“Hayallerimden bir tanesi ülkemi tenisimle tanıtmak”

“Hayallerimden bir tanesi ülkemi tenisimle tanıtmak”

Eğitim ve tenis yaşamını İngiltere’de sürdüren Kıbrıslı Türk Eliz Maloney Yorgancı, önceki hafta Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen W25 turnuvasında final oynama başarısı göstererek 2022’ye giriş yaptı.

A+A-

Eliz bu başarısı ile dünya sıralamasında yaklaşık 300 basamak birden yükselerek 690. sıraya yerleşti.

BRT ekranlarında yayınlanan ve Yeşim Tuncel’in hazırlayıp sunduğu Spor Gündemi programına konuşan Eliz, teniste hayallerinden bir tanesinin ülkesini tenisiyle tanıtmak olduğunu, buna bir adım daha yaklaşmasının kendisini motive ettiğini ifade etti.

 

Yorgancı: Kendime olan güvenimi artırdı

Yeşim Tuncel’e kendisini her zaman desteklediği için teşekkür ederek sözlerine başlayan Eliz Maloney Yorgancı, “En son İngiltere’nin başkentinde olan ITF W25 turnuvasında hem final elde ettiğim, hem de oyunumda iyi ilerlemeler gördüğüm için çok mutluyum. Kariyerimde bu haftadan önce sadece iki tane 25W turnuvası oynadığım için bu başarı biraz sürpriz olarak gelmişti ama aynı zamanda antrenmanda yaptığım çalışmaların doğru olduğuna güzel bir kanıt olmuştu. Yılbaşından önce başladığım bu çalışmaları maç kortuna da aktarabildiğim için çok mutluyum ve kendime olan güvenimi artırdı” dedi.

 

“İyi oynarsam güzel başarılar elde edebileceğimi düşünüyorum”

“Hedefim, şu an hissettiğim bu pozitif enerjiyi devam ettirmek ve gelecek ay da İngiltere’de olan W25 turnuvalarına katılmak” diyen Eliz, “Genelde oynadığım W15 seviyelerindeki turnuvalara göre bu turnuvalardaki puanlar çok daha yüksek. Bu yüzden sadece finalde elde ettiğim puanlarla yaklaşık 300 sıra atlayıp dünya 690. sırasına geçtim. O yüzden gelecek ay da çok büyük fırsatlar var benim için. İyi oynadığımı düşünüyorum ve iyi oynarsam güzel başarılar elde edebileceğimi de düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 

“Hayalime bir adım daha yaklaşmak beni daha da motive ediyor”

“KKTC’li bir tenisçi olarak ilkler elde etmek beni çok gururlandırdı” şeklinde konuşan Eliz, “Çünkü hayallerimden bir tanesi tenisimle ülkemi tanıtmaktı. Buna bir adım daha yaklaşmak beni daha da motive ediyor” ifadelerini kullandı. Eliz, “Şu an Kıbrıs’ta olamasam da herkese destekleri ve güzel mesajları için çok teşekkür ederim. Gerçekten desteklerinizi hissediyorum ve beni çok daha güçlendiriyor. Onun için teşekkür ederim” görüşlerini belirtti.

Bu haber toplam 819 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.