“Adanın en iyisi olmak istiyorum”

“Adanın en iyisi olmak istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (45) – DOĞUKAN ALTUNTAŞ

A+A-

“HEDEFLERİM ADAYLA KISITLI DEĞİL”…‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu TOL futbolcusu Doğukan Altuntaş; “Gelecek için ada bazında bakacak olursam adanın en iyisi olmak istiyorum ama hedeflerim adayla kısıtlı değil. İlla ki profesyonel olarak oynamayı da hedefliyorum”

 

“GENÇLER İÇİN BÜYÜK AVANTAJ”… Altuntaş; “Son yıllarda eskiye nazaran gençlere verilen önem çok daha fazla. Bu da gençlerin kendilerini daha kısa zamanda geliştirebilmeleri tecrübelenmeleri ve kendilerini gösterebilmeleri adına büyük bir avantaj”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Türk Ocağı’nın genç oyuncusu Doğukan Altuntaş…  Şu anda 22 yaşında olan Altuntaş, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma kiralık olarak forma giydiğim Karşıyaka kulübünde Geçitkale karşısında çıktım. Geçitkale lider konumundaydı ve hocamız beni genç takımdan alıp direk ilk 11’de forma şansı tanıdı. Elbette heyecanlıydım fakat ilk 10 dakikadan sonra maça alıştığımı ve iyi bir performans ortaya koyduğumu söyleyebilirim. Bu maçta 16 yaşındaydım.

 

“Geride kalan sezonda başarılıydık”

2019-2020 sezonunu kısa süre önce geride bıraktık. Sezon hakkında neler söylersiniz?

Geride kalan sezon için bence takım olarak beklenilenden başarılı olduk. Sezon başı gençleşen takım ve gönderdiğimiz oyunculardan dolayı küme düşme adaylarından gösteriliyorduk fakat lige muhteşem girdik ve bir takım olduk diyebilirim. Pandemi döneminin takımımızı kötü etkilediğini de belirtmeliyim ama geriye dönüp baktığım da ligi 4’üncü olarak bitirdik ve beklenilenden iyiydi daha iyisi olabilir miydi? Evet. Ama bence gayet başarılıydık diyebilirim.

 

Türk Ocağı oyuncuları her zaman vitrinde... Teklif gelirse gitmeyi düşünür müsünüz?

Bir futbolcu her zaman tekliflere açıktır ama şu anda bir yere gitmek gibi istek veya düşüncem yok.

 

“Hedeflerim adayla sınırlı değil”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için ada bazında bakacak olursam adanın en iyisi olmak istiyorum ama hedeflerim adayla kısıtlı değil. İlla ki profesyonel olarak oynamayı da hedefliyorum. 1-2 kez nükseden sakatlığım oldu o yüzden şu anda kademe kademe ilerleyip önümüzdeki sezonu tam olarak sağlıklı bitirebilmek ve kendimi kademe kademe ileriye atabilmek önceliğim.

 

“Gençlerin tecrübe kazanması için önemli”

Bildiğiniz gibi son dönemlerde genç oyunculara eskiye göre daha çok fırsat veriliyor. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Kesinlikle, son yıllarda eskiye nazaran gençlere verilen önem çok daha fazla. Bu da gençlerin kendilerini daha kısa zamanda geliştirebilmeleri tecrübelenmeleri ve kendilerini gösterebilmeleri adına büyük bir avantaj. Bu avantajı kullanabilmek de gençlerin elinde ek bir parantez olarak Ahmet hoca ile Bayram hocamızın da gençlere verdiği önemin büyük olduğunu ve bunun bizim kendimizi gösterebilmemiz açısından bize daha da kolaylık sağladığını belirtmeden geçmeyeyim.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı biraz klişe gibi görünecek belki ama çok çalışmak ve kendine bakmaktan geçiyor. Ne kadar yetenekli olursanız olun eğer kendinize bakmazsanız ve çalışmazsanız kendine iyi bakan ve çok çalışan biri karşısında tabiri caizse maça 3-0 geride başlarsınız. Tabii ki şartlar ne kadar önemli olsa da, insanın hedeflerini yüksek tutması ve onlara ulaşabileceğine inanması da başarılı olmakta büyük etken.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorununun ambargo ve futbolcu sözleşmeleri dışında zaman zaman sahaların zeminleri, antrenman sahalarının bazı kulüplerde değişkenlik göstermesi, en önemlisi de bence maçlarda gereğinden az seyircinin olmasıdır.  Çünkü seyirci ne kadar fazla olursa, maçın tadı da gerek görsel, gerek futbolcular için bir o kadar artıyor.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

İdol olarak gördüğüm birisi olmadı fakat bir isim söylemem gerekirse o isim, kupa şampiyonu olan kadromuzda bulunan Junior Ogedi olurdu. Şu anda aktif olarak İrlanda Süper Ligi’nde futbol oynuyor. Kendisiyle zaman zaman konuşuyoruz.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Üzerimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Size de bana bu yazı dizisinde yer ayırdığınız için teşekkür ederim.


Türk Ocağı’nın vazgeçilmez oyuncularından…

Türk Ocağı’nın alt yapısından yetişen Doğukan Altuntaş, performansıyla göz doldurarak A takımda formayı kaptı. Türk Ocağı’nın vazgeçilmez genç oyuncularından biri olan Altuntaş, geride kalan sezonda 3 gol kaydetmeyi başardı. Altuntaş, uzun yıllar Türk Ocağı’nda kalmayı düşünüyor.

img_1892.jpg

Bu haber toplam 15627 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.