“Devletten en son ne zaman destek aldığımı unuttum”

“Devletten en son ne zaman destek aldığımı unuttum”

Bilardoda son yıllarda yakaladığı başarılarla adından söz ettiren Mustafa Alnar, son dönemde özellikle yurtdışında birçok organizasyona katılıp dikkat çekti, Kıbrıslı Türklere gurur yaşattı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bilardoda son yıllarda yakaladığı başarılarla adından sıkça söz ettiren Mustafa Alnar, YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu, hedeflerini anlattı.

Son olarak geçtiğimiz hafta Ankara’da katıldığı turnuvayı 1’incilikle tamamlayan başarılı sporcu, “Karşımda bir Kıbrıslı Türk sporcunun olması güzel bir duyguydu diyebilirim. Maçı kazanmam kendi adıma güzel oldu” dedi.

“Hedefim, bilardoyu meslek olarak yapmak” değerlendirmesini yapan Alnar, “Başarıların her zaman daha üstünü ve daha iyisini yapmayı hedefliyorum” ifadelerini kullandı.

Devletin sporculara destek vermediği konusunda da düşüncelerini aktaran Mustafa Alnar, “Devletten ne zaman destek aldım hatırlamıyorum. Ben artık ümidimi kestim. Bu ülkede gelişebilmek takım sporlarında pek mümkün değil. Bireysel spor dallarında ise, sporcunun maddi durumunun ve aile desteğinin iyi olması bunun yanında da şanslı olması gerekiyor. Bunlar olmazsa gelişmek çok zor…” şeklinde konuştu.

“Hedefim; Bilardoyu meslek olarak yapmak, daha fazla başarı elde etmek”

Son yıllarda katıldığı turnuvalarda başarı elde eden ve adından sıkça söz ettiren Mustafa Alnar, yaptığı değerlendirmede, “Yakaladığım başarılardan dolayı çok mutluyum ve emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Daha iyisi olabilir mi, elbette ki olabilir. Benim elimde olan alternatiflerin hepsini kullandığımı ve en iyisini yapmaya çalıştığımı düşünüyorum. Daha fazla destekle belki daha iyi başarılar gelebilir” dedi. Hedeflerinden de bahseden başarılı bilardocu, “Hedefim, bilardoyu meslek olarak yapmak. Onun dışında yakaladığım başarıların her zaman daha üstünü ve daha iyisini yapmayı amaçlıyorum” şeklinde konuştu.

“Devletten en son ne zaman destek aldığımı unuttum”

Sporcular olarak başarı elde ettiklerini ancak devletten katkı görmediklerini anlatan Mustafa Alnar, devletin sporculara destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. Başarılı bilardocu son dönemde özellikle yurtdışında birçok organizasyona katılıp başarı elde etmesine rağmen, “Devletten en son ne zaman destek aldığımı unuttum” değerlendirmesini yaptı.

Alnar şunları söyledi:

“Devletten en son ne zaman destek aldığımı unuttum. Yani hatırlamıyorum… Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu bir yurtdışına gitmemin uçak biletini karşılaşmıştı. Onun dışında 3-4 yıldır herhangi bir katkı almadım. Bu konuda artık ben ümidimi kestim. Ben bu işi kendi bireysel amaçlarım doğrultusunda bu işi yapıyorum. Ekstra bir beklentim yok… Bu ülkede gelişebilmek takım sporlarında pek mümkün değil. Bireysel spor dallarında ise, sporcunun maddi durumunun ve aile desteğinin iyi olması bunun yanında da şanslı olması gerekiyor. Bunlar olmazsa gelişmek çok zor… Bu ülkede spora daha fazla bütçe ayrılmalı. Gerçekten maddi yönden sıkıntı yaşanıyor ve bütçe ayrılmıyorsa neden bir sponsorluk yasası geçirilip, maddi durumu olan şirketlerden sporcular için yardım alınmıyor? Ancak devletin maddi durumunun ne kadar kötü olduğuna değinecek olursak, bence halk kadar kötü noktada değiller.”

“Ambargolar karşısında eziliyoruz”

KKTC’nin uluslararası alanda tanınmamasından dolayı uygulanan ambargolar konusunda da düşüncelerini aktaran 21 yaşındaki bilardocu, “Ülkemiz gençlerine ambargolar uygulanması hiç hoş bir durum değil. Ben bu konuda şanslıyım çünkü KKTC Bilardo Federasyonu güneydeki federasyondan daha önce üyelik aldığı için bizler ambargo olmadan yarışabiliyoruz. Bireysel anlamda birçok sporcumuz başarılı olan ancak bunlar da istisnadır ve genel olarak ambargolar karşısında eziliyoruz” şeklinde konuştu.

“Osman ile karşılaşmak güzel bir duyguydu”

Alnar, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da düzenlenen Türkiye 9 Top Federasyon Kupası turnuvasında yaşadıklarını anlattı, bir diğer Kıbrıslı Türk sporcu olan Osman Şanlısoy ile finalde karşılaşmanın “Güzel bir duygu” olduğunu söyledi.

Alnar şöyle konuştu:  

“Turnuva 3 gündü. İlk gün biraz rahat geçti. İkinci gün, ikimiz de maçlarımızı kaybettik. Turnuva çift eleme formatında olduğu için dışarıya çıktık diğer arkadaşlar bize şakalar yaptı. Sonra kuralar çekilince Osman sıralamanın alt, ben de üst tarafına çıktım. Son gün son 16’dan başladı. Çeyrek final, yarı final ve finale çıktık. Onun dışında Osman Şanlısoy ile 10 yıldır tanışıyoruz. Onun babası aynı zamanda antrenörümüzdür. Her yerde beraberiz ve ailemden fazla görüyorum. Finale çıktığım anda karşımda bir Kıbrıslı Türk sporcunun olması his olarak farklı bir şey düşünmedim. Çünkü ülkemizdeki turnuvalarda birçok kez karşılaştık. Ancak bu güzel bir duyguydu diyebilirim. Maçı kazanmam kendi adıma güzel oldu.”

“Pes etmeden çok çalışsınlar”

Alnar gençlere de mesaj verdi:

“Son dönemde gelişmekte olan bilardocular da var. Alara Gaffari ve Efe Özkuraylu… Alara, daha önce Avrupa üçüncülüğü kazanmıştı. Efe Özkutaylı ise henüz 16 yaşında ve çok büyük bir potansiyel. Bu ve bu gibi gençlere söyleyeceğim tek şey pes etmeden daha fazla çalışmalarıdır.”

“Yonpaş Dumlupınar farkındalık yarattı”

Ülkemizin köklü kulüplerinden Yonpaş Dumlupınar, geçtiğimiz haftalarda Mustafa Alnar ile imzalanan sponsorluk anlaşması yenilemişti. Bu konuda da düşüncelerini aktaran genç bilardocu,  “Yonpaş Dumlupınar’a teşekkür ediyorum. Yonpaş Dumlupınar aslında ana sponsorluk değil de, bazı firmaları uyandırabilmek adına bir proje yaptı ve bence gayet de başarılı oldular. Küçük miktarda bir destek verdiler ve onun dışında mesajlı bir şekilde herkese, sporculara destek olunması açısından farkındalık yarattılar” dedi.   

YENİDÜZEN’e teşekkür…

YENİDÜZEN’in ‘Geleneksel Yılın Spor Ödülleri’nde bu yıl ‘Yılın Sporcusu’ kategorisinde de aday gösterilen Mustafa Alnar, “Tüm adaylar çok değerli sporcular, ben herkese başarılar diliyorum. Hem, bizleri tanıtma, teşvik etme ve destek olma açısından yaptığı bu güzel çalışma için, hem de bu güzel sohbet için YENİDÜZEN’e teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.