“İyi bir kaleci bence takımın yarısıdır”

“İyi bir kaleci bence takımın yarısıdır”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (3) – RAİF DENKTAŞ PEHLİVAN

A+A-

“KALECİ İYİ DEĞİLSE BAŞARI MÜMKÜN DEĞİL”… ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Raif Denktaş Pehlivan; “İyi bir kaleci bence takımın yarısıdır... Kaleciniz iyi değilse takım ne kadar iyi olursa olsun bence başarı mümkün değil...”

“ALINAN KARAR YERİNDE BİR KARARDIR”… Raif Denktaş Pehlivan; “Futbolun 1 yıl oynanmaması kötü bir durum. Ancak bu şartlarda coronavirüs sebebiyle oynanmaması kararı kesinlikle doğru bir karardır”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Gençlik Gücü’nün tecrübeli eldiveni Raif Denktaş Pehlivan… Kariyerinde Mağusa Türk Gücü, Gençlik Gücü, Doğan Türk Birliği, Cihangir, Gençlker Birliği, Küçük Kaymaklı gibi kulüplerin kalesini koruyan deneyimli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Küçükken kendi yaşıtlarımla oynarken içerde oynardım. İyiydim forvet oynardım. Fena da değildim. Oynadığımız sahaya büyükler geldiği zaman sahayı onlar alırdı. Yaşıtlarım içinden sadece beni aralarına alırlardı. O da kalede iyi olduğum için. Yani büyüklerle oynarken kaleci yaşıtlarımla oynarken içerde oynardım... Zamanla etrafımın da kaleci ol baskısıyla kalecilik ağır batı ve öyle devam etti...

 

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

İyi bir kaleci bence takımın yarısıdır... Kaleciniz iyi değilse takım ne kadar iyi olursa olsun bence başarı mümkün değil... Zaten bir söz var. Şampiyon olmak istiyorsan atanınla tutanın iyi olacak. Bence kesin doğru bir tespit.

 

“Alınan karar yerinde bir karardı”

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Futbolun 1 yıl oynanmaması kötü bir durum. Ancak bu şartlarda coronavirüs sebebiyle oynanmaması kararı kesinlikle doğru bir karardır. Zaten alınan kararın ne kadar yerinde olduğu bu günlerde daha da ortaya çıkmış federasyonun haklılığı gözler önüne serilmiştir.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

Birçok maç var ancak yakın geçmişte geçen sezon Doğan Türk Birliği maçını 2-1 kazanmıştık... Birçok kurtarış yapmıştım.

 

“Cihangir’de kupayı kazanarak büyük bir başarı yakalamıştık”

Kariyerinizde önemli başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

Kariyerimdeki bence en zor ve özel başarım Cihangir ile Kıbrıs Kupası’nı kazanmamızdı... Çünkü köy takımı ile başka bir kulübün bunu başarması çok zor... Hem de finalde Mağusa Türk Gücü gibi büyük bir camiayı yenmiştik... Bence bu başarı Türkiye’den bir takımın Şampiyonlar Ligi’ni kazanması gibi zorlukla aynı eş değerde bir başarıydı...


Birçok kulübün kalesini korudu

Kalecilik kariyerinde ülkemizin köklü camialarının kalesini koruyan deneyimli kaleci, son olarak geçtiğimiz sezonda Gençlik Gücü’nün kalesini koruyordu. Deneyimli kaleci Doğan Türk Birliği, Küçük Kaymaklı, Cihangir, Mağusa Türk Gücü, Gençlik Gücü, Gençler Birliği gibi ekiplerde forma giydi ve önemli başarılara imza attı.

Bu haber toplam 2644 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.