Balıkesir’e damga vurdular

Balıkesir’e damga vurdular

TVF Pro Beach Tour Kulüpler Plaj Voleybolu Şampiyonası ve alt şampiyona olan Beach Tour’un U18 ve U21 kategorilerinde sporcularımız kürsüde…

A+A-

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından Balıkesir’de düzenlenen Pro Beach Tour Kulüpler Plaj Voleybolu Şampiyonası’na ülkemiz sporcuları damga vurdu, kürsüde yer aldı. Erkeklerde Osman Çetintaş – Umut ikilisi şampiyon, Aliosman Nurettin – Kemal Şah ikilisi üçüncü olma başarısı gösterdi. Kadınlarda ise Merve Çelebi – Bahanur Gökalp ikilisi ilk aşamadan sona kadar oynadıkları tüm maçları kazanarak şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi. Beach Tour adıyla düzenlenen U18 ve U21 kategorilerinde de ülkemiz sporcuları kürsüye çıkarak madalya kazanma başarısı gösterdi.

 

Aliosman – Kemal ikilisi üçüncü

Organizasyonun erkekler yarı finalinde ülkemiz sporcuları karşı karşıya geldi. Mağusa Spor Akademisi adına yarışan Ali Osman Nurettin ile Kemal Şah ikilisi, Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor adına yarışan Osman Çetintaş – Umut Aksulu ikilisi ile karşılaştı. Mücadeleyi 21-19, 14-21 ve 15-12’lik setlerle kazanan Osman – Umut ikilisi finale yükseldi.

İki ekip ilk gün ikinci tur maçında karşılaşmış, mücadeleyi Aliosman – Kemal ikilisi 2-0 kazanmıştı. Yarı finalde mağlup olan Aliosman – Kemal ikilisi ise organizasyonu üçüncü olarak tamamladı.

 

Finalde şampiyonluk geldi

Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor adına yarışan Osman Çetintaş – Umut Aksulu ikilisi finalde TVF Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi – 2 takımı ile karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen final mücadelesinde rakibini 21-19 ve 21-19 setler sonucu 2-0 mağlup eden Osman – Umut ikilisi şampiyonluk sevinci yaşayarak gururlandırdı.

 

Merve ve Bahanur’dan bir şampiyonluk daha

Bu sezon katıldıkları Pro Beach Tour organizasyonlarında birçok başarı elde eden Merve Çelebi ve Bahanur Gökalp ikilisi ise Yonpaş Dumlupınar Türk Spor Kulübü adına mücadele etti. Yarı finalde Uno Akademi-Dermoskin takımını 21-9 ve 21-10’luk setlerle 2-0’lık skorla rahat bir şekilde yenerek finale yükseldi. Finalde Kartal Anadolu Spor Kulübü ile karşılaşan Merve – Bahanur ikilisi mücadeleyi 21-14 ve 21-14’lük setlerle 2-0 kazanarak şampiyonluklarına bir yenisini daha ekleyerek gururlandırdı.

 

Alt yaş gruplarında önemli başarılar

Pro Beach Tour’dan ayrı olarak Beach Tour adı altında U21 ve U18 kategorilerinde düzenlenen turnuvalarda da önemli başarılar geldi. U18 erkekler kategorisinde Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor adına yarışan Ersen – Boran ikilisi şampiyon, yine aynı takım adına yarışan Elif – İsmihan ikilisi de U18 kadınlar kategorisinde üçüncü, Nehir - Şerifnaz ikilisi ise şampiyon oldu. U21 erkekler kategorisinde ise Doğu Akdeniz Üniversitesi adıyla yarışan Oktay – Eren ikilisi ise üçüncü olma başarısı gösterdi.

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.