“Maalesef gençlerin geleceği yok”

“Maalesef gençlerin geleceği yok”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (14) – SABRİ SELDEN

A+A-

SELDEN: “GENÇLER YURT DIŞINA AÇILSINLAR”… Gönyeli’nin tecrübeli kaptanı Sabri Selden: “Gençler ambargolara takılı kalmasınlar. Futbolla ilgili her şeyi bilsinler, çok şey öğrensinler. Kendilerini her anlamda geliştirsinler. Kendilerine güvensinler. Yetenekli futbolcularımız, ünlü ve başarılı futbolcu olmak istiyorlarsa yurt dışına açılsınlar. Maalesef üzülerek söylüyorum, bizim memlekette gençlerin bir geleceği yok”

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, Gönyeli’nin tecrübeli kaptanı Sabri Selden oldu. Uzun yıllardır ülke futbolunun sembol isimlerinden biri olan, kardeşi Raif Selden ile oynadıkları takımlarda birçok başarılar elde etmiş Sabri Selden ile futbol hayatından, formasını giydiği Gönyeli’ye, unutamadığı anıdan ülke futbolcusu ve sporcularının yaşadığı sorunlara kadar birçok konuyu konuştuk.

 

Selden: “Hemen hemen oynadığım takımların tamamında kaptanlık yaptım”

Binatlı ile yıldızlaşan, Yeniboğaziçi, Doğan Türk Birliği, Küçük Kaymaklı, Bostancı Bağcıl, Çetinkaya, Yalova ve son olarak Gönyeli gibi takımların başarısı için ter döken Sabri Selden, oynadığı takımların çoğunda takım kaptanlığı yaptı. Selden, “Hemen hemen oynadığım takımlarda kaptanlık yaptım” derken, “Üç buçuk senedir Gönyeli’deyim ve takım kaptanlığını yapıyorum. Hedefimiz alt sıralardan kurtulup Play-out çizgisinden uzaklaşmak” ifadelerini kullandı.

img_0643.jpg

 

“Birçok unsur beni ve takım arkadaşlarımın performansını etkiledi”

Süper Lig’de sıkıntılı bir dönem geçiren Gönyeli’nin sezonu geç açması, teknik adam değişikliği, yerli ve yabancı transferlerin son günde bitirilmesi gibi unsurların yanı sıra iyi bir hazırlık dönemi geçirememesi, yaşanan sakatlıklarla beraber kadronun geniş olmamasının sıkıntılı dönemin unsurları olduğunu belirten Selden, “Bunlar beni ve birçok arkadaşımızın performansını etkiledi. Performans açısından istediğimiz düzeyde değiliz. Bu hafta zorlu bir maça çıkıyoruz. Puan veya puanlar çıkarıp ikinci devreye takviyelerle en iyi bir şekilde hazırlanıp istediğimiz hedefe ulaşmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Binatlı ile şampiyon olduğumuz Yenicami maçını unutamam”

Sabri Selden, Binatlı’nın 2002 – 2003 sezonunda Binatlı’nın ülke futbolunun en üst liginde elde ettiği lig şampiyonluğunun önemli isimlerinden bir tanesiydi. Unutamadığı anısı ne diye sorduğumuzda ise o sezondan örnek verdi. Selden, “2002 – 2003 sezonunda Binatlı ile şampiyonluk yaşadığımız Yenicami maçını unutamam. İlk devre 2-0 gerideydik. İkinci devrede maçı 3-2 kazandık, şampiyon olduk. Bu maçı unutamam” ifadelerini kullandı.

 

“Sözleşmeler, sporcu sağlığı, sahalar…”

Ülke sporcularının ve özelde futbolcuların yaşadığı birçok sorun olduğunu belirten tecrübeli futbolcu Sabri Selden, “Birçok sorun sayabilirim. En başta sporcu sözleşmeleri” diye vurguladı. Sabri Selden aynı zamanda sporcu sağlığı ile beraber sahaların ve soyunma odalarının durumunun önemli sorunlar olduğunun altını çizdi.

 

“Gençler çok çalışsın, yurt dışına açılsın”

“Yıllardır ambargolara takılı kaldık. Benim gençlere tavsiyem, her zaman bir hedeflerinin olması” diyen Sabri Selden, “Gençler ambargolara takılı kalmasınlar. Futbolla ilgili her şeyi bilsinler. Mümkün olduğunca çok şey öğrensinler. Kendilerini her anlamda geliştirsinler. Çok çalışsınlar. Kendilerine güvensinler. Yetenekli futbolcularımız, ünlü ve başarılı futbolcu olmak istiyorlarsa yurt dışına açılsınlar. Maalesef üzülerek söylüyorum, bizim memlekette gençlerin bir geleceği yok” diyerek sözlerini sonlandırdı.

img_9263.jpg

Bu haber toplam 2276 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.