“Ambargolar, gençlerin önündeki en büyük engel”

“Ambargolar, gençlerin önündeki en büyük engel”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (7) – ALİ AVCISOYU

A+A-

Türk Ocağı’nın gelecek vaat eden oyuncularından biri olan Ali Avcısoyu her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine konuk oldu. Genç oyuncu, hem şu ana kadarki gördüklerini, hem de gelecekteki futbol hayatı hakkında konuştu.

 

“Kimsenin beklemediği bir başarıya doğru adım attık. Bu 6 galibiyetin en büyük sebebi takım içerisinde aile olmamızdır. Küçüklerin büyüklere karşı, büyüklerin de küçüklere karşı gösterdiği sevgi ve saygı bizi inanılmaz derecede kenetledi ve aile ortamı oluşturdu.”

 

“Ambargolar bizim gibi gençlerin önüne konulmuş en büyük engeldir. Bizler de profesyonel ortamlarda çalışmak, mücadele etmek isteriz.”

 

Hüseyin Özbarışcı

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

Geleceğin Kramponları Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu Türk Ocağı’nın genç oyuncularından Ali Avcısoyu… Geçtiğimiz sezondan bu yana A takım formasını terletmeye başlayan Ali Avcısoyu, hem A takıma yükseldiği süreci, hem de gelecekteki hedeflerini her hafta Cuma günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım deneyimini anlatabilir misiniz? Ne hissetmiştiniz?

İlk resmi A takım maçımı gecen sezon Girne Halk Evi’ne karşı oynadım. Oldukça heyecanlandıydım ama bir o kadar da mutluydum. Farklı bir duyguydu… Bana güvenip A takıma çıkaran destekleyen insanlar karşısında iyi bir oyun sergileme peşindeydim.

 

Türk Ocağı’nın U21 takımında yaşadığınız şampiyonluk hakkında neler söylemek istersiniz?

Bizim için paha biçilemez bir duyguydu. Kulübümüz ve kendi adımıza hiç unutulmayacak başarılara imza attık. Namağlup şampiyon olmak herkese nasip olmaz. İleri zamanlarda unutamayacağımız güzel anılarımız oldu. Yağmur/çamur dinlemeden zor şartlar (saha) altında antrenmanlar yaptık. Bayram hoca ve yöneticilerin bize karşı göstermiş olduğu saygıyı sevgiyi şampiyon olarak taçlandırdık.

 

Siz ve diğer genç oyuncuların A takımda şans bulmasına neler söyleyebilir siniz?

Çalışmayı hiçbir zaman bırakmamız gerek. Her zaman daha iyiye doğru adım atmamız gerek. Verilen şansı en iyi şekilde değerlendirip, tecrübe kazanarak A takım’da kalıcı olma hedefine ulaşabiliriz.

 

gelecek1.jpg

 

Hocalarınız hakkında ne söylersiniz?

Aile ortamının oluşmasında emeği geçen en önemli kişidirler. Sezon başından beridir gençlere önem verip desteklemeleri bizi çok mutlu etti. Bize verdikleri şansı ben ve diğer genç arkadaşlarım en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Alt yapıya önem verilip gençlere sahip çıkıldığında güzel işlere imza atılacağını herkese göstermiş bulunmaktayız. Gereken ilgiyi gerek saha içi gerekse saha dışı bize gösterdikleri için ikisine de teşekkür ederim.

 

“Takımda güzel bir aile ortamı kuruldu”

İlk 7 haftada 6 galibiyet, 1 beraberlik aldınız. Bu akşam da zorlu bir Doğan Türk Birliği maçınız var. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Öncelikle bu 7 haftada bana şans veren hocalarıma teşekkür ederim... Kimsenin beklemediği bir başarıya doğru adım attık. Bu 6 galibiyetin en büyük sebebi takım içerisinde aile olmamızdır. Küçüklerin büyüklere karşı, büyüklerin de küçüklere karşı gösterdiği sevgi ve saygı bizi inanılmaz derecede kenetledi ve aile ortamı oluşturdu. Takım büyüklerimizin bize abilik yapması, doğruyu göstermesi bu galibiyetlerin en büyük paylarından biridir. Doğan maçı camiamız için çok önemli bir maç. Biz bu derbinin önemini alt yapıdan gelerek en iyi en bilinçli şekilde zaten yaşadık biliyoruz. Her maça hazırlandığımız gibi hazırlandık. Maunacı ruhumuzu en büyüğümden en küçüğüne sahaya yansıtacağız. Umarım galip gelen taraf biz oluruz.

 

“En büyük dileğim yurt dışında oynamak”

Size daha kişisel bir soru sorayım. Gelecek hakkındaki hedefleriniz nelerdir?

Öncelikle saygılı örnek bir futbolcu olarak gösterilmek isterim. Yetenekli bir oyuncu olarak gösterilmekten önce karakterli bir insan olarak gösterilmek isterim. Hedefim ve en büyük dileğim yurt dışında oynamak. Bunun için en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğim. Ülkemizin U21 milli takımı yanı sıra A milli Futbol Takımı’nda da forma giymek bu formayı taşıyabilmek de en büyük hayallerimden biridir.

 

“Ambargolar bizim gibi gençlerin önüne konulmuş en büyük engeldir”

Bildiğiniz gibi ülkemizde ambargolar var ve ülke sporumuz dünyadan izole edilmiş durumda. Genç bir futbolcu olarak bu konuda neler söylemek istersiniz?

Ambargolar bizim gibi gençlerin önüne konulmuş en büyük engeldir. Bizler de profesyonel ortamlarda çalışmak, mücadele etmek isteriz. Burada oynayan yabancı futbolcular nasıl Avrupa’da boy gösteriyorsa, ambargolar kaldırıldığı takdirde bizlerde aynı şekilde Avrupa’da kendimizi gösterebiliriz. CONIFA Kupası’nda izlediğimiz takımların ambargolar kaldırıldığında Avrupa’da neler yaptığını görmekteyiz.

 

Son olarak, sizin eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Öncelikle özelde bana, genelde genç oyunculara bu röportaj şansını verdiğiniz için sizlere ve YENİDÜZEN Gazetesi’ne teşekkür ederim. Ülkemiz futbolu ambargolara karşı mücadele verse de, ülkemizde böyle güzel şeylerin olması bizi daha çok hırslandırıp motive ediyor.


Kısa sürede beğeni topladı

Türk Ocağı’nın U15 takımından futbola başlayıp, A takımına kadar çıkmayı başaran Ali Avcısoyu, geçtiğimiz sezon ve bu sezon olmak üzere A takım formasını tam 22 kez terletti. Genç oyuncu, bu 22 maçta şu ana kadar 1 gol kaydetse de, U21 takımında gösterdiği performans, spor kamuoyundan beğeni topladı. U21 takımında toplam 153 maça çıkan Avcısoyu, 78 gol atarak adından söz ettirmeye başlarken, U15 takımında da 32 maça çıkıp 6 gol atmıştı. Şu ana kadar Türk Ocağı’nın çeşitli kademelerinde formasını 206 kez terleten Ali Avcısoyu, sarı siyahlı forma altında 85 gol kaydetti. Genç oyuncu, Türk Ocağı’nın ve ülke sporunun gelecek vaat eden oyuncusu olarak gösteriliyor.

 

Bu haber toplam 2434 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.