Bu başarılar da mı görmezden gelinecek?

Bu başarılar da mı görmezden gelinecek?

Hafta sonu birçok sporcumuz Türkiye’de uluslararası organizasyonlara katıldı, kürsüde madalyaları topladı. Yıllardır sporcularımızın başarılarına ‘destek’ çıkmayan devletin, bu başarılar karşısında ne yapacağı merak konusu…

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Birçok sporcumuz geçtiğimiz hafta sonu ülkemizi temsil etti, katıldığı turnuvalarda kürsüde yer alarak ülkemizi gururlandırdı. Her zaman sporcuların yanında olduğunu iddia eden fakat sporcularımıza hiçbir desteği olmayan devlet yetkililerinin elde edilen bu başarılar karşısında neler yapacağı merak konusu… Branş fark etmeksizin yurt dışında birçok organizasyonlara katılan sporcularımız, başarı elde etmesine rağmen devlet desteği olmadığından dolayı kendi imkânlarıyla organizasyonlara katılma çabası gösteriyor.

Avrupa Şampiyonu unvanlı milli bilardocu Mustafa Alnar, 2016’dan bu yana ettiği başarılar ve ödüllendirme tüzüğünde yer almasına rağmen kendisine verilmeyen ödüllerden dolayı geçtiğimiz hafta içinde devleti mahkemeye vermişti. Söz konusu mahkeme başvurusundan nasıl bir karar çıkacağı merak konusuyken, sporcularımız destek görmeden başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. İşte hafta sonunda sporcularımızın Türkiye’de katıldıkları organizasyonlarda elde ettikleri başarılar…


Hafta sonu neler oldu?

Plaj voleybolunda peş peşe başarılar

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından 17-21 Ağustos tarihleri arasında Balıkesir’de düzenlenen Pro Beach Tour Kulüpler Plaj Voleybolu Şampiyonası’na ülkemiz sporcuları damga vurdu, kürsüde yer aldı. Erkeklerde Osman Çetintaş – Umut ikilisi şampiyon, Aliosman Nurettin – Kemal Şah ikilisi üçüncü olma başarısı gösterdi. Kadınlarda ise Merve Çelebi – Bahanur Gökalp ikilisi ilk aşamadan sona kadar oynadıkları tüm maçları kazanarak şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi. Beach Tour adıyla düzenlenen U18 ve U21 kategorilerinde de ülkemiz sporcuları kürsüye çıkarak madalya kazanma başarısı gösterdi.

 

Doğukan İstanbul’da zirvede

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen açık su yüzme organizasyonu 34. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na Kıbrıslı Türk yüzücü Doğukan Ulaç damga vurdu. Kıbrıslı Türk milli yüzücü Ulaç yarışta, 48:13’lük derece elde ederek birinci olma başarısı gösterdi. Milli yüzücü Ulaç, 2018 yılında da aynı organizasyonda birinci olma başarısı göstermişti.

 

Ankara’da kürsüye çıktılar

Ankara’da 19-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen RUN Salt Fire Lake Ankara Tuz Gölü Koşu Yarışı’na katılan Kıbrıslı Türk sporcular yarışa damga vurdu. Erkekler 10 km yaş kategorisinde Ersan Çoker 1’inci gelirken, Halil Efe İri, Erkekler 10 km Genel Klasman yarışında 3’üncü, Şirin Bolkan Bilginaylar ise Kadınlar 10 km Genel Klasman kategorisinde 3’üncü olarak kürsüde yer aldı.

 

Bağrıkara, Avrupa Kupası’na katılmaya hak kazandı

Türkiye Triatlon Kupası final yarışı Isparta’da düzenlenirken, bir diğer Kıbrıslı Türk triatlet Berk Bağrıkara takımı Adalar Su Sporları Kulübü ile birinci olarak kürsüye çıktı.

Eğirdir’de yer alan final yarışında yer alan triatlet Berk Bağrıkara, genel klasmanda elde ettiği puanlarla 9’uncu oldu. Adalar Su Sporları Kulübü ise elit kategoride topladığı puanlarla birinci olarak kürsüye çıktı. Berk Bağrıkara bu başarıyla Alanya’da düzenlenecek olan Avrupa Kupası yarışına katılmaya hak kazandı.

 

Romanya’da başarı

Vücut Geliştirme branşında hafta sonu Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen NPS Olymipa Amateur’de Elis Sakallı Bikini Fitness kategorisinde, Mustafa Erduran Men Fizik kategorisinde, Emir Özekman da Klasik Fizik kategorisinde 5’incilik elde etti.

 

Bisikletçiler de kürsüde

Hafta sonu Türkiye’nin çeşitli yerlerinde pedal çeviren başarılı bisikletçilerimiz, yarışlarının ardından kürsüye çıkma başarısı gösterdi. Emre Kaplan ve Kerem Pekmez kürsüde yer aldı. 

 

Bu haber toplam 782 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.