“Çağdaş futbolda kaleci her şekilde iyi olmalı”

“Çağdaş futbolda kaleci her şekilde iyi olmalı”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (1) – HASAN PİRO

A+A-

“ÖNEMLİ OLAN BAŞARI STANDARTLARINI YAKALAMAK”… ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin ilk konuğu Hasan Piro; “Bir kaleci takımına maç kazandırabilir de, kaybettirebilir de ama önemli olan başarı standartlarını yakalamak. Eskiden kalecinin iyi olması yeterliydi ama şimdi çağdaş futbolda kaleci her şekilde iyi olmalı”

 

“1 YIL FUTBOLCU İÇİN KAYIPTIR” … Hasan Piro; “Bana göre kimse 1 yıl ara verilmesi taraftarı değildi ama gelinen noktada pandemi şartları ve sağlık koşulları bizleri bu duruma getirdi. Bence bir futbolcu için 1 yıl mental ve fiziksel olarak kayıptır”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin ilk haftadaki konuğu, Süper Lig’in yeni ekibi Mesarya’nın tecrübeli kalecisi Hasan Piro… Ülkemizde yıllardır çeşitli takımların kalesini koruyan 37 yaşındaki deneyimli kaleci, kariyerinde yaşadığı anıları, bugün başlayan ve her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanacak olan ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisine anlattı.

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Ben aslında çocukken golcü olmayı isterdim ama eski bir futbolcu olan babam kaleci olarak daha yetenekli olduğumu söyledi. Sonrasında da kaleci olarak lisanslı oynamaya başladım.

 

“Bir kaleci takımına güven vermeli”

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Bana göre kalecinin takımdaki yeri çok büyük…  Bir kaleci takımına güven vermeli. Oyunu en iyi görebilen saha içinde kaleci olduğu için geriden takımı yönetebilmeli. Bir kaleci takımına maç kazandırabilir de, kaybettirebilir de ama önemli olan başarı standartlarını yakalamak. Günümüz futbolunda kaleciler artık oyuncular kadar ayaklarını iyi kullanmak zorunda. Eskiden kalecinin  iyi olması yeterliydi ama şimdi çağdaş futbolda kaleci her şekilde iyi olmalı.

 

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Bana göre kimse 1 yıl ara verilmesi taraftarı değildi ama gelinen noktada pandemi şartları sağlık koşulları bizleri bu duruma getirdi. Bence bir futbolcu için 1 yıl mental ve fiziksel olarak kayıptır. Umarım daha fazla uzamaz.

 

“Tüm gazetelerde ‘haftanın futbolcusu’ seçilmiştim…”

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

2013-2014 sezonu Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanan Cihangir-Çetinkaya maçı... O hafta tüm gazetelerde ‘haftanın futbolcusu’ seçilmiştim…

 

Kariyerinizde şampiyonluklar ve başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

2007-2008 Gönyeli’ye transfer olduğum sezonda namağlup şampiyon olmuştuk ve bu benim ilk Süper Lig şampiyonluğumdu. Bir de 2013-2014 Çetinkaya’da oynadığım sezon ‘yılın futbolcusu’ seçilmiştim. O yüzden bu iki sezon benim için unutulmazdır.


6 farklı takımda 4 lig şampiyonluğu yaşadı…

Kariyerinde şu ana kadar Lapta, Gönyeli, Çetinkaya, Küçük Kaymaklı, Merit Alsancak Yeşilova, Türk Ocağı ve Mesarya olmak üzere toplamda 7 farklı kulüpte forma giyen Hasan Piro, önemli başarılara imza attı.

Deneyimli kaleci, Gönyeli (2) ve Çetinkaya'da (2) Süper Lig şampiyonluğu, Lapta, Merit Alsancak Yeşilova ve Mesarya takımlarında da 1. Lig şampiyonluğu yaşadı. 

Deneyimli file bekçisi kulüp kariyerinin yanında milli takımda da sayısız maçta görev aldı.

1-058.jpg

Bu haber toplam 2033 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.