Yenicami, MTG’ye dur dedi
Ligin dördüncü haftasında kendi sahasında lider Mağusa Türk Gücü, Yenicami’yi konuk etti ve bu maçı kazanıp puan farkıyla liderliğini devam ettirmek istedi ama istediği olmadı.
Takımın lider karakterli iki oyuncusu Zihni ve Ndiaye’siz sahaya çıkan MTG, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da maçın başında rakibine bir penaltı verdi.
Nevzat’ın yapmış olduğu hareketle kazanılan penaltıyı Hüseyin çok kötü kullandı ve kaleci Yusuf’a bile gerek kalmadan kendi ayağına çarptırdığı pozisyon hakem tarafından endirekt serbest vuruş olarak değerlendirildi. Bu sahalarımızda pek görülen bir şey değildi.
Acaba geçen hafta olduğu gibi GG’nin kaçırdığı penaltı sonrası bunda da MTG kendine gelip gol veya goller bularak, biraz da tarihte tekerrür yaşanır mı diye bekledik ama beklenen olmadı.
İlk yarıda iki takımın çok da net gol pozisyonları olmadı, devre golsüz tamamlandı.
Özellikle ilk üç haftada kanatlardan getirdiği toplar, girdiği pozisyonlar, attığı şık çalımlar, verdiği paslarla adeta bir yıldız gibi MTG’de parlayan Marega’ya karşı Yenicami takımı ödevini çok iyi çalıştı diyebiliriz.
Geçen haftaki Dumlupınar karşısında çok hareketli, istekli, arzulu Mağusa Türk Gücü gitmiş, sanki bu hafta öyle isteksiz, dayak yemiş de sahaya çıkmış bir görüntüsü vardı sahada.
Mağusa Türk Gücü kenar yönetimi, sakat olduğu için oynatmadığı iki lider oyuncudan bir tanesi olan Zihni’yi ikinci yarının hemen başında Gökcan ile değiştirip, son 10 dakikaya da ikinci lider karakter Ndiaye’yi de sahaya sürerek deyim yerindeyse elindeki bütün kartları oynadı.
Bunun yanında orta sahaya bir hareketlilik kazandırmak ve oyundaki hakimiyetini biraz daha artırmak için son yarım saatte Mehmet Erol ve Nevzat sahadan alındı. Onların yerine Mert Sezer ve Remzi ikilisini süren ancak istediğini alamayan Abbas Osum, son bölümlerde Hüseyin Deynekli’yi de çıkarıp Atay ile takımın biraz daha boyunu uzatarak arkaya atılacak toplarla sonuca gitmeye çalıştı, fakat bunda da başarılı olamadı.
Rakip Yenicami ise haddini bilerek oynayıp yakaladığı toplarla kanatlardan, biraz da öndeki oyuncusu Musa Danjuma’nın fırsatçılığı ile sonuca gitmeye çalışsa da bunda pek de başarı sağlayamadı.
Şampiyonlukta iddialı takımlar Doğan Türk Birliği, Cihangir ve Gençlik Gücü’nün puan kaybettiği bu haftada, üç haftada elde ettiği üç galibiyet ve maç eksiği ile lider olan Mağusa Türk Gücü bu maçı da kazanarak farkı açma fırsatını elinden kaçırmış oldu.
Her şeye rağmen haftaya yine bir başka derbi nitelikli, şampiyonluğa oynayan iki takımın maçının varlığı ile Baf Ülkü Yurdu deplasmanına gidecek olan Mağusa Türk Gücü, halen ilk haftalarda bu avantajını kullanma şansına sahip diyebiliriz.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da MTG’ye her zaman ters gelen ve şampiyon olduğu sene dahil iki mağlubiyetini Yenicami’ye yaşayan Mağusa Türk Gücü, bugün de Yenicami karşısında sonuca giderek üç puanı alamadı ve iki puanını sahada bırakmak zorunda kaldı.




.gif)


YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.