“Göçmenköy’ün çekle ilgisi yok”

“Göçmenköy’ün çekle ilgisi yok”

Miracle Değirmenlik başkanı Hakan Törehan, Burak Koçar transferinde yaşananlar, tescil iptali ve ligden ihraç kararı ile ilgili basın toplantısı düzenledi

A+A-

Miracle Değirmenlik başkanı Hakan Törehan, Burak Koçar transferinde yaşananlar ve mahkeme süreci sonrasında tescil iptali ve ligden ihraç kararı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Golden Tulip Hotel’de yer alan basın toplantısında kulüp asbaşkanı Ebru Törehan, futbolcular Kasım Tağman ve Murat Ormancı da katıldı. Hakan Törehan, gelinen noktaya Burak Koçar transferindeki çekten dolayı gelindiğini, kulüp adına yazılan çekin Başkan Ersan Karataş’a cirolanarak Göçmenköy’den çıktığını ve Göçmenköy’ün malı olmayan bir çekten dolayı KTFF’ye başvuru yapmasının doğru olmadığını savundu. Burak Koçar konusunun bugün Tahkim Kurulu’nda görüşüleceğini, ayrıca kurula tescil iptali ve ligden ihraç konusunda da başvuru yapacaklarını, ona göre sürecin şekilleneceğini açıkladı.

 

Törehan: Çek Göçmenköy’den çıktı, Ersan Karataş’a ciro edildi

Burak Koçar’ın transferi ile ilgili konuşan başkan Hakan Törehan, Göçmenköy’ün ödenmeyen transfer çeki ile ilgili yaptığı başvuruyu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun değerlendirmemesi gerektiğini, çünkü çekin Ersan Karataş’a, yani şahsa ciro edildiği için Göçmenköy’den çıkmasından dolayı değerlendirilmesinin doğru olmadığını iddia etti. Törehan, transferde karşılıksız bir çekin olmadığını, ödenmemiş bir çekin olduğunu, ikinci takas dönemine kadar 14 günlük sürede çekin ödenmesi için de paranın hesaba yatırıldığını söyledi.

 

“Tahkim Kurulu bizi haklı bulursa kupa maçımız ne olacak?”

Tescil iptali ve ligden ihraç kararı ile ilgili Türkiye’den spor hukukunda deneyimli isimlerle görüşmeler yaptığını ifade eden Törehan, kendisine ilgili yönetim kurulu kararının federasyonun kendi yasal organlarından tescil olmadan uygulanmaya mı kondu sorusunu sorduklarını aktardı. Törehan, dünyada kendi hukuki tescil sürecini tamamlanmadan kararların uygulanmaya konmayacağını söyleyerek, “Tahkim Kurulu bizi haklı bulursa kupa maçımız ne olacak?” sorusunu sordu.

Basında çıkan KTFF’ye yönelik sözleri nedeniyle 100 gün hak mahrumiyeti cezası aldığını hatırlatan Törehan, “Kelimeler güzel olmayabilir ama her bir oyuncum ya kardeşimdir ya da evladım. Bir baba veya kardeşin kan bağından güçlü bir şeyi elinizden alınca kontrolü yitirirsiniz” diyerek o cezaya herhangi bir itirazı olmayacağını dile getirdi.

 

“Yönetim Kurulu’nun tescil iptali veya ihraç yönünde karar verme yetkisi yok”

Kendisi için “Doğmuş olacak en büyük Değirmenlik taraftarıyım” nitelemesini yapan Başkan Hakan Törehan, sezon başında imzaladıkları taahhütnamede herhangi bir konuyu yargıya götürmeleri halinde tescilin iptali ile ilgili olarak da Yönetim Kurulu’nun tescil iptali veya ihraç yönünde karar verme yetkisinin olmadığını belirtti. Taahhütnamede yargı organları ibaresine işaret eden Törehan, yönetim kurulunun yargı organı olmadığını, yürütme organı olduğunu belirtti. “Tüm bunların ötesinde bir anayasamız var ve kimsenin yargı yolunu kapatamazsın” diyen Törehan, “Bununla ilgili kuracağın yol yasaktır. Hiçbir tüzük anayasaya aykırı olamaz” dedi.

 

“Bilerek yaptı” iddialarına yanıt

Törehan ailesi Değirmenlik’i bırakıyor, diğer kulüplerden desteğini kesiyor yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Hakan Törehan, “Beni kapıdan atsanız bacadan girerim” diyerek iddiaları yalanladı ve ileride diğer kulüplere daha fazla destek olma düşünceleri olduğunu duyurdu. Mevcut durumu “Bilerek yaptı” iddiaları ile ilgili de konuşan Törehan, “Biz ara transferi ana transfer gibi yaptık. Takım Türkiye’de devasa bir kampa gitti, çok iyi hazırlandı. Kupada çok iddialıydık. İptal olsun diye mi bunları yaptık?” dedi.

 

“Siz akil insanlardan yardım istiyoruz”

“Ben kendimi anlatamam, siz akil insanlardan yardım istiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Törehan, “Biz haklıyız. Benim görevim bu haklılığın sonuna kadar takibini, her türlü yasal girişimi, adalet olanakları el veriyorsa tamamlamaktır. Ortada büyük acılar çeken bir camia var” açıklamasını yaptı.

 

“Göçmenköy malı olmayan bir çek ile nasıl başvurur?”

“Bizi bu duruma getiren bu çek ve Göçmenköy’ün haksız talebidir” diyen Hakan Törehan, “Çünkü çek Ersan Karataş’a cirolandı, Göçmenköy’ün çekle ilgisi kalmadı. Göçmenköy malı olmayan bir çek ile nasıl başvurur? Bu konuda Göçmenköy’ün hiçbir yaptırımı olamaz” dedi.

 

“Tahkimin Burak konusunda doğru kararı vereceğini düşünüyorum”

Burak Koçar konusunun Salı günü Tahkim Kurulu’nda görüşüleceğini, ayrıca tescil iptali ve ligden ihraç kararı ile ilgili de Tahkim Kurulu’na başvuracaklarını söyleyen Törehan, “Ben çok eminim, tahkimden ilgili kararın lehimize olacağını düşünüyorum. Federasyonu Göçmenköy’ün yanıltarak bu kararı aldırdığını düşünüyorum. Bundan dolayı tahkimin Burak konusunda doğru kararı vereceğini düşünüyorum” dedi.

 

“Süreç Tahkim Kurulu’ndan sonra şekillenecek”

Tahkimin alacağı karardan sonra süreci şekillendireceklerini söyleyen Törehan, “O süreç içerisinde genel kurul değerlendirdiğimiz opsiyonlardan biridir. Lige sayılı saatler kaldı. Her ne olursa olsun, Değirmenlik Spor Kulübü antrenmanlarına devam edecek, futbol oynamaya devam edecek. Olur da yine yanlış kararlar alınırsa, o durumda bile futbol oynamaya devam edeceğiz. Kimse Değirmenlik’i tarihe gömemez, gömemeyecek. Değirmenlik’in hedefleri var. Allah bize ömür versin, bu hedeflere ulaştırmaya ant içtim” ifadelerini kullandı.

 

Ebru Törehan: Bazı şeyleri yeni öğreniyoruz, bunu kusurumuz olarak görmeyin

Basın toplantısının sonunda söz alan kulüp Asbaşkanı Ebru Törehan “Biz Değirmenlik Spor Kulübü’nde ilk defa spor kulübü yöneticiliği yapıyoruz. Biz de bazı şeyleri bilmiyoruz, yeni öğreniyoruz. Bunu bizim bir kusurumuz olarak görmeyin” dedi. Törehan, “Bizim her zaman telefonlarımız açık. Futbolda şunu öğrendim; her zaman bir arada olmak gerekiyor. Futbolda düşmanlık olmamalı, siyaset karışmamalı. Ne olursa olsun centilmenlik olmalı” açıklamasını yaptı. Çocuklarının yazdığı düşünceleri de okuyan Ebru Törehan, “Değirmenlik’in bizim için ne olduğunu anlamanız için okuyacağım. Ben KTFF’ye birlikte hareket ederek kararında değişiklik yapacağına inanıyorum. Her şeyin dönüş noktası vardır. Gençlerimiz için bunların olması gerekiyor. Sadece gençlere değil, bir beldeye ceza veriliyor. Bu belde bunu hak etmiyor” dedi.

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.