Eliz’den 2022’ye çok iyi başlangıç

Eliz’den 2022’ye çok iyi başlangıç

Ülkemizin yıldız tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı, İngiltere’nin Bath şehrinde, Uluslararası Tenis Federasyonunun (ITF) organize ettiği W25 turnuvasında final oynayarak büyük bir başarıya imza attı.

A+A-

Turnuvaya çok iyi başlayan Eliz, ilk rakibi İngiliz Emily Appleton’ı 6-3 ve 7-6 bir skorla yenerek ikinci tura yükseldi. İkinci maçını İngiliz Emma Wilson’a karşı yapan Eliz, maçı 6-3, 4-6 ve 6-4 kazandı.

Çeyrek finalde Estonyalı çok tecrübeli ve iyi bir tenisçi olan Elena Malygina ile karşılaşan Eliz, maçı 1-6, 6-2 ve 6-3’lük skorla alarak yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Eliz inanılmaz güzel bir oyun çıkardı ve Çekya’dan Gabriela Andrea Knutson’u 6-4 ve 6-0’lık bir skorla çok rahat bir şekilde yenerek finale yükselme başarısını gösterdi. Eliz finalde İsveçli Caijsa Wilda Hennemann ile karşılaştı. Maça heyecanlı başlayan Eliz, bir türlü istediği oyunu sergileyemedi ve maçı 1-6 ve 5-7 kaybetti.

 

İlk Kıbrıslı Türk oldu

Bir hafta boyunca çok iyi oyunlar sergileyen Eliz, ITF W25’de oynayan ve finale kalan ilk Kıbrıslı Türk olarak, bir ilke daha imza attı. Eliz turnuvanın sonunda çıkardığı oyundan mutlu olduğunu söyleyerek, Covid 19’dan dolayı zor olsa da, amacının yıl boyunca uluslararası turnuvalara katılarak dünya sıralamalarında yükselmek olduğunu söyledi.  

Bu haber toplam 634 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.