“Bize verilen fırsatı iyi değerlendirmeliyiz”

“Bize verilen fırsatı iyi değerlendirmeliyiz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (47) – MERT AKBATU

A+A-

“BİZLERE DAHA ÇOK ŞANS VERİLECEK”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mert Akbatu; “Yabancı sayısının azalması ile birlikte biz gençlere daha fazla fırsat düşeceğini düşünüyorum. Bu kural ile birlikte de kulüplerin genç oyunculara daha fazla önem vermesi sağlanmış oldu. Tabii bu fırsatı değerlendirmek bize bağlıdır, daha çok çalışmalıyız ve bu fırsatı değerlendirmeliyiz”

 

“KISIR BİR DÖNGÜNÜN İÇERİSİNDEYİZ”… Akbatu; “Ülke futbolunun büyük sorunu dışa açılamamaktır. Siyasi ambargoların futbola da yansıması bizi kısır bir döngünün içerisine soktu. Bu durum tüm ülke futbolunun motivasyonunu düşürmektedir.”

 

Hüseyin Özbarışcı

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Lefke’nin genç oyuncusu Mert Akbatu…  Şu anda 19 yaşında olan Akbatu, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk maçında gol sevinci yaşadı

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Gençler Birliği maçıydı. 82’inci dakikada oyuna girdiğimde çok heyecanlıydım. 83'üncü dakikada ayağıma gelen topu ağlarla buluşturmuştum ve ilk maçımda ilk golümü attığım için o gün çok mutlu olmuştum.

 

Lefke’de daha önce büyük başarılara imza atan Toygar Davulcu yeniden teknik direktörünüz oldu. Konu hakkında düşünceleriniz nedir?

Lefke takımı Toygar hoca ile daha önce kupa şampiyonu olmuş ve birçok başarıya imza atmıştır. Bu yeni oluşumla beraber Toygar hocanın takıma çok büyük katkı sağlayacağını ve yeniden eski günlerimize döneceğimizi düşünüyorum.

 

Geleceğiniz için hedefiniz nedir?

İlk hedefim bulunduğum takımda sürekli görev alan bir pozisyona gelmek ve takımıma katkı sağlamak. Daha uzun vadede ise ülke futbolunda adımdan söz ettirecek bir pozisyona gelmek istiyorum.

 

“Bizlere büyük bir fırsat doğdu”

 

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Yabancı sayısının azalması ile birlikte biz gençlere daha fazla fırsat düşeceğini düşünüyorum bu kural ile birliktede kulüplerin genç oyunculara daha fazla önem vermesi sağlanmış oldu. Tabii bu fırsatı değerlendirmek bize bağlıdır daha çok çalışmalıyız ve bu fırsatı değerlendirmeliyiz.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bence başarılı olmanın 1. kuralı yaptığımız işe saygı duymamız ve bütün gerekliliklerini yerine getirmektir. Futbolda başarılı olmak için düzgün bir hayata sahip olmak, antrenman yapmak, futbolcu gibi beslenmek ve düzenli uyku başarıyı getirecektir.

 

“Ambargolar, ülke futbolunun motivasyonunu düşürüyor”

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre en büyük sorun dışa açılamamak. Siyasi ambargoların futbola da yansıması bizi kısır bir döngünün içerisine soktu. Bu sebeple ülkemizde şampiyon olan takımın bile bir kupadan başka kazancı yoktur. Bu durum tüm ülke futbolunun motivasyonunu düşürmektedir.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Lefke’nin yabancı oyuncusu Candy benim örnek aldığım bir oyuncudur.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle bana bu fırsatı sunduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Herkes gibi benim de arzuladığım ambargoların kalkması ve ülke futbolumuzun dışa açılmasıdır.

akbatu-site.jpg


Lefke’nin gelecek vadeden oyuncularından biri…

Lefke’nin alt yapısından yetişen 19 yaşındaki Mert Akbatu, Lefke’nin vadeden genç oyuncularından biri… Yeni yeni A takımda yer bulmaya başlayan genç oyuncu, geride kalan sezonda U21 Süper Lig’de 4, K-Pet Süper Lig’de de 1 gol attı.  

Bu haber toplam 17217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.