Bireysel çalışma dönemi

Bireysel çalışma dönemi

Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle takım halinde çalışmalar yapılamadığından dolayı futbolcular bireysel olarak çalışıyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Çin’in Vuhan kentinde çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak insan sağlığını tehdit eden Coronavirüs, (COVID-19) ülkemize de sıçramış, Bakanlar Kurulu aldığı kararla belli bir tarihi kadar spor yapmayı yasaklamıştı. Bu kararın alınmasıyla da Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ligleri ileri bir tarihe erteleme kararı almıştı. Salgın nedeniyle toplu olarak bir yerde bulunamayan oyuncular, antrenörlerinin verdiği program doğrultusunda çalışmalarını bireysel olarak sürdürüyor. YENİDÜZEN, oyunculara yürüttükleri çalışmaları sordu.

 

Oyuncular nasıl çalıştıklarını anlattı

Coronavirüs salgını olmasından dolayı uzmanların dışarıya çıkma uyarıları doğrultusunda hareket eden oyuncular, antrenmanlarını bireysel olarak yapıyor. Bazı oyuncular, bu süreçte nasıl çalıştıklarını YENİDÜZEN’e anlattı.


Fırat Ersalan (Yenicami): “Bireysel çalışmalar yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu durumda hocalarımız bize vermiş olduğu programı uyguluyoruz. Günlük antrenman programları elimize ulaşıyor. Vücut ağırlığında kuvvet dayanıklılık koşuları ya da bisiklet sürüp ip atlıyorum. Beslenmemize daha çok dikkat ediyoruz. Aynı şekilde Eliz Konat hocamızın gözetimi altında beslenmemize dikkat ediyoruz. Bu gibi şeyler yapıyoruz. Fitness antrenmanlarını da takım olarak Mehmet Yıldız’dan alıyoruz”

 

Rifat Hacıarifoğlu (Küçük Kaymaklı): “Kore antrenmanları yaparak devam ediyorum. Takım grubuna hocaların attığı evde yapabilecek hareketlerle fırsat olduğunda kros olmadığında evde koşu bandında yapıyorum. Açma germe esneklik hareketleri ve gruba atılan eksersizlerle çalışmalarıma devam ediyorum”

 

Berkem Korbay (Binatlı): çalışmalarımız kesinlikle istediğimiz oranda değil, çünkü en iyi çalışma takım ile yapılandır. Ama hocalarımız bireysel antrenmanlarımızı (futbolcu-futbolcu) ayırarak bize gönderdiler. Bizler de imkânlarımızca aralıklarla topluca olmayacak şekilde çalışıyoruz. Çalışmalarımda düz koşular çabuk ve kuvvet antrenmanları, zaman buldukça da bisiklet sürüyorum.”

 

Fikri Arslan (Baf Ülkü Yurdu): “Çalışmalarımızı yapıyoruz ama lig içi gibi değil. Hem çalışma olarak, hem de ne olacağıyla ilgili bilinmezlik olduğu için kafalar karışık. Elimizden geldiği kadar bireysel olarak çalışmalar yapıyoruz ama bu durum tüm futbolcularda performans sorunu ve konsantre sorunu yaşatacaktır. Bence daha kötü gidiş olmaz ve ligler erkenden başlar. Formumu koruyacak antrenmanlar yapıyorum. Dayanıklılık ve kuvvet antrenmanları yapıyorum. Kondisyonumuzu bozmamak gerek.”

 

Hakan Karacaoğlu (Çetinkaya): “Bireysel olarak çalışmalar biraz sıkıcı fakat buna ihtiyacımız olduğu için gerek hocanın verdiği program dâhilinde, gerekse kendim ekstra antrenmanlar koyarak çalışmalarıma devam ediyorum. Bazen günde çift antrenman yaparım. Malum yapacak bir şey yok. Formumu korumaya gayret gösteriyorum. Hafta bası dayanıklılık antrenmanları, 2’nci gün kuvvet, diğer günlerde de çabukluk ve sürat antrenmanları yapıyorum.”

 

Mehmet Erol (Mağusa Türk Gücü): “Evimizde hocalarımızın verdiği bireysel antrenman programlarıyla çalışmalarımı devam ettiriyorum. Kardio hareketleri, bölgesel gelişim hareketleri, koşu antrenmanları uygulayarak kalabildiğim kadar hazır kalmaya çalışıyorum.  Kilo almamak için de dikkat ediyorum. Aynı zamanda diyet programları uyguluyorum.”

 

Ali Özbahar (Türk Ocağı): “Zor bir dönemden geçiyoruz. Kendi başımıza bir şeyler yapmaya, form tutmaya çalışıyoruz. Bireysel olarak güç ve dayanıklılığa yönelik çalışmalar yürütüyorum. “

 

Kemal Bağbal (Gönyeli): Futbolcular olarak Coronavirüs bizi de herkes gibi etkiledi. Liglerin ne zaman açılacağı da belli olmadığı için şuan federasyon başkanımızın vermiş olduğu tarihe (4-5 Nisan) başlayacakmış gibi kendimizi hazır tutmaya ve kendi olanaklarımızla bu yönde çalışmaya devam ediyoruz. Her ne kadar takımla toplu çalışma yapamasak da, Hüseyin hoca kontrolünde 2’li ya da 3’lü gruplar halinde sahamızda kondisyon ve güç antrenmanları yapıyoruz. Sahaya gitmediğimiz günlerde de kendi evimizde ağırlıklarımızla mekik ve şınav çekerek gücümüzü kaybetmemeye çalışıyoruz. Umarım en kısa zamanda bu kötü durumdan ülke olarak kurtulur ligimize ve normal yaşantımıza döneriz”

 

Agit Altan (Hamitköy): “Hocamız sahada yapmamız gereken idmanları hazırlayıp bize sosyal medyadan anlatıyor. Biz de birer ikişer kişi olarak günlük antrenmanlarımızı bireysel olarak yapıyoruz. Buna ekstra olarak da bulunduğumuz evlerde ip atlayarak, şınav, mekik ve diğer kas güçlendirici hareketleri elimizden geldiği kadarıyla yapıyoruz. Benim için sıkıntılı bir durum aslında çünkü biz TC kökenliyim ve benim burada bir ailem yok. Kendi başımıza bir şeyler yapmaya çalışıyorum.”

 

Raif Denktaş Pehlivan (Gençlik Gücü): “Rutin düz koşu yapıyorum. 30 dakikalık düz koşunun ardından şınav mekik plank vs. hareketler yapıyorum. 2 gün dolu, 1 gün boş şeklinde gidiyorum.”

 

Selim Saygı (Doğan Türk Birliği): “Bildiğiniz gibi antrenmanlar iptal oldu ve mecbur kalmadıkça evden dışarı çıkmak yasak. Antrenmansız kalmama adına her gün bireysel antrenman yapıyorum. Evim deniz kenarında olduğu için orda koşular, kuvvet antrenmanları ya da Çağan hocanın bize attığı evde yapabileceğimiz vücut ağırlığında hareketler şeklinde programı uygularım.”

 

Kasım Tağman (Lefke): “İmkânlar ve bize verilen program doğrultusunda Lefke ve Denizli sahalarında bireysel olarak çalışıyorum. Kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarına özen gösteriyorum. Ancak takımla birlikte aynı havayı solumadığımız için bütün takımlar ve futbolcular adına sıkıntılı bir durum. Bir an önce bugünleri aşıp normale dönmek istiyoruz. Futbolu çok özledik.”

 

Zihni Temelci (Cihangir): “Evde vücut ağırlığıyla kuvvet çalışıyorum. Evin yanındaki sahaya gidip orda düz koşu veya tempolu koşular yapıyorum. Normal zamanda yaptığımız antrenmanlar gibi olmaz ama vücudun diri kalması lazım. O yüzden kendi yapabileceğimle elimden geleni yapıyorum.”

 

Ahmet Hatay (Göçmenköy): “İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı ligler bilindiği gibi askıya alındı. Ne zaman başlar henüz hiçbir şey belli değil, biz futbolcularda fizik olarak her an maçlar başlayacakmış gibi kendimizi hazır tutmamız gerekir. Bu durumda nerdeyse her gün bireysel çalışmalarımı yapıyorum kuvvet, çabuk kuvvet ve dayanıklılık şeklinde bölüyorum. Bunları yaparken de beslenmeye de önem gösteriyorum. Bulunduğumuz durum umarım en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde normale döner ve biz futbolcularda mental olarak uzaklaşmadan kendimizi tekrar sahalarda buluruz.”

 

Ahmet Can Temel (Düzkaya): “Coronavirüs salgınından dolayı maçların ertelenmesinden dolayı takım olarak antrenmanlarımızı kalabalık ortamda gerçekleştiremediğimiz için bireysel olarak antrenmanlarıma devam ediyorum. Bireysel olarak çalışmak takımla çalışmaya göre çok daha zor olsa da, performansımı koruyup kendimi hazır tutmak zorundayım. Çünkü ligde zor bir konumdayız Lig belirlenen tarihte ya da daha ileride de başlayabilir bundan dolayı hazır olmak zorundayım.

Sabah kimsenin olmadığı ortamda kondisyonumu korumak için koşular yapıyorum. Akşamüstü de evde fitness çalışıyorum.

 

Mustafa Salk (Merit Alsancak Yeşilova): “Coronavirüs herkesi etkiledi. Bu süreçte bireysel olarak genelde dağa çıkıp kros koşular yapıyorum. Oksijenin yüksek olduğu yerlerde dağlık kesimler kondisyona yönelik çalışmalar yapıyorum. Bunun dışında evde uyumadan egzersizler yapıyorum. Formdan düşmemeye dikkat ediyorum. Sabırsızlıkla her şeyin düzelip eskisine dönmesini bekliyorum. Herkesin beklediği gibi”

Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.