Eliz’den tarihi şampiyonluk

Eliz’den tarihi şampiyonluk

Eliz Maloney Yorgancı, ilklere imza atmaya devam ediyor

A+A-

Tenis hayatını İngiltere’de sürdüren Kıbrıslı Türk Eliz Maloney Yogancı ilklere imza atmaya devam ediyor. Geçen haftalarda Uluslararası Tenis Federasyonunun (ITF)  organize ettiği W25 tekler turnuvasında final oynayan Eliz, bu hafta sonu ise İngiltere’nin Birmingham şehrinde yapılan W25 turnuvasında Litvanyalı partneri Andre Lukosiute ile birlikte şampiyon olarak W25 seviyesinde şampiyonluk yaşayan ilk Kıbrıslı Türk oldu.

İlk turda çok iyi bir oyun sergileyen ikili, rakipleri Romanyalı Maria Diana Mihail ve Taipeili  Joanna Garland’ı 6-1 / 6-1’lik skorla yenerek çeyrek finale yükseldi.  İkinci maçlarını Japon oyuncu Ayumi Koshiishi ve Çek Cumhuriyetinden Barbora Palicova’a karşı yapan Eliz ve partneri, rakiplerini 4-6, 6-1 ve 10-4 mağlup yarı finale yükseldi.

Yarı finalde iki İngiliz rakip (Anna Jodie Burrage ve Freya Christie) ile karşılaşan ikili, ilk seti 5 -7 kaybetse de, ikinci seti 6-5 ve tie-break’i 10-5 kazanarak adlarını finale yazdırdı

Final maçında turnuvanın 1 numaraları, tecrübeli Amerikan oyuncular Quinn Gleason ve Catherine Harrison ile karşılaşan Eliz ve Andre, ilk seti tie-break’te 7-6 kaybetse de, ikinci seti 6-3 ve maç tie-break’ini 10-8 kazanarak şampiyon oldu.

Turnuvanın sonunda ilk ITF W25 turnuvasında şampiyon olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Eliz, çalışmalarının iyi gittiğini ve amacının en kısa zamanda teklerde de ayni başarıyı yakalamak olduğunu söyledi.

 

Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.