Bilardocular Aşkın Burcu anısına oynadı

Bilardocular Aşkın Burcu anısına oynadı

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren MAGEM Maraş’ta yer alan Aşkın Burcu Bilardo Salonu, anlamlı bir uluslararası turnuvaya ev sahipliği yaptı.

A+A-

1, 2 ve 3 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası 9 Top Bilardo Turnuvası, bilardo sporuna ülkemiz adına önemli emekler veren eski federasyon başkanı Aşkın Burcu anısına gerçekleştirildi.

 

Şanlısoy ve Alnar: Amacımız Burcu’nun adını ve kattığı değerleri yaşatmak

Ülkemizi uluslararası bilardo turnuvalarında elde ettikleri başarılarla gururlandıran genç sporcular Osman Şanlısoy ve Mustafa Alnar, hem Aşkın Burcu’nun anısını yaşatmak hem de bilardo sporundaki faaliyetleri artırmak amacıyla turnuvanın organizasyonunu üstlendi.

Turnuva sonunda konuşma yapan Osman Şanlısoy ve Mustafa Alnar, öncelikli amaçlarının Aşkın Burcu’nun adını ve bilardo sporuna kattığı değeri yaşatmak olduğunu belirtti. Şanlısoy ve Alnar, Aşkın Burcu’nun kendilerine rehberlik eden önemli bir isim olduğunu ifade ederek, onun açtığı yolda turnuvalar düzenleyerek bilardo sporuna katkı koymayı hedeflediklerini aktardı.

askin-burcu-2.jpg

Şanlısoy ve Alnar, turnuvanın gerçekleşmesine katkı sağlayan başta Gazimağusa Belediyesi olmak üzere, KKTC Bilardo Federasyonu’na, üç gün boyunca görev yapan hakemlere, Adaçatı Restaurant, Ak Tekno Store, Gül-En, Qural Estate ve Kindergarden Eğitim Merkezi’ne teşekkür etti.

 

Özdemir: Sadece Kıbrıs’ta değil Türkiye’de de önemli etkiler bıraktı

Turnuvaya katılan Avrupa Senyörler Şampiyonu Ferdi Özdemir de yaptığı konuşmada, organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aşkın Burcu Bilardo Salonu’nu çok beğendiğini ifade eden Özdemir, Kıbrıs’a daha önce bilardo turnuvası vesilesiyle geldiğini ve Aşkın Burcu ile tanıştığını anlattı.

Özdemir, Aşkın Burcu’nun yalnızca Kıbrıs’ta değil, Türkiye’de de bilardo camiası üzerinde önemli etkiler bıraktığını belirterek, Türkiye’de yaşanan vize sorunları nedeniyle uluslararası turnuvalara katılım konusunda Aşkın Burcu ve KKTC Bilardo Federasyonu’nun büyük destek sağladığını vurguladı. Özdemir, bilardo adına Aşkın Burcu sayesinde çok değerli kazanımlar elde edildiğini söyledi.

Uzun bir aranın ardından gerçekleştirilen turnuva, Aşkın Burcu’nun vizyonuyla daha büyük organizasyonların hayata geçirilmesi temennisiyle tamamlandı. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

askin-burcu-3.jpg

Dereceler

Uluslararası 9 Top Bilardo Turnuvası’nda üçüncülüğü Osman Şanlısoy, ikinciliği Avrupa Senyörler Şampiyonu Ferdi Özdemir, şampiyonluğu ise Mustafa Alnar elde etti.

MAGEM Maraş Sorumlusu Cansu Canalp Yarışan da yaptığı açıklamada, Osman Şanlısoy ve Mustafa Alnar’ın MAGEM projesiyle bilardo alanındaki gelişimlerine ilk günden bu yana tanıklık etmenin kendileri için gurur verici olduğunu belirtti.

Yarışan, bugün onların organize ettiği uluslararası bir bilardo turnuvasına ev sahipliği yapmanın ayrı bir mutluluk olduğunu ifade ederek, “Aşkın Burcu, bilardo sporuna çok emek vermiş, gençlerin önünü açmış çok değerli bir isimdi. Bugün turnuvanın oynandığı bu alanın faaliyete geçirilmesi için çalışmalara başladığımız dönemde de ilk dokunuşlarıyla yanımızda olan isimlerden biriydi.

askin-burcu-1.jpg

MAGEM Maraş’taki Aşkın Burcu Bilardo Salonu’nda, onun adıyla düzenlenen bu turnuvaya ev sahipliği yapmak bizler için arzuladığımız projelerin hayata geçmesinin anlamlı bir başlangıcı olmuştur” dedi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.