“Avrupa arenasında oynamak istiyorum”

“Avrupa arenasında oynamak istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (46) – RİFAT SONATLI

A+A-

“HEDEFİM BÜYÜK” … ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Rifat Sonatlı; “Gelecek için en büyük hedeflerimden biri Avrupa arenasında futbol oynamaktır.”

 

“GÜZEL BİR DENEYİMDİ”… Sonatlı; “Hem yabancı ülkede olmamızdan dolayı, hem de benim yaşımın küçük olduğundan dolayı maalesef gidip de orada kalamadım. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Denenme aşamasında çok güzel bir turnuva tecrübesi yaşadım

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Çanakkale’nin genç oyuncusu Rifat Sonatlı…  Şu anda 17 yaşında olan Sonatlı, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım bu sezon Mesarya maçıydı evimizde 1-1 berabere kalmıştık 60. dakika oyuna girmiştim. O seviyeye gelene kadar çok heyecanlı maçlar ve final maçları oynadığım için ve 12 yaşında U21’e girip 2 gol attığım için biraz heyecanlı olmama rağmen adaptasyon sorunu yaşamadım. Çünkü hedeflerimi tek tek çıkmaya çalışıyorum.

 

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı 5 oldu. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Kıbrıs’taki birçok genç yetenekli futbolcu kardeşlerimin önünün daha açık olabileceklerini düşünüyorum. Bu şekilde olmasından dolayı da yerli takımlarımızın bütçe harcamalarının daha düşük seviyelerde seyredeceği için genç kardeşlerimin daha iyi tesislerde daha iyi hocalarla çalışarak kendilerini daha hızlı geliştirebileceklerini düşünüyorum.

 

“Hem yabancı ülke, hem de yaşım en büyük sorundu”

Çok küçük yaşta hem Galatasaray, hem de Beşiktaş deneyiminiz oldu. O günlerden bahsedebilir misiniz?

Hem yabancı ülkede olmamızdan dolayı, hem de benim yaşımın küçük olduğundan dolayı maalesef gidip de orada kalamadım. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Denenme aşamasında çok güzel bir turnuva tecrübesi yaşadım. Alt yapı ile birlikte bu turnuvada 13 gol ile gol kralı olmama rağmen maalesef oralarda kalamadım. Fakat aynı hedef doğrultusunda o gün olduğu gibi bugün yine ailemin sayesinde özel hocalarla tekrardan bu deneyimi yaşamaktır.

 

“Hedefim Avrupa arenasında oynamak”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için en büyük hedeflerimden biri Avrupa arenasında futbol oynamaktır.

 

Sizce başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın en büyük sırrı disiplinli bir şekilde çalışmak ve yaptığın işi sevmektir. En önemlisi de koyduğun hedef doğrultusunda ilerlemektir.

 

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre ülke futbolunun en büyük sıkıntısı maddi olanaksızlıklardır ve tanınmamaktır.

 

“Gençlerin hedefi zorlaştırılıyor”

Ambargolar hakkında ne söylersiniz?

Ambargolar, Kıbrıs’ta yaşayan tüm insanlar için en büyük sorun olmaya devam ediyor. Dünyadan soyutlanmış bir şekilde yaşamaktan dolayı ülke futbolumuzdaki genç futbolcu arkadaşlarımın hedeflerini daha da zorlaştırmasına sebep oluyor.

 

Ülkemiz futbolunda bugüne kadar birçok isim geldi geçti. Sizin idolünüz hangisi?

Benim ülke futbolundaki en büyük idolüm Yenicami’nin golcü oyuncusu John Ebuka Okoye’dir. Kendisi başarılı bir futbolcu olduğunu zaten kanıtlamış durumda. Buradan kendisine selamlarımı iletiyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Basında sizlerin gibi başarılı yazarlar olduğu sürece Duygularımızı futbolseverlere ve ülke halkına kazandırdığınız için çok teşekkür ederim.


Genç yaşına rağmen iki önemli davet

Futbola Çanakkale’nin altyapısında başlayan Rifat Sonatlı, geçtiğimiz sezonlarda kiralık olarak Yenicami’ye de transfer olup, siyah beyazlı ekibin altyapısında da forma giymişti. Daha yeni yeni A takım formasını giymeye başlayan 17 yaşındaki oyuncu, ilk A takım maçına 2019-20 sezonunda çıktı. Genç oyuncu, geçmişte denenmek için Türkiye’nin köklü kulüplerinden Galatasaray ve Beşiktaş takımlarının altyapılarına davet edilmişti.

 

1-047.jpg 2-034.jpg
Genç oyuncu, geçmişte hem Galatasaray, hem de Beşiktaş’tan teklif aldı ve denenmek için İstanbul’a gitti.

Bu haber toplam 16476 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler