“Mağduruz”

“Mağduruz”

Süper Lig’de tescilinin iptali ve ihraç kararı sonrası Miracle Değirmenlik teknik heyeti ve altyapıdan A takıma kadar futbolcu grubu basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Değirmenlik kulüp lokalinde yer alan toplantıda vurgulanan nokta, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun vermiş olduğu kararın en çok futbolcuları mağdur ettiği yönünde ortak görüş belirtildi.

 

Bayraktar: Sadece süreci üzüntü ile karşıladık

Basın toplantısında ilk sözü alan Miracle Değirmenlik Teknik Direktörü Özgü Bayraktar, haftalardır devam eden tartışmaların dışında kalmaya ve sahaya odaklanmaya çalıştıklarını belirtirken, KTFF liglerdeki tescilin iptaline yönelik bir karar verdiğini belirtti.

“Değirmenlik’in küme düştü söyleminin tamamen yanlış olduğunu söyleyen Bayraktar, “Değirmenlik’in tüm liglerdeki tescili silindi. A takım, A2 takım ve U14 takımın sportif faaliyetleri durdu, Kadın Futbol Takımı lige katılamayacak. Biz burada ne hakız, ne hukukuz, ne yargıyız. Kesinlikle alınan karara şahsi veya bağlayıcı bir yorum yapmak istemiyorum. Sadece süreci üzüntü ile karşıladığımızı paylaşmak istedik” dedi.

 

“Mağdur hissediyoruz”

“Federasyonumuzun tüzük ve maddeleri arasında kulüpleri, gençliği birleştirici davranacak, sportif faaliyetlere destek vereceği söyleniyor. Bu noktada kendimizi hem oyuncu grubu hem teknik ekip olarak mağdur hissediyoruz” diyen Bayraktar, “Mahkemeye verilme süreci 11 Ocak, Yönetim Kurulu 13 Ocak’ta toplantı yaptı ama bir karar vermedi. O tarihte verseydi belki Fırat’ı, Yasin’i alamayacaktık. Transferin ve liglerin son günü karar verildi” ifadelerini kullandı.

 

“Juventus sezon sonu küme düşürüldü”

“2006’da bir Juventus örneği var” şeklinde açıklamasını sürdüren Bayraktar, “Tüm literatüre 2006 Futbol Skandalı diye geçti. Juventus’un küme düşürülmesi sezon sonunda karar verildi. Karar sezon sonu alınsaydı bizim futbol oynamamız engellenmeyecekti. Biz ambargolar altında ezilen bir gençliğiz. Yurt dışında müsabakalara katılamamamız dışında yurt içinde de katılamayacak olmamız bizleri üzdü. Buna sevinen insanlar belki olabilir ama ne amaçla burada olduğumuzu iyi sorgulamamız gerek. Burada renkler, bayraklar geçici, gençlik kalıcıdır” ifadelerini kullandı.

 

Ormancı: Bu karar en fazla bizi mağdur etti

Takım kaptanlarından Murat Ormancı yaptığı açıklamada haberi aldıkları andan itibaren şoku atlatamadıklarını belirterek şunları kaydetti: “Bir buçuk yıldır bu takımdayım, ilk defa bu kapıdan içeri girerken değişik duygularla ve heyecanı alınmış şekilde girdim. Futbol oynamanın bize verdiği zevki, amatör ruhu bir daha yaşayamayacağımız için çok mutsuzum. Süreçte kim haklı, kim haksız bilmiyoruz ama bu karar en fazla bizi mağdur etti.”

 

Piro: Kendi ülkemizde ambargoyla karşı karşıyayız

Bir diğer takım kaptanı Hasan Piro, alınan karardan dolayı çok üzgün olduklarını aktardı. “Ambargolar altında ezilen bir ülke olarak şu an kendi ülkemizde bir ambargoyla karşı karşıyayız” diyen Piro, “Bugün Miracle Değirmenlik’e uygulanmış bir karar, yarın başka kulübe uygulanabilir. Bence olaylar daha yapıcı şekilde çözülebilirdi. Pandemi zamanı futbolcular mağdur olacak demiştik, öyle de olmuştu. Bugün yine futbolcular mağdur durumda. Milli takıma gitme hedefi, hayali olan futbolcular vardı. Hepimizin motivasyonu düştü. Kararı üzülerek karşıladık” dedi.

 

Erdoğan: Futbol hakkımız kötü anlamda etkilendi

Takımın genç oyuncularından Şükrü Erdoğan ise şu açıklamayı yaptı: “Biz genç transferler olarak buraya geldik. Milli takımda da oynadık. Burada da oynayacaktık ama futbol hakkımız kötü anlamda etkilendi. Çok üzgünüz. Hedefler doğrultusunda buraya geldik ve bütün hayallerimiz suya düştü. Daha barışçıl bir yol izlenebilirdi.”

 

Nay: Sahaya inip futbol oynamak istiyoruz

Takıma ara transfer döneminde dahil olan kaleci Erdoğan Nay ise şunları belirtti: “Buraya geldiğimde hedeflerim vardı; kupa ve kupalar almak. En önemlisi milli takıma çağırılmak. Bu karardan dolayı bizim tüm takımın umutları bitti. Sahaya inip futbol oynamak istiyoruz, lütfen her şey yoluna girsin. Federasyonumuza lütfen diyoruz.”

Bir diğer genç futbolcu Hüseyin Deynekli ise “Ben ve benim gibi gençlerin hedefleri ve amaçlarına ulaşacağı yerlere ne olacak? Çok anlamsız bir karardı. Bir çözüm bulunması gerekiyor. Gençlerin gelecekleri ne olacak?” ifadelerini kullandı.

 

Sadıklar: Pandemide de bu mağduriyeti yaşadık

Takıma ara transferde dahil olan bir diğer isim olan Hüseyin Sadıklar ise şu ifadeleri kullandı: “Çok ciddi bir mağduriyet var. Buraya uygun çok güzel bir hikaye var. Öldükten sonra her ülkenin bir kuyusu, o kuyunun başında da zebaniler vardır. Sadece tek bir kuyunun başında yoktur. Her kuyunun başında varken neden bir tanesinde yoktur diye herkes merak eder. Orası Türklerin atıldığı kuyudur diye bir cevap verilir. Nasıl olsa Türkler kuyudan çıkmaya çalışan kişileri aşağıya çeker. Bizdeki durum da öyle oldu. Burası altyapısı ve A takımla çok iyi noktaya gelebilecek bir kulüp. Pandemide de bu mağduriyeti yaşadık.”

 

 

Bu haber toplam 1014 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.