Mustafa'dan bronz madalya başarısı

Mustafa'dan bronz madalya başarısı

Dünya Gençler Bilardo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Mustafa Alnar bronz madalya kazandı.

A+A-

Dünya Gençler Bilardo Şampiyonası’nda mücadele eden sporcumuz Mustafa Alnar, bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.
Dünya Bilardo Birliği WPA tarafından Moskova’da gerçekleştirilen 2017 Gençler Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden Kıbrıslı Türk Mustafa Alnar, organizasyonda oynadığı 4 karşılaşmayı kazanarak bugün yarı finalde finale çıkma mücadelesi verdi. Alnar, yarı final maçında Hong Kong’lu rakibi Robbie James Joaquin Capito karşısında 6-2’lik üstünlük sağlamasına karşılık bu üstünlüğünü maç sonuna taşıyamadı. Karşılaşmada Capito 9-7’lik galibiyetle finale yükselirken Mustafa Alnar bronz madalya kazandı.

 

Çeyrek finalde Rus rakibini yendi

Sporcumuz Mustafa Alnar üç galibiyetin ardından yükseldiği Çeyrek Final karşılaşmasında Rusya sporcusu Dimitriy Shkudov karşısında ilk çeyrekte 1-2 yenik duruma düştükten sonra toparlandı ve rakibine şans vermeden durumu 6-2’e taşıdı. 9. ve 10. setlerde iyi savunma yapan Dimitriy Shkudov durumu 6-4 yaptı. Rakibinin bu karşılığı üzerine mola alan sporcumuz moladan döndükten sonra neredeyse rakibini hiç masaya kaldırmadan 11., 12. ve 13. setleri peş peşe alarak maçı 9-4 kazanmayı başardı. Mustafa Alnar’ın performansı izleyenler tarafından takdir topladı.

 

Yarı finalde üstünlüğünü koruyamadı

Mustafa Alnar yarı final maçında Hong Kong’lu rakibi Robbie James Joaquin Capito ile karşılaştı. Maça iyi bir başlangıç yapan ve bir ara 6-2’lik üstünlük yakalayan Alnar’a karşılık Capito aradaki farkı kapattı. Alnar 7-6 üstün olduğu maçta bu üstünlüğünü maç sonuna taşıyamayarak rakibine 9-7 yenildi. Alnar’ın şampiyonada gösterdiği performan ise Kıta temsilcileri ve Federasyon Başkanlarının ilgisini çekmeyi başardı.

Dünya Gençler Şampiyonasında Sporcumuz Mustafa Alnar’ın ülkemizi temsil ettiği U17 kategorisinde mücadele eden ülkeler şunlar; Kostarika, Chanise-Taipei, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Kanada, Ukrayna, Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Kıbrıs, Kore, Kuracao, Bonaire, Polonya, Honkonk, Rusya, Bosna-Hersek, Belarus.

Bu haber toplam 1978 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.