Gönyeli planını yaptı

Gönyeli planını yaptı

Gönyeli’de teknik sorumlu Serkan Önet, sürecin olumlu seyretmesi halinde 28 Haziran’da saha çalışmalarına başlamayı planladıklarını söyledi

A+A-

Süper Lig ekiplerinden Gönyeli, KTFF tarafından açıklanan başlangıç tarihlerine göre planlamasını yaptı ve beklemeye başladı. Kırmızı beyazlıların başında teknik adamlık deneyimi yaşayacak olan Serkan Önet, haziran başında bireysel çalışmalara, 28 Haziran’da da saha çalışmalarına bayacaklarını Foto Evliya tarafından hazırlanan, moderatörlüğünü Beyzade Ünalmış’ın yaptığı İkiye Bir programında açıkladı.

 

Önet: Süreç iyi değerlendirilemedi

KTFF tarafından açıklanan 17 Eylül tarihine göre değerlendirme yaparak sürecin olumlu seyretmesi açısından programlarını belirlediklerini belirten Serkan Önet, futbolun durduktan oynanmayacağının belli olduğu tarihten bugüne kadar sürecin iyi değerlendirmediği görüşünü savundu. Önet, “Futbol ülkede durdu ve gündemden de çıktı. Sıfır vakalarda yarım kalan lig tamamlandı ama vaka olduğu süre içerisinde futbol nasıl oynanacak yönünde hiçbir tecrübemiz yok. Kuralların oturup konulması, çalışılması gerekiyor” ifadelerini kullanırken, “Soyunma odalarında durumlar ne olacak, müsabaka içerisinde ne olacak, A’dan Z’ye düşünülmesi gerekirdi. Kendi açımdan olabildiğince bu zamanı değerlendirmeye çalıştım” ifadelerini kullandı.

Esas sıkıntıyı çeken kulüplerin yer aldığı Kulüpler Birliği’nin de bir şey yapmadığını belirten Önet, “Birçok baskı unsuru olabilirlerdi. Sponsorluk yasası ile ilgili birçok konuda girişimler yapılabilirdi. Süper ve Birinci Lig’de yer alan takımların bahis kısmında yer alması, kulüplerin isim haklarından gelir elde etmesi gibi konularla alakalı hareket edebilirdi” dedi.

 

“Ben pozitif oldum, süreci yaşadım. Futbolcu yaşarsa geri dönüşte büyük sıkıntı var”

Futbolun başlaması durumunda ciddi ekonomik sıkıntıların kulüpleri beklediğini, Gönyeli olarak geçtiğimiz yıl üzerlerine düşenleri gerek peşinat, gerekse transfer ücretlerinde yaparak bu konuda bir nebze olsun rahat olduklarını aktaran Serkan Önet, “Rahat bir pozisyonda görülsek de herkesin kafasında soru işaretleri var. Umarım aşı konusu veya diğer konularda olsun, ki ben de bir tecrübe yaşadım, kızım 9 Eylül İlkokulu’ndaydı, pozitif olma durumu vardı. Ben de pozitif oldum. Benim toplamda 19 günlük bir zamanıma neden oldu. Ardından iki haftalık ev karantinası uygulandı. Bu anlamda oyuncuların yakalanması halinde geri dönüşlerinde de büyük sıkıntı var. Tüm bunların masaya yatırılıp, tartışılıp yol haritası belirlenmeli ki biz de ona göre başlayalım. Çünkü bu şartlarda vaka sayıları devam ederken hayat devam edecek gibi görülüyor. Yeter ki sağlık sektörünü boğmayacak durumda olalım, futbolu da bir şekilde atlatabiliriz” görüşlerini söyledi.

 

“Gönyeli uzun yıllardır altyapıdan çok iyi oyuncular yetiştiren bir camia”

“Tepede futboluyla konuşan bir Gönyeli amacımız. O doğrultuda da o planımızı, programımızı, motivasyonumuzu yaptık” diyen Serkan Önet, “Başkanımız Mehmet Çıldır, Gönyeli için büyük şans. Çok potansiyeli olan bir camia. Uzun yıllardır altyapıdan çok iyi oyuncular yetiştiren bir camia. Bu dönemde futbol durduğu zaman bana da büyük bir şans oldu. Altyapıdan bazı çocuklarla çalışmalara girdik, seviyelerini biraz daha artırdık. Gönyeli’nin özkaynaklarında da ciddi bir potansiyel var. Yaptığımız transferlerde ücretler fahiş rakamlarda. Olabildiğince takımımıza birkaç tecrübeli oyuncu, fayda sağlayacak genç ve dinamik oyuncuları katmaya çalıştık. İyi bir takım kurduk. Amacımız sportif başarı elde ederken özkaynaklardan oyuncuları oralara kaydırmak. Kulüplerin kurtuluşları altyapılara özen göstermek, daha çok fırsat vermek, iyi olanları çıkararak ekonomik olarak sürdürülebilir bir yapı yaratmak. Bu hedefle takımımızı oluşturduk” dedi.

 

“28 Haziran’da başlamayı planlıyoruz”

28 Haziran’da sahaya inmeyi planladıklarını söyleyen Serkan Önet, “O konuda çok daha uzun süreçlerin daha büyük zarar vereceğine inanıyorum. 11 hafta hazırlık, 12’nci haftadan itibaren hazırlık maçı dönemi düşünüyoruz. Haziran başında bireysel hazırlıklara başlamayı planlıyoruz. Bir nevi hazırlığa hazırlık yapıp 28 Haziran’da başlamayı düşünüyoruz. Daha erken başlarsak, oyuncunun nefes alacağı dönem aralık sonudur. Futbolun başlayacak olması, motivasyonu artıracak ve ivmemizi artıracak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler