“Sporcu sağlığı ön planda”

“Sporcu sağlığı ön planda”

Binatlı Teknik Direktörü Gökmen Davutoğlu, KTFF tarafından verilen takvim çerçevesinde Mayıs ayı sonunda 13 haftalık bir hazırlık planladıklarını, ancak ülkede artış gösteren vakalardan dolayı başlangıçta taraf olmadıklarını söyledi.

A+A-

“Sporcu sağlığı ön planda” diyen Davutoğlu, “Ancak vakalar bu şekilde giderse başlayamayız” ifadelerini kullandı

Uzun yıllar Binatlı’da teknik direktörlük yapan, geçtiğimiz sezon Baf Ülkü Yurdu’nu çalıştırdıktan sonra yeniden Binatlı’nın başına geçen Gökmen Davutoğlu, yeni sezona yönelik planlama yaptıklarını ama ülkedeki vaka sayısında artışın devam etmesi halinde başlangıçta taraf olmadıklarını belirtti. Foto Evliya tarafından hazırlanan, moderatörlüğünü Beyazade Ünalmış’ın yaptığı İkiye Bir programında konuşan deneyimli teknik adam “Sporcu sağlığı ön plandadır. Mayıs sonu başlamayı planlıyoruz ama bu şekilde giderse başlayamayız” dedi.

 

Davutoğlu: Artış devam ederse başlangıç taraftarı değiliz

Ülkedeki Covid-19 vakalarının artışına değinen Binatlı Teknik Direktörü Gökmen Davutoğlu, kendilerine futbolun başlangıcı için verilen takvimin daha da ileri ertelenebileceği görüşünde. Bu yılın da kayıp geçme ihtimaline değinen Davutoğlu, “Ekonomik kriz yanında aşı problemi ile futbolda verilen takvim biraz kafamızda soru işaretleri yarattı. Hepimiz birer antrenman tarihleri belirledik, ama vakalarda artış devam ederse tabi ki başlangıç taraftarı değiliz. Çünkü sporcu sağlığı ön plandadır. Bu tarihi biraz daha gözlemlememiz lazım. Mesela ben Mayıs ayı sonunda başlamayı planlıyordum ama bu şekilde giderse başlayamayız” dedi.

170710361-4016249125064438-7090774016013764122-n.jpg

13 haftalık hazırlık dönemi

İçinde bulunulan duruma göre geçtiğimiz yıllarda 8 ile 10 hafta arasında değişen hazırlık dönemini 13 haftaya göre periyotladıklarını belirten Gökmen Davutoğlu, “Sporcularla birebir temas halindeyiz. Gözlemlediğimiz şu; biz amatör bir ülkede futbol oynuyoruz. Futbolcularımız nasıl besleneceğini, nasıl kendine bakacağını çok fazla bilmiyor. Bunu toparlamak da zaman alacak” ifadelerini kullandı.

 

“Sağlıkla beraber kulüpleri ekonomik tehlike de bekliyor”

Davutoğlu sağlıkla beraber kulüpleri bekleyen bir diğer tehlikenin ekonomik sıkıntılar olduğunu vurguladı. Deneyimli teknik adam, “Başladıktan 1-2 ay sonra ekonomik sıkıntılar yaşayacağız. Belli başlı kulüplerin bu yönden sıkıntısı olmayabilir ama bazı kulüpler büyük ekonomik krizler yaşayacak. Hem futbolcu, hem antrenör veya çalışanlar tarafında. Kulüpler ne kadar para kaybetmeseler de gelir de getiremedi. Bizi ilerleyen zaman içerisinde sağlık yanında ekonomik krizler bekliyor” şeklinde konuştu.

 

“İddiasızlıktan müsabakalarda farklılıklar oldu”

Futbola daha fazla katkı ayrılması görüşünü savunan Gökmen Davutoğlu, “Çünkü hedefleri çoğaltmamız lazım. Şampiyon olanın dışında geriye kalanların hiçbir iddiası olmuyor” dedi.

Davutoğlu ligde 2’nciden 13’üncü sıraya kadar geriye kalanların iddiası olmadığını belirtirken, bunu geçtiğimiz yıl yaşadıklarını, ligde kopmalar olduktan sonrası ile ilk devre arasındaki müsabakalarda farklılıklar olduğunu irdeledi. Davutoğlu bundan dolayı gerek kulüplere maç başı veya sıralamaya göre verilen rakamların artırılması halinde ekonomik anlamda daha iyi bir konum ve maçların seyir zevkinin artacağını ifade etti. Davutoğlu futbolun ülkede büyük bir sosyal aktivite olduğunu, bunun daha güzel şekle sokulması halinde tribüne de taraftarın çekilebileceğini, maçların seyir zevkinin artacağını söyledi.

 

“Futbola ayrıcalık tanınmalı”

“Futbol eğer oynanacaksa bir ayrıcalık yapılması gerekir” diyerek futbolda temaslı takibin kalkması gerektiği görüşünü savunan deneyimli teknik adam, “Tüm kulübün karantinaya alınması halinde bunun gibi 4 takımda yaşanırsa, o hafta maçları yoktur demektir. Bu 3-4 haftayı etkileyebilir. Bu konunun altının çok iyi şekilde doldurulması gerekiyor. İmkanların kulüplere KTFF ve devlet tarafından sunulması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

 

“Binatlı’yı iyi günler bekliyor”

Mayıs ayının sonunda çalışmalara başlamayı planladıklarını aktaran Gökmen Davutoğlu, “Geçen yıldan iki tane transfer yapmıştık. Bu yıl da görüşmelerimiz sürüyor. Binatlı’da yeni bir yapılanma oldu. Sponsorumuz Mehmet Çangar kulübe büyük bir jest yaptı. Çangar yurdu ve arkasındaki çok güzel park alanını Binatlı’nın belli bir süre kullanımına verildi. Binatlı’yı önümüzdeki yıllarda iyi günler bekleyeceğini düşünüyorum. Camiada yıllarca futbol oynadım. Uzun süre antrenörlük yapan hocayım kulüpte. Kulübün iç yapısını biliyorum ve çok zorluklar içinde bugünlere geldiler. Ülke sporuna çok katkı veren futbolcular kulüpten çıktı. Bundan sonraki yıllarda da Binatlı o seviyeye gelecektir” sözlerini kullandı.

Bu haber toplam 904 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler