“Başarının sırrı çok çalışmak”

“Başarının sırrı çok çalışmak”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (9) – HASAN AKKUYU

A+A-

Hamitköy’ün gelecek vaat eden oyuncularından biri olan Hasan Akkuyu, her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine konuk oldu. Genç oyuncu, futbolda hem şu ana kadarki gördüklerini, hem de gelecekteki futbol hayatı hakkında konuştu

 

Akkuyu: “Doğru programla çalışmak önemli. Yeteneğin hangi bölgeye uygunsa o yönünü geliştirmek için çalışmalısın. Takımla yapılan antrenmanlar dışında kendin de ekstra çalışmalısın. Yani başarılı olmanın sırrı çok çalışmadan geçer”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in Lefkoşa ekiplerinden Hamitköy’ün genç oyuncusu Hasan Akkuyu. Şu anda 20 yaşında olan Hasan Akkuyu,  hem şimdiye kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Cuma günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız… Sizin için nasıl bir duyguydu A takımda oynamak?

İlk A takım maçına çıktığım zaman çok heyecanlıydım ve çok hırslıydım. Kendimi göstermek için elimden geleni yaptım. Benim için anlatılamaz bir duyguydu. İlk A takım maçımı oynadıktan sonra gerek seyirci,  gerekse hocanın ve yönetimin tepkisi hep olumlu ve güzeldi. Ben de daha iyi olmak için elimden geleni yapmaya çalıştım.

 

Kısa sürede kendinizi kanıtladınız ve hem takımının değişmez isimlerinden biri oldunuz, hem de U21 milli takımına seçildiniz. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Hocam olsun, yönetim olsun, başkanım olsun bana bu konuda çok destek oldu. En önemlisi bana A takımda oynama fırsatını verdiler. Ne kadar hata yaparsam yapayım sürekli destek oldular oynatmaya devam ettiler. Ben de kendimi göstermek için elimden geleni yaptım. Antrenmanlarda olsun, yazları ölü sezonda olsun sürekli çalıştım. Bana verilen formaya layık olmaya çalıştım ve şu anda takımın önemli bir parçasıyım. Takım arkadaşlarımın da sayesinde ligde güzel işler yapıyorum. Bu çok güzel bir duygu, beni çok mutlu ve motive ediyor. Milli takıma seçilmek ve bu formayı terletmek çok gurur verici… İnsani çok mutlu eden ve daha iyi olmak için motive eden bir durum. Henüz daha yolun başındayım. Bundan sonrası için elimden gelenin daha iyisini yapacağım. Daha iyi olmak için çok çalışmak gerekiyor. Bana sunulan fırsatı da en iyi şekilde değerlendireceğim.

 

John Ebuka, Oladele gibi oyuncularla oynamak siz genç oyunculara nasıl bir katkı sağlıyor?

Bence John ve Oladele gibi üst düzey oyuncularla oynamak biz genç oyunculara çok şeyler katıyor. İki oyuncu da, futbolu bilen profesyonel oyuncular. John, antrenmanlarda çalışırken sık sık yanıma gelip nerde ne yapacağımı bana söylüyor. Antrenman sonu ekstra çalışmalarımıza yardımcı oluyor. Gerçekten güçlü ve iyi bir forvet… Maç içinde ise bize çok güzel toplar indiriyor. Beni ve takım arkadaşlarımı oyuna sokuyor. Açıkça söylemek gerekirse bizim performansımızı yukarıya çekiyor. Bence bu tarz oyuncularla oynamak bizim için büyük bir şans. İşini profesyonelce yapan futbolculardan her zaman öğrenecek çok şeyiniz var ve bunları bize çok iyi bir şekilde aktarıyorlar. Biz de hem bilmediklerimizi öğrenmek, hem de daha çok tecrübe kazanmak adına elimizden geleni yapıyoruz.

 

Bu haftaki rakibiniz Baf Ülkü Yurdu ve rakibiniz son haftaların çıkışta ekibi. Bu maç hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Baf Ülkü Yurdu güçlü bir rakip. Aslında bu ligde her takım güçlü ve biz Hamitköy olarak zaten her maça aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz.  Bu hafta da çok iyi hazırlanıp Baf Ülkü yurdu’nu mağlup etmek için sahadaki mücadelemizi vereceğiz. Umarım kazanıp, Çetinkaya maçı yaptığımız başlangıcı devam ettirebiliriz.

 

Gelecekte futbolculuğunuz hakkında neler düşünüyorsunuz ve hedefleriniz nelerdir?

Çok daha iyi olmak için her zaman elimden geleni yapıp çok çalışacağım. Hedeflerim arasında Türkiye’de profesyonel futbol oynamak da var. Kendimi geliştirip Türkiye’de futbol oynamak isterim. Burada da Kıbrıs’ın en iyi kulüplerinde forma şansı bulmak istiyorum. Bunun yanında iyi karakterli bir oyuncu olmak en büyük temennim. Hem saha dışı, hem de saha içinde herkese karşı örnek birisi olmak için her zaman gayret gösteriyorum.

 

“Ambargolar bir şekilde üzerimizden kalkması lazım”

Bildiğiniz üzere ülkemiz ambargolar altında ve dışa açılım maalesef yok. Ülkemizin genç bir sporcusu olarak bu konuda neler aktarmak istersiniz?

Bence artık yavaş yavaş dışa açılmamız lazım. Çünkü ülke dışındaki futbol bizim çok üstümüzde ve bizim oradan öğrenecek çok şey var. Kendimizi geliştirmek ve profesyonel olabilmek için ambargoların da kalkması şart. Bizlere uygulanan ambargoların artık bir şekilde üzerimizden kaldırılması lazım… Ambargoları kaldırmak için bizim yetkililerimizin de çok uğraşması gerekiyor.

 

“Başarılı olmanın yolu çok çalışmaktan geçer”

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir? Sizin gibi parlamaya yakın arkadaşlarınıza ne söylemek istersiniz?

Bana göre kendi özelliğine göre çalışmak gerekiyor. Bir futbolcu defansif yönde iyiyse defansif yönde çalışması lazım. Yani yeteneğin hangi bölgeye uygunsa o yönünü geliştirmek için çalışmalısın. Takımla yapılan antrenmanlar dışında kendin de ekstra çalışmak durumundasın. Yani başarılı olmanın sırrı çok çalışmadan geçer. Bunun yanında hocaların başta olmak üzere takımdaki büyüklerini dinlemek de gelişim için çok önemli. Çünkü onlar da bu yoldan geçti ve biz gençlere göre hem çok daha tecrübeli, hem de çok daha bilgili… İşini en iyi şekilde öğrenmen lazım hiçbir zaman da rehavete kapılmadan sistemli bir şekilde özen göstermek gerekiyor. Önümüzde çok uzun yıllar var ne kadar çalışırsak çalışalım asla yeterli olmaz. Her zaman daha iyi olmak için çalışmak lazım diye düşünüyorum. Tüm bunların yanında takim da saygılı bir futbolcu da olmak önemli... Kendisine, takım arkadaşlarına, büyüklerine ve hocalarına saygılı olmayan bir futbolcu, hiçbir takımda barındırılmaz.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Böyle bir projeye yer verdiğiniz için hem YENİDÜZEN Gazetesi’ne, hem de sizlere çok teşekkür ediyorum.


Hamitköy’ün vazgeçilmez oyuncusu oldu

Genç oyuncu, Hasan Akkuyu, 2016-2017 sezonunda yükseldiği A takımdan bir daha hiç kopmadı. Şu anda 20 yaşında olan genç oyuncu, şu ana kadar A takımda 72 maça çıkıp 7 gol attı. Daha önce Hamitköy’ün U15 ve U21 takımlarında da forma giyen Akkuyu, U21 takımında 95 maçta 20 gol, U15 takımında da 20 maçta 3 gol kaydetti. Hasan Akkuyu, Hamitköy’ün altyapısı ve A takımı olmak üzere şu ana kadar kırmızı siyahlı formayı 187 kez giydi ve 30 attı.

gerekirse.jpg

Bu haber toplam 2774 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.