Eliz Tunus’ta şampiyon

Eliz Tunus’ta şampiyon

Eliz Maloney Yorgancı, Tunus’ta düzenlenen W15 turnuvasında çiftler şampiyonluğu sevinci yaşadı

A+A-

Geçen ay Uluslararası Tenis Federasyonu’nun organize ettiği W25 çiftler turnuvasında şampiyon olan Eliz, bu hafta sonu bir şampiyonluğa daha imza attı. Yıldız tenisçimiz Tunus’un Monastir şehrinde yapılan W15 turnuvasında Litvanyalı partneri Andre Lukosiute ile birlikte şampiyon oldu.

İlk turda çok iyi bir oyun sergileyen ikili, rakipleri Romanyalı Maria Costache ve Avusturyalı Arabbela Koller’i 6-2 ve 6-0’lık çok rahat bir skorla yenerek çeyrek finale yükseldi. İkinci maçlarını Alman oyuncular Antonia Schmidt ve Emily Welker’e karşı yapan Eliz ve partneri, rakiblerini 6-2 ve 6-1 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde iki Fransız raket Yasmine Mansouri ve Nina Radovanovic ile karşılaşan ikili, maçı 6-4, 5-7 ve 10-7 kazanarak adlarını finale yazdırdı. Finaldeki rakipleri Çinli Jing Jintu ve Melling Wang maça çıkmayınca turnuvanın şampiyonu Eliz ve Andre oldu.

 

Teklerde yarı final oynadı

Eliz tekler kategorisinde de iyi maçlar çıkardı. İlk turda Çinli rakip Xinxin Yao 6-3, 4-6 ve 6-3 yendi. İkinci turda Nijeryalı Barakat Oyinlomo Quadre’yi 6-4 ve 6-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Hollandalı Anouk Koevermans ile karşılaşan Eliz maçı 3-6, 6-3 ve 6-1’lik bir skor ile kazanarak yarı finale ismini yazdırdı. Yarı finalde turnuvanın bir numarası ve bir önceki turnuvanın şampiyonu Japon Sakura Hosogi’ye yenik düşerek, final oynama şansını kaybetti.

 

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.