Sermaye: “Karamsarım”

Sermaye: “Karamsarım”

Süper Lig ekiplerinden Göçmenköy’ün teknik direktörü Hakan Sermaye, futbolun başlangıcı ile ilgili olarak karamsar olduğunu söyledi.

A+A-

Foto Evliya tarafından hazırlanan, moderatörlüğünü Beyzade Ünalmış’ın yaptığı İkiye Bir programında konuşan Sermaye, ülkemizde hangi konu konuşulursa o ülkenin o konuya nasıl baktığının önemli olduğuna değinerek, “Ülkemizin futbola bakış açısı nasıldır? Önce onu düşünmek lazım” dedi.

 

Sermaye: Öncelikli konular hallolmalı

Bir ülkede önceliğin sağlık, sonra ekonomi, sonra da eğitim ve sosyal yaşantı olduğunu ifade eden Sermaye, “Bu üçü tamamlandıktan sonra futbola sıra gelir. O yüzden daha çok yol var” şeklinde konuştu. Bir eğitimci olarak önceliğin eğitim olduğunu vurgulayan Sermaye, “Öncelikli olarak bahsettiğim konular hallolduktan sonra futbol. O yüzden gerçekten karamsarım” ifadelerini kullandı.

 

“Aşıdan önce statüyü bilmeliyiz”

Türkiye’de Kulüpler Birliği Vakfı’nın aldığı kararla tüm kulüplerin bir ay içerisinde aşılanmasını istediğini hatırlatan Sermaye, bir buçuk sezondur oynandıktan sonra bunun istendiğini aktararak, ülkemizde aşı konusunun kolay bir konu olmadığını, öncelikle nasıl oynanacağı yönünde statünün belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Aşının hastalığı önlemediğine değinen Sermaye, “Aşı futbolumuzun oynanmasında engelleri kaldırmıyor. Örneğin bahse konu hastalık için Türkiye’de kadro sayısı kaldırıldı. Hükmen mağlubiyet gibi konular getirildi. Aşı kesinlikle sağlık, ama aşı olduktan sonra bu hastalığı alıp bulaştırıyorsak, önceden uygulayacağınız bir statünün olması lazım. Bunları bizim bilmemiz lazım. Bunları henüz duymadık. İşin özü, ana fikri, bir ülkenin başındaki yönetenler hangi konu olursa olsun o konuya nasıl bakış açısı içerisindeyse o olur. Ondan karamsarım. Futbola bakış açısını hiç beğenmiyorum” dedi.

 

“Kendimi şanslı buluyorum”

Göçmenköy’ün önemli bir sponsor desteği olan Abdullah Uluçhan’ın devam edeceği yönünde bir intiba edindiğini söyleyen Sermaye, “Yıllardır sadece spor değil, ülkeye katkısını esirgemiyor. Bizim için önemli bir sponsor. Ben kendimi bu yönden şanslı buluyorum” dedi. Sermaye, “Göçmenköy geçtiğimiz yıl çok zorlu bir süreçten çıkıp futbol tarihinde Süper Lig’de iyi bir yerde bitirdi ligi. Eğer Abdullah Uluçham varsa daha da iyi bir derecede bitirilmek istenecektir” dedi.

 

“Takımlar, özel turnuvalarla sezon hazırlanmalı”

Çalışmalara ne zaman başlayacağı yönündeki görüşlerini de aktaran Sermaye, pandemi döneminin gidişatı da değerlendirilerek, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından verilen tarihlerin de net olması halinde haziran ortası gibi çalışmalara başlamayı düşündüklerini aktardı. Sermaye daha önce yaptığı bir öneriyi yinelerken, özellikle futbolun oynanmasını isteyen kulüp başkanlarının belirlenen tarihten önce özel turnuvalar düzenleyerek takımları lig sezonuna hazırlamasının önemine değindi. Sermaye böylelikle futbol sezonunda ne olabilir onu görmenin önemli olacağını belirtirken, “Hem pandeminde neler yaşayabiliriz, onu görürüz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 795 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler