“Kaleci takımın en önemli parçasıdır”

“Kaleci takımın en önemli parçasıdır”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (5) – İRFAN ÖZBAY

A+A-

“KALECİ TAKIMIN YARISIDIR”…  ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu İrfan Özbay; “Bence kaleci bir takımın yarısıdır. Kalecinin o gün performansı iyiyse takımı bir adim öndedir. Kaleci takımın en önemli parçasıdır. Kalecinin takıma güven vermesi de önemlidir”

 

“FUTBOLCULAR İÇİN FİZİKSEL VE MENTAL OLARAK KAYIP”… İrfan Özbay; “Keşke bu süreç bu kadar uzamasaydı. İnşallah en erken zamanda sahalara döneriz. 1 yıl futbolun durması, futbolculara fiziksel ve mental olarak kayıptır”

 

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekibi Merit Alsancak Yeşilova’nın deneyimli kalecisi İrfan Özbay… Tecrübeli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Futbol hayatıma kalecilikle başlamadım. Orta 3. sınıfken Türkiye’de katılacağımız turnuvada okul takımının kaleci sıkıntısı olduğundan dolayı hocamızın ısrarı ve dedemin ile babamın da kaleci olması sebebi ile ‘sen bu isi yaparsın’ diyerek beni hocam kaleye koydu. Bir daha da çıkamadım. İyi ki de kaleci oldum.

 

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Bence kaleci bir takımın yarısıdır. Kalecinin o gün performansı iyiyse takımı bir adim öndedir. Kaleci takımın en önemli parçasıdır. Kalecinin takıma güven vermesi de önemlidir. Kaleci arkadan en iyi gören kişidir. En önemlisi takımını yönlendirmesi ve ayağı ile oyunu iyi kurmasıdır.

irfan.jpg

 

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Keşke bu süreç bu kadar uzamasaydı. İnşallah en erken zamanda sahalara döneriz. 1 yıl futbolun durması, futbolculara fiziksel ve mental olarak kayıptır.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

Yalova’nın sahasında oynadığımız Yalova - Yenicami maçı… Yenicami’yi 1-0 mağlup etmiştik.

 

Kariyerinizde önemli başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

En unutamadığım maç, Yalova’da oynarken kupada Küçük Kaymaklı ile yarı finalde Küçük Kaymaklı’yı 1-0 yenerek finale kaldığımız maçtır. İlk maç Yalova’nın sahada 3-3 bitmişti. İkinci maçta mutlak kazanmamız gerekiyordu. Kazandık ve finale çıktık. O maçı unutamam.

 


 

Birçok takımda forma giydi, Yalova’nın başarısında önemli katkıları oldu

 

Kariyerinde Baf Ülkü Yurdu, Lefke, Yalova, Türk Ocağı, Merit Alsancak Yeşilova gibi takımlarda forma giyen tecrübeli file bekçisi birçok maçta görev aldı. Özbay, 2015-2016 sezonunda Yalova’nın şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmasında ve 1 yıl sonra Kıbrıs Kupası’nda finale yükselmesinde önemli katkılarda bulundu.

Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.