“Biz oyunculara, oyuncular bize inandı”

“Biz oyunculara, oyuncular bize inandı”

Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ruhsar Vudalı, Türkiye Tekerlekli Sandalye 1. Ligi’nden şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmelerinin arkasındaki nedenleri anlattı

A+A-

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde oynadığı 19 maçın tamamını kazanarak ligin tamamlanmasına 3 maç kala şampiyonluğunu ilan eden Engelliler Spor Federasyonu’nda federasyon başkanı Ruhsar Vudalı değerlendirmelerde bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle 3 maç kala duran lig ile ilgili görüşlerini Genç Tv ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programında aktaran Vudalı, elde edilen başarıyı ve ligin geleceği ile ilgili görüşlerini ifade etti.

 

Vudalı: “Süper Lig hedefiyle sezona başladık”

Takım antrenörleri Hüseyin Dayı’nın bu yıl çok iyi bir takım kurduğunu ve Süper Lig hedefiyle sezona başladıklarını belirten Federasyon Başkanı Ruhsar Vudalı, ilk beş karşılaşmayı galibiyetle tamamlamalarının ardından namağlup şampiyonluk söylemlerinin yönetim tarafından dile getirilmeye başlandığını belirterek, “Sonuçta hiç birimiz sporcu değiliz. Yarışmacılık heyecanı ruhuyla katıldık. Beş maç sonunda antrenörümüz toplantı talep etti. Lütfen hedeften şaşmayalım diye bir ikazda bulundu. Her maç sonrasında biz buna zor da olsa uyum sağladık” dedi.

 

“Onlar bize, biz onlara inandık. Arkasına başarı geldi”

Çok iyi bir takım olduklarını ve bir sinerji yakaladıklarını aktaran Vudalı, “Herkes, yönetim, sporcular, antrenörümüz, inanılmaz bir uyum içerisindeydik. Sonuçta bir hafta evimizde, bir hafta Türkiye’de maçlar oynadığımız için birçoğu ailesinden, çocuğundan, sosyal hayatından uzak kaldığı için daha bir yakınlaşma oldu. Çok disiplinli şekilde antrenmanlarda da bu uyum devam etti. Çok çalıştıkları için yönetim olarak biz onlara inandık, onlar da bize inandı ve arkasına başarı geldi” ifadelerini kullandı.

 

“Ligin geleceği için 15 Mayıs’a kadar bizden görüş istediler”

Liglerin devam edip etmeyeceği ile ilgili soru üzerine Ruhsar Vudalı şu yanıtı verdi; “Federasyon başkanı ile sürekli görüşüyoruz. Aynı şekilde Basketbol Şube Sorumlusu ile de görüşüyoruz. Başlama konusunda 15 Mayıs tarihine kadar bize 10 soruluk bir anket göndererek görüş istediler. Tüm takımlara bu anketi gönderdiler. Onun doğrultusunda bir karar verilecek” dedi.

 

“TBF ligleri oynanmamış saydı, biz bunu kabul edemeyiz”

“Türkiye Basketbol Federasyonu ligleri oynanmamış gibi saydı. Biz böyle bir kararı kabul edemeyiz. Sonuçta 22 maçın 19’unu oynamışız” diyen Vudalı, “Biz de futbol gibi temas oyunuyuz. Tenis başlayabilir örneğin ama biz öyle değiliz. Umarım sağlık ve bilim kurullarının görüşleri doğrultusunda lig başlar” dedi.

Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.