ve gençlerin önünün açılması lazım.

 

“Önem verilmesi bizi mutlu ediyor”

21 yaş altı kuralının gelmesiyle gençler şans bulma fırsatı bulabiliyor. Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Bu konuda benim düşüncelerim olumlu yönde. Artık ülkemizde bir yerden sonra gençlere de önem verildiğini görmek genç oyuncular olarak bizi mutlu ediyor. Ülkemizdeki camiaların da bu durumdan memnun olduğunu düşünüyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmak için önce istemeliyiz. Kendimize öncelik olarak küçük hedefler koymalıyız ve çalışarak bu hedeflerimizi geliştirmeliyiz. Bunları yaparken de kötülüğümüzü isteyen kişilerden uzak durmalıyız ve her söylenen şeylere kulak asmamalıyız. Tabii iyi şeyleri de dinleyip, uygulamaya koymalıyız.

 

Ülkemizden birçok oyuncu geldi geçti.  Sizin idolünüz hangisidir?

Ali Duvarcı ve Mehmedemin İlter abilerim benim idolümdür. Onlar gibi başarılı bir kariyerim olsun isterim. Bunun için çok çalışmamın gerektiğinin de farkındayım. Çalışmaktan vazgeçemeyeceğim.  

 

“Çalışmaktan vazgeçmemeliyiz”

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İlk olarak bana bu şansı verdiğiniz sizlere çok teşekkür ediyorum. Benim yaşımdakiler ve benden küçük olanlar asla pes etmesinler. Çalışsınlar, çabalasınlar ve asla vazgeçmesinler. Elbet onlara da şans gelecektir. Şans geldiği zaman ise en iyi şekilde değerlendirsinler

 

 


Ara sonrası kaleye geçti

Coronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla Mart ayının başlarında verilen ara Haziran ayının ortalarında bitmişti. Cihangir’de salgın sonrası oynanan Lefke ve Yenicami maçlarında kaleyi 18 yaşındaki Hasancan Celal korudu. Genç file bekçisi, Lefke maçıyla birlikte ilk kez A takım deneyimini de yaşadı.

Bu haber toplam 13836 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.