Birincilik için pedal çevirdiler

Birincilik için pedal çevirdiler

KKTC Bisiklet Federasyonu, Kuzey Kıbrıs’ta bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak hedefi için organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor

A+A-

KKTC Bisiklet Federasyonu, Kuzey Kıbrıs’ta bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak, bisiklet sürme yaşını düşürmek ve küçük yaşlardan itibaren öğrencileri eğiterek profesyonel bisikletçi yetiştirmek hedefleri doğrultusunda organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor. Bu doğrultuda federasyon, 2017 faaliyet programı çerçevesinde düzenli olarak yapılması planlanan okullar arası bisiklet yarışlarından bir tanesini düzenledi. 8 farklı okuldan, 70 sporcunun katıldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Katılımın bir önceki yarışlara göre çok daha fazla olması bisiklet severleri gururlandırdı.

Ortaokul kategorisinde 1. gelen Bayraktar Türk Maarif Koleji kız ve erkek bisiklet takımları, Çanakkale’de yapılacak olan Okullar Arası Birincilik Yarışmaları’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar.

KKTC Bisiklet Federasyonu yetkilileri dereceye giren öğrencileri tebrik ederek madalya takdim etti. Ayrıca böyle bir organizasyonu düzenlemekten büyük gurur duyduklarını belirten federasyon, bisiklet sporunun çocuk gelişimine çok büyük faydaları olduğunu ifade etti. Dereceye giren okullar şöyle:

 

İlkokul Erkek

1. Levent Primary School

2. Dikmen İlkokulu

3. Çatalköy İlkokulu           

 

İlkokul Kız

1. Levent Primary School

2. Dilmen İlkokulu

 

Ortaokul Erkek

1. Bayraktar Türk Maarif Koleji

2. Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu

3. Demokrasi Ortaokulu

 

Ortaokul Kız

1. Bayraktar Türk Maarif Koleji

 

Lise Erkek

1. Levent Koleji

2. Bülent Ecevit Anadolu Lisesi

 

Lise Kız

1. Bülent Ecevit Anadolu Lisesi

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.