“Bu bir siyasi karardır. Tüm gücümüzle mücadele edeceğiz”

“Bu bir siyasi karardır. Tüm gücümüzle mücadele edeceğiz”

Miracle Değirmenlik Başkanı Hakan Törehan, KTFF’nin kendilerini liglerden ihraç kararı ile ilgili SPOR YENİ’ye konuştu

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Miracle Değirmenlik’i talimatlar ve Kulüp Tescil Taahhütnamesi ve İmza Sirküleri Beyannamesi kapsamındaki taahhütlerine uymaması nedeniyle 2022-2023 Futbol Sezonu tescilinin iptal etmesine ve lig dışı bırakılmasına yönelik kararının yankıları sürüyor. Miracle Değirmenlik Başkanı Hakan Törehan, SPORYENİ’ye konu ile ilgili olarak özel açıklamalarda bulundu. Törehan, Burak Koçar’ın ödenmeyen çekinin karşılıksız olmadığını, mahkemeden davayı ceza alacakları korkusuyla çekiklerini, artık mahkemenin de yolunun açıldığını belirtti. Bundan sonra “tüm güçleriyle federasyonun peşini bırakmayacaklarını” söyleyen Törehan, “Bu bir siyasi karardır. KTFF ihraç kararının basit bir şekilde geçeceğini mi düşünüyor?” dedi.

 

Burak Koçar’ın ödenmeyen çeki sonrası başlayan süreç hakkında bilgi veren Törehan, “Olayın başlangıcı sözde madde 19’da karşılıksız çek veya ödenmemiş çek diyor, buradan başladı. Bundan dolayı Burak Koçar’ın lisansı Göçmenköy’e geri verildi. Dedik ki ortada karşılıksız çek yok, bir poliçeler kanunu var. Kurallar orada açıktır. Bir çek yetersiz bakiye olduğu zaman karşılıksız olmadan önce 14 iş günü vardır. İlgili çekin meblağı ile ilgili 14 gün dolmadan önce oturup Yönetim Kurulu ve böyle bir karar alıyor. Çekin karşılıksız olma günü 10 Ocak tarihiydi. Federasyon 8 Ocak’ta karar aldı. Biz de yanlışsın dedik. İlgili çekin parası bankada bloke. Git, sor bankaya var mı diye… Karşılıksız mührü yedi mi? Yediyse yedi. Ortada karşılıksız bir çek yok. Biz de hakkımızı aramak için gidip mahkemeye başvurduk. Haklı durumdayken, mahkemede hakkımızı aramak isterken orada bile bizi korkuttular, ceza alacaksınız dediler. Hemen korkumuzdan geri çektik. Çekme nedenimiz korkudan”

 

KTFF’nin ihraç kararı sonrasında mücadelelerinin her gün artarak devam edeceğini ve artık mahkeme yolunun da açık olduğunu ifade eden Törehan, “Bunun üzerine sen KKTC’de en fazla oyuncuya yatırım yapmış, bütün kulüplerin belki de yarı döngüsünü sağlayan takımı ihraç ettin. Edin ama bu saatten sonra mücadelemiz her gün artarak devam edecek. Mahkemelerin de yolu artık açıldı. Ortada haksız olduğumuz zerre bir konu yok. Ortada karşılıksız çek yok. Sen vermiş olduğun yanlış karardan dolayı beni buraya ittin. Sen benim evime geliyorsun, içeri giriyorsun, ben meşru müdafaa hakkımı kullandım diye beni öldürüyorun. Ben evimde rahattım” açıklamasını yaptı.

 

“Yasal süreçte ne hakkımız varsa kullanacağız” diyen Törehan, “Bundan sonra biz bütün gücümüzle mücadele ederek federasyonun peşini bırakmayacağız. Federasyonu düzeltme yolunda zaman ayıracağız. O koltuk birine yapışmış değildir, seçimle o koltuğa gelinebiliyor. Bir çekin karşılıksız olup olmadığına bakmadan bir karar alındı. Bu kararı aldıktan sonra sen hakkını arayamazsın diyorsun bana. Tahkime başvurduk, onun gününü vermeden ihraç ettiler. Ben ne yapacağım? Bu spor nasıl olabilir? Sporun içinde adalet var, şeffaflık var. Bunun adı diktatörlüktür. Böyle bir tüzük mü olur?” ifadelerini kullandı.

 

İhraç kararının üzerine her anlamda gideceklerini söyleyen Hakan Törehan, “Basın toplantısı düzenleyerek federasyonu istifaya çağıracağız. Federasyonun önünde greve gideceğiz. Bu karar siyasi bir karardır. Çekteki olay ve yapılan olay da siyasidir. Kulüpler Birliği beni çek konusunda aramadı, bu konuda da aramayacak. Dünyada Kulüpler Birliği’nin görevi nedir? Bizde KTFF’nin bir alt organıdır. Bu ihracın böyle basit gelip geçeceğiniz mi düşünür federasyon? Biz ne harcadıysak avukatlara harcayacağız. Çünkü haklıyız. Bu konu tamamen oradaki siyasi bariyanın gombinasıdır. Ben bunların neden yapıldığını biliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 1658 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.