Spor camiası yasta

Spor camiası yasta

Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, bugün yaşamını yitirdi.

A+A-

Burcu’nun yaşamını yitirmesi başta spor camiası olmak üzere sevenlerini yasa boğdu. Bir süredir tedavi gören Burcu’nun rahatsızlığı son dönemde artış göstermişti. Aşkın Burcu’nun cenazesi yarın öğlen Lefkoşa Kabristanlığı’na defnedilecek.

Uzun yıllardır Bilardo Federasyonu başkanlık görevini sürdüren Aşkın Burcu, özellikle federasyonun uluslararası federasyonlara üyeliğini sağlamış, federasyonun tanınmasında büyük rol oynamış ve Kıbrıslı Türk sporcuların Dünya ve Avrupa arenasına açılmasında önemli başarı sağlamıştı. Federasyon olarak ülkemizde uluslararası resmi organizasyonların yapılmasına da ön ayak olan Burcu ayrıca dönem dönem federasyonların yaşadığı sorunlarda federasyonların sözcüsü olarak da aktif görev almıştı.

 

KTFF başsağlığı mesajı yayınladı

Aşkın Burcu'nun vefatı ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, başsağlığı mesajı yayınladı. Mesaj şöyle:

Kıbrıs Türk sporuna çok uzun yıllar Bilardo Federasyonu Başkanı olarak hizmet eden, ülkeye bilardo branşını sevdirenlerin başında gelen, ülkemizin değerli spor insanlarından Aşkın Burcu'nun vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Burcu'ya Allah'tan rahmet, yaslı ailesi, sevenleri ve bilardo camiasına başsağlığı dileriz.

 

Alnar: Çok çok önemli bir insanı kaybettik

Uluslararası alanda büyük başarılara imza atan Kıbrıslı Türk bilardocu Mustafa Alnar, Aşkın Burcu’nun vefatı ile ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Çok çok önemli bir insanı kaybettik. Bize bilardoyu sevdiren ve bu sporu tanıtıp Avrupa’da yarışmamızı sağlayan insanı, çok değerli bir eş ve çok değerli bir babayı da aynı zamanda bu spor için yaptığın şeyler asla unutulmaz… Başımız sağolsun”

Bu haber toplam 2628 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.