Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Malumun ilanı

A+A-

G.G.’nün, ilk yarıda bir şutunun direkten kale çizgisinin hemen önüne düşmesi pozisyonunda Doğan’ın şans eseri gol yememesi onlar adına bir şanstı. Gençlik Gücü oyuncularının topu kazandıkları anda ileride oynayan Bamba ve Fofana’ya aktardıkları toplarla gol arayışlarını güçlükle önlerken, ilk yarının son dakikasına girerken Diabi’nin nefis çalımlarla Gençlik Gücü savunmasından kurtulup attığı gol ile devreyi önde kapaması da onlar adına başarılı bir pozisyondu.

DTB’nin, ilk yarı adına bu gol dışında aman aman bir gol pozisyonu da olmadı.

İkinci yarıda kapanan ve rakibi sahasında karşılayan Doğan, kontrataktan Diabi ve Babacar’ı topla buluşturup farkı açmayı düşündü ama Diabi’nın topla buluştuğu dakikalarda takım halinde ileride çoğalamamaları ikinci bir gol şansı yaratma olanağı vermedi.

Semih’i çıkarıp Sanko’yu oyuna alan ve forveti üçleyen G. Gücü, baskıyı artırdı, ancak ayağa paslarda hata yapmaları, Bamba ver Fofana’nın vuruşlarının dışarı gitmesi nedeniyle eşitliği sağlayamadı.

Turan Altay, baktı ki gol gelmiyor; bu kez Farouk’u stopere çekip, stoper Ahmet’i ileri aldı. Baktı yine gol atamadılar, bu kez ikinci stoperi Ünal’ı da ileri çekti ve uzatmalar oynanırken Ünal kafa ile beraberliği sağladı.

Doğan savunmasının golde hatası var mıydı diye sorarsanız, hayır. Ama son 10 dakika içerisinde savunmada kazandıkları topları ayağa paslarla rakip sahaya taşımak yerine, gelişigüzel vurarak rakibe atmaları, sürekli kalelerinde tehlikeler yaşamalarına neden oldu.

Coşkun Kutay Hocamın dediği gibi, “böyle giderse Gençlik Gücü beraberliği sağlayacak” dediği anda da G.G.’nin golü geldi.

Uzatmada gelen gol elbette G.G. taraftarını sevindirdi, Doğan taraftarını üzdü ama gerçek olan şu ki, iki takım da yenmek için oynadı ve çok iyi mücadele etti.

Çok keyifli bir maç izledik. İki takımın yabancıları da yerli oyuncuları da yetenekli futbolcular. Ayağa paslarda daha başarılı olsalar, arkadaşlarıma her zaman söylediğim gibi bizim iyi takımlarımızda oynayan futbolcular, Türkiye 1. Lig futbolcuları ayarında, hatta bazıları onlardan daha yetenekli. Bunu Türkiye 1. Ligi sıklıkla izleyen biri olarak söylüyorum.

Hakemlerimizi çok beğendim; Başta Kerem Eran olmak üzere soğukkanlı ve sakin görev yaptılar. Kerem Eran’ın, futbolcuların kendilerini yere atarak faul beklentilerine aldırmadan oyunu devam ettirmesi harika idi. İkili mücadelelerde topla oynama arzusu ile ayakta kalan futbolcuya prim vererek oyunu devam ettirmesi kaliteli hakem olduğunun bir göstergesi idi.

Bu yazı toplam 97 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar