“Karardan dönüş yok”

“Karardan dönüş yok”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Miracle Değirmenlik kararı ile ilgili konuştu

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Miracle Değirmenlik’in tescil iptali ve ligden ihracına yönelik düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Değirmenlik’e bugüne kadar hep toleranslı davrandıklarını söyleyen Sertoğlu, Burak Koçar transferinde çekin iki kez geriye döndüğünü, varılan anlaşmada bunun açık olduğunu söyleyen Sertoğlu, “Sen toplam bedeli ödemedin, çek de iki kez geri döndü. İstediğin kadar yetersiz bakiye de. Toplam bedel ödendi mi? Ödenmedi” dedi. Tescil iptali ile ilgi olarak da konuşan Sertoğlu, “Tahkim Kurulu kararını açıkladı. Oybirliği ile Yönetim Kurulu’nun kararını doğru buldu. Oybirliği olması, kafalarda hiçbir soru işareti yoktur demektir. Bizim anayasamız tüzüğümüzdür, yasalarımız talimatlarımızdır. Biz bunların dışında keyfimize göre davranamayız. Tüzük ve talimatlar bize hiçbir şekilde başka bir yok göstermez” ifadelerini kullandı. Sertoğlu, gelecek sezon Değirmenlik’in Süper Lig’de yer alamayacağını belirtti.

sertoglu2.jpg

Sertoğlu: Hep yenidirler, toleranslı davranalım dedik

Sözlerine, “Yaklaşık 21 gündür sanki memleketin tek gündemi buymuş gibi ciddi bir meşguliyet yarattık. Ben tüm halktan bundan dolayı özür dilerim” diyerek başlayan Sertoğlu,

“Lütfen geriye doğru herkes dönsün ve düşünsün. Değirmenlik Spor Kulübü başkanı ve yöneticileri umarım beni duyar ve düşünür. Yaklaşık iki yıldır bu federasyonda Değirmenlik’ten başka bir şey konuşmayız. Sanki de bu memlekette sadece Değirmenlik Spor Kulübü var. Bu arkadaşlar yeni geldi, yeni başladı, biraz toleranslı davranalım dedik. Hep bir şekilde talimatları ve tüzükleri yüzde yüz uygulamadık. Ama hiç düzelen bir şey olmadı, artarak devam etti” dedi.

“KTFF’yi tüzükler ve talimatlar çerçevesinde yönetmek zorundayız” diyen Sertoğlu, “Bu tüzük ve talimatların dışına çıkmamı kimse beklemesin. Ben kulüpçüyüm. Talimatlar imkan verdiği kadar, kulüpleri sonuna kadar koruyacağım. Çünkü binlerce genci ayakta tutan futbol kulüpleridir. Ancak bir kulüp 2 yıl boyunca kendi federasyonuna meydan okuyamaz. Bunun dozu gün geçtikçe arttı. O kadar uyardım. Birçok kez söyledim” açıklamasını yaptı.

 

“Siyasi propaganda yaptıklarında tescili iptal edebilirdik”

Daha önce Disiplin Kurulu tarafından alınan kararları örnek gösteren Sertoğlu, “Birinci Lig’den Düzkaya’nın 3 puanını sildik, yabancı oyuncu kuralına uymadığı için. Yalova şampiyonluğa giderken 3 puanını sildik. MTG’nin 1 puanı silindi. Aynı ihmali Değirmenlik yaptı, onu da disiplin kuruluna havale ettik. Federasyon önünde ateşler yandı, ciddi şekilde KTFF tehdit edildi. Ben de hiçbir şey yapamazsınız dedim. Puanları silenler disiplin kurulu, zaten silmezlerse federasyon çatısı altında ne işleri var” ifadelerini kullandı.

“Sahte futbolcu meselesi daha sonra ortaya çıktı. Başkanların birçoğu bana tepki gösterdi Bağcıl’ı düşürüp Değirmenlik’i düşürmedik bir alt lige diye. Düşürebilirdik, çok kolaydı” diyen Sertoğlu, “Statlarında siyasi bir propaganda yaptılar. Tescilli kulüpler tesislerinde siyasi faaliyette bulunamazlar, aksi davranan kulüplerin tescilleri iptal edilir. Bu talimatta yazar. Siyasi propoganda yaptılar mı? Yaptılar. Sildik mi tescillerini, silmedik. Hep aynı mesele, yeni geldiler dedik. Sadece disiplin kuruluna sevk ettik” dedi.

setoglu.jpg

“Sen toplam bedeli ödemedin, çek de iki kez geri döndü”

Burak Koçar’ın transferinde yaşananlara değinen Sertoğlu, “20 gündür gündemdeki bu olaydan KTFF hiç alakadar değildir. Bütün iş Değirmenlik ile Göçmenköy arasında. Bana göre çek geri dönmüştür ve/veya toplam bedel ödenmezse oyuncu geri döner. Sen toplam bedeli ödemedin, çek de iki kez geri döndü. İstediğin kadar yetersiz bakiye de. Toplam bedel ödendi mi? Ödenmedi. Ne zaman? Transferin başladığı güne kadar. Transfer dönemi başına kadar, neden? Yusuf Beyazi diye bir oyuncu vardı. Mormenekşe’den İskele’ye transfer oldu. İskele iki çek kesti. Devre arası İskele o oyuncuyu Mağusa’ya sattı. İskele transfer ettiği bir oyuncunun bedelini ödeyemedi, ancak iki kat paraya Mağusa’ya sattı. O gün bu talimatı yaptık” açıklamasını yaptı.

 

“Tahkim onayladı, bu kafalarda soru işareti yoktur demektir”

Alınan kararda hiçbir hatanın olmadığına vurgu yapan Sertoğlu, “Tahkim Kurulu kararını açıkladı. Oybirliği ile Yönetim Kurulu’nun kararını doğru buldu. Bu da önemli bir konu. Oybirliği olması, kafalarda hiçbir soru işareti yoktur demektir. Bizim derdimiz kulüplerle uğraşmak değildir. Ama bir kulübün de işi değildir her gün KTFF ile uğraşmak” şeklinde konuştu.

 

“Davanın açıldığını öğrendik, tescili iptal ettik”

“Avukatlardan biri mahkemeye, biri de tahkime gitti. Biz de mukayyitliğe yazı yazdık, dava var mı diye sorduk. Onlar da bize Çarşamba günü var dediler vardır. Biz de Yönetim Kurulu olarak tüzük ve talimatların bize emrettiği gibi Değirmenlik Spor Kulübü’nün tescilini iptal ettik ve ligden çıkardık. Bizim anayasamız tüzüğümüzdür, yasalarımız talimatlarımızdır. Biz bunların dışında keyfimize göre davranamayız. Tüzük ve talimatlar bize hiçbir şekilde başka bir yok göstermez” dedi.

kalabalik.jpg

“Karardan dönüş yok”

“Bu verilen karardan hiçbir şekilde dönüş yoktur, KTFF’nin verdiği karar tüzük ve talimatlara göre yüzde yüz doğru bir karardır” diyerek sözlerini sürdüren Sertoğlu, “KTFF kararını da olağanüstü genel kurul da iptal edemez. 15 tane imza topladık dediler, getirin istifa edeceğim dedim. Bu çatı altında en büyük gücümüz birliğimiz ve beraberliğimizdir. Bunun bozulduğu gün bizim buralardan gitme zamanımız geldi demektir” açıklamasını yaptı.

 

“Alt yapı için yolu gösterdim, gelsinler her türlü yardımı yapacağım”

Tescili silinen bir kulübün altında alt yapı oyuncularının da oynama şansı olmadığını söyleyen Sertoğlu, “Geçmişte yaptık; bir pilot takıma kiralık olarak giderler, sezon bitince geri dönerler. Eğer gençliği, kadın futbolcuları düşünürlerse ben yolu gösteriyorum. Gelsinler bu konuda her türlü yardımı yapacağım” dedi.

 

“Süper Lig diye bir lig kesinlikle yoktur”

“Değirmenlik’in tescili silindi, ligden çıkarıldı, gelecek sezon ne olacak?” sorusunun günlerdir kendisine sorulduğunu aktaran Sertoğlu, “Tüzüklerde ve talimatlarda bu konu ile ilgili iki, üç farklı düzenleme var. Kulüp başkanları ile birlikte, ben yalnız değil, bunu oturup değerlendiririz, ama Süper Lig diye bir lig kesinlikle yoktur. Bu ne konuşulur, ne tartışılır. Ne Değirmenlik, ne Hakan Törehan ile ilgili bir derdimiz vardır. Onların da bizimle olmasın, diğer kulüpler gibi bize güvenerek yollarına devam etsinler. Bu gerginliğin sonunda hep zararlı çıkacak olan Değirmenlik’tir. O camiaya yeteri kadar kötülük yaptılar. Ben yapmayın dememe rağmen. O camiayı da korumamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

Değirmenlik direkt düştü

Sertoğlu sözlerinin sonunda 10 bin Sterlin’lik çeki Göçmenköy’den talep ettiklerini, Değirmenlik avukatları da çeki iade aldığını açıkladı. Değirmenlik’in ligden direkt olarak düştüğünü söyleyen Sertoğlu, sezonun devamında bir takımın daha direkt düşeceğini, diğer takımı da Play-out maçlarının belirleyeceğini sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber toplam 684 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.