“Artık profesyonel şartlar oluşmalı”

“Artık profesyonel şartlar oluşmalı”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (54) – AYTAN İMAMZADE ÖZSUSUZLU

A+A-

 “BÜYÜK SIKINTILARIMIZ VAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Aytan İmamzade Özsusuzlu; “Ülkemizde de artık profesyonel şartların ve uygulamaların oluşmasını diliyorum. Şu anda bu konuda büyük sıkıntılarımız var.”

 

“İLK HEDEFİM YURT DIŞI”… Aytan İmamzade Özsusuzlu; “İlk hedefim yurt dışında profesyonel futbol oynamak. Bunu gerçekleştirmek için çok çalışacağım. Ama gene de olmazsa ülkemizde en üst seviyede olabilmek istiyorum”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Baf Ülkü Yurdu’nun genç oyuncusu Aytan İmamzade Özsusuzlu…  Şu anda 17 yaşında olan Özsusuzlu, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

Geçtiğimiz sezonun en son maçı olan Üner Berkalp Stadyumu'ndaki Baf Ülkü Yurdu – Gençlik Gücü maçında Gökmen hocam bana şans verdi. Bu benim A takımda ilk maçımdı. Çok güzel bir duyguydu. Gece maçı olması da ayrı bir motivasyon ve heyecan vericiydi. Hocam bana görev verip sahaya girdiğim zaman daha önce yaşamadığım çok güzel ve farklı duygular içindeydim. İlk maçım olmasına rağmen yüksek tempoda, özgüvenimi hiç kaybetmeden başarılı bir performans ortaya koyarak Gökmen hocamın bana olan güvenini boşa çıkartmadığım için ayrı bir mutluluk hissettim. A takımda oynamak çok farklı bir şey olduğunu yaşadım ve gördüm. U17 ve U21’de oynamak gibi değil. Bu maçtan sonra çok iyi yerlere gelmek ve çok iyi futbolcu olmak için motivasyonum ve çalışma arzum çok daha fazla yükseldi.

 

Yeni sezonun başlaması için çalışmalar sürüyor. Bir taraftan da salgın gerçeği var. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Uzun zamandır takımsal antrenman yapamıyoruz bu benim gibi tam gelişim sürecinde olan genç oyuncular için büyük bir dezavantajdır. Bizim bu gelişim dönemimizde sürekli maç yapmamız gelişimimiz için çok önemli. Uzun bir süredir bundan mahrum kaldık. Tabii ki hayatta en önemli şey sağlıktır fakat bütün dünyada olduğu gibi devletimiz ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndaki yetkililer alınması gereken tedbirleri alıp en erken zamanda antrenman ve maç sürecini mutlaka başlatmaları gerekir.

 

Yeni sezonun başlaması halinde yeni sezon hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Bütün futbol camiasına ve futbol severlere hayırlı olmasını dilerim. Alınacak sağlam tedbirlerle de sağlık yönünden en küçük bir sıkıntı yaşanmamasını temenni ederim.

 

“İlk hedefim yurt dışı”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

İlk hedefim yurt dışında profesyonel futbol oynamak. Bunu gerçekleştirmek için çok çalışacağım. Ama gene de olmazsa ülkemizde en üst seviyede olabilmek istiyorum.

 

“Biz gençler için güzel bir uygulama”

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bence biz gençler için düşünülmüş çok güzel bir uygulama. Gençlerin kendilerini göstermesi için çok güzel bir fırsat. Bu kararı üretenlere ben genç bir futbolcu olarak teşekkür ederim.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Hiçbir zaman pes etmeden inançlı bir şekilde çok çalışmak…

 

“Profesyonel şartlar oluşmalı”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu tanınmıyor olmamızdır. Kendi içimizde oynuyoruz. Uygulanan ambargolar yüzünden yurt dışına açılamıyoruz. Bu da profesyonel şartlar ve anlayışı çok olumsuz etkiliyor. Bunun böyle olmasıyla bunun sonucunda ilerleyen süreçlerde futbolcularda motivasyon kaybı yaşanıyor. Bu da futbolcuların olumsuz performansların da etkili oluyor. Ülkemizde de artık profesyonel şartların ve uygulamaların oluşmasını diliyorum. Şu anda bu konuda büyük sıkıntılarımız var.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Ülke futbolundan çok özel oyuncular geçti. Benim idolüm olan futbolcu eski oyunculardan babam olan Murat Özsusuzlu'dur. Şimdiki oyunculardan ise Sabri ve Raif Selden kardeşleri beğeniyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle bana ve benim gibi gençlere değer verip düşüncelerimizi aktarabilme imkânını verdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Ben sağlam sağlık tedbirlerinin oluşturularak en erken zamanda antrenman ve maç sürecinin başlamasını istiyorum. Son olarak da belirtmek istediğim, ülkemiz futbolunda profesyonelce şartların, imkânların ve anlayışın oluşmasıdır.


İlk maçını geçen sezon oynadı

Süper Lig’in batı ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısında yetişen genç oyuncu, geçtiğimiz sezon A takım kadrosuna yazıldığı maçlar olsa da, ilk maçını ligin 30’uncu haftasında Gençlik Gücü maçında oynadı. Genç oyuncu, Baf Ülkü Yurdu’nun gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 15724 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.